10.5.2009

Pastakone

Juttelin eilen sukujuhlissa erään äidin kanssa, joka kertoi lapsensa hiukan masentuneena mutisseen, että heidän äitinsä ei valitettavasti saa mitään pastakonetta äitienpäivälahjaksi. Kun tämä äiti sitten oli hämmästyneenä tiedustellut, että mistä tämä nyt kumpuaa niin selvisi, että lapsen ystävät olivat ylpeinä kertoneet, että heidän äidillensä on hankittu lahjaksi hieno pastakone.

Tuota. Ottamatta nyt mitenkään kantaa pastakoneen haluttavuuteen tuotteena ja lahjana, (makunsa kullakin) on kamalaa, että jo ala-asteikäiset lapset ovat täysin mainonnan vietävissä. Joka ikisestä tuutista on nyt kaksi viikkoa luukutettu, että äidille pitää ostaa jotain. Etenkin kun sen epäilemättä käy hankkimassa lasten isä. Ihan friikkiä.

Äitienpäivä on jopa kaltaiselleni lahja-addiktille se vuoden ainoa juhla, joka ei konkreettista pakettia kaipaa. En ihan oikeasti tarvitse äitiyttä juhlistaakseni yhtään uutta silkkipyjamaa, aamutossua, hajuvesipulloa tai kodinkonetta, vaan perheen, joka hyväksyy tämän kompuroivan kompromissiäitiyteni - ja osoittaa bonuksena kiitollisuutta siitä! Mihin hittoon on kadonnut se ajatus, että äitienpäivälahjaksi askarrellaan kortti? Alle kaksivuotiaalta riittää myös makuuhuoneen oven takana harjoiteltu hyvää äitienpäivää.

Tosin arvostan sitä, että meidän perheen äitienpäiväperinteeksi näyttäisi myös vakiintuvan shampanjabrunssi koko perheen voimin. Well, if you insist.

6 kommenttia:

 1. mä annoin mun äidille kortin, johon olin kirjoittanut
  "on helppoa olla äiti, kun on maailman paras. hyvää äitien päivää maailman parhaalle äidille".

  jos oisin ostanut 100€:n hajuvesipullon, niin olisiko isäni ja äitini, kummankin, silmät kostuneet?!

  VastaaPoista
 2. Jostain luin, että lapset alkavat ymmärtää mainonnan idean vasta jossain 12-vuotiaina. Siihen asti pitävät mainoksia jonkinlaisina tietoiskuina, joita jotkut tahot hyvän hyvyttään toimittavat yleisön tiedoksi.

  Ja vielä tuohon pastakoneeseen... Kodinkoneet, keittiövälineet yms ei ole mun mielestä ole lahjoja ollenkaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Itseäni ainakin kiinnostaisi tietää eniten se, kuka helvetti ylipäätään haluaa pastakoneen äitienpäivälahjaksi.
  Voiko sieluttomampaa äitienpäivälahjaa olla?

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Me ollaan miehen kanssa tehty päätös, että äitien- ja isänpäivänä (miksi muuten toinen on monikossa ja toinen yksikössä?) ei aikuiset osta toisilleen mitään, vaan lapsi saa hoitaa lahjomisen sitten kun osaa/haluaa. Tarhassa askarreltu kortti ei kyllä vielä sykähdyttänyt kun tiesi että sen on suurimmaksi osaksi askarrellut täti, ja lapsi itse tuskin äitienpäivää vielä tajuaa edes ;) Paras lahja olikin kiireetön oman perheen kanssa oleskelu :) (ja se kliseinen aamiainen vuoteeseen - tosin olinkin ehtinyt jo mieheni yllätykseksi nousta ja aamiainen tuli syötyä ihan pöydän ääressä)

  VastaaPoista
 6. Rousku, my point exactly. Ps. mä annoin kerran kortin jossa oli pieni kirjoitusvirhe. Mun nimestä puuttui t-viiva. "Hyvää äitienpäivää kaljalta."

  Sannika, onko noin?! Kamalaa! Tän mediakasvatuksen joutuu siis ottamaan ihan tosissaan.

  kris, henkilökohtaisesti olisin ollut ihan vitun loukkaantunut tästä eleestä! Mutta tokihan se saattaa olla jollekin unelmien täyttymys. Kaikenlaisia hulluja kun on. ;)

  Karina, joo munkin kortti oli selvästi hoitotädin (tai jonkun muun ryhmän skidin) vääntämä mutta viis siitä. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...