14.5.2009

Kevätjuhla

Minä ja koti-insinööri saimme juhlallisen kutsun päivähoidosta osallistua Skidin ja muutaman muun perhepäivähoitajan hoitoryhmän yhteiseen kevätjuhlaan. Koti-insinööri ei pääse. Päätän edustaa yksin.

Aika: to 14.5. klo 17.30
Paikka: Asukaspuisto

Koska en yhtään tiennyt, miten kauan tässä juhlassa menee (kyllä mun ala-asteaikoina kevätjuhlassa meni ainakin kaks tuntia), pynttäsin itseni fleece-tuulitakki kerroshampurilaiseksi ja Skidinkin kunnon toppavermeisiin ja painuin tukka tuulessa puistoon.

Ei ketään missään. Ilmeisesti ei mikään yleisömenestys. Mun muistaakseni kevätjuhlat oli ihan odotettu tapahtuma johon ihan pukeuduttiin ja kaikkea. O tempores, o mores.

Vai onko mulla väärä päivä? Ei.
Väärä kellonaika? Ei.

Apua, onko Skidi joku kauhea misfit ja meitä tahallaan johdetaan harhaan tossa kutsussa, että ei tulla sekottamaan kenenkään bileitä. Hetkinen.. Tuolta sählymailavarastosta kurkkaa joku lettipäinen tyttö. Jo on aikoihin eletty, en tiennyt että budjetti on näin tiukalla.. Ei jumankauta, siellä on myös yks kravattikaulainen metriheikki. Siis onko tää juhla tuolla varastossa?!

Ahaa. Se ei ole varasto. Sen rakennuksen seinässä lukee "Asukaspuisto". The asukaspuisto on rakennus. Ei puisto. Tää on sisäjuhla.

Ahaa. Kaikki on laittautuneet parhaimpiinsa: tytöillä on tukat hienosti ja hameet ja kultaiset ballerinat, pikkupojilla slipoverit ja rusetit. Skidillä on takatakku, toppahaalari ja ketsuppia poskessa.

Ahaa. Kaikki vanhemmatkin on puvussa ja hameessa ja korkkareissa. Mä olen goretex-naparetkellä.

Änkytän siinä eteisessä riisuessani Skidiä sukkahousuilleen, että erehdyin hieman bileiden konseptista. Muut vanhemmat nyökkäilee ymmärtäväisesti. Näen niiden naamasta, että ne luulee meidän perheen olevan muutenkin avun tarpeessa, kun isä on vissiin kuollut ja äiti vähän vajaa. Hoitotäti katsoi mua lempeästi.

Kyllä nää joulu- ja kevätjuhlat on aina sisällä.

Juu. Niin munkin aikoinani muuten oli.23 kommenttia:

 1. koti-insinööri on ihku, mut oot säkin ;)

  VastaaPoista
 2. ;D Nään itseni NIIN tossa tilanteessa... No mutta ens vuonna sitten.

  VastaaPoista
 3. Hih hih :) Kyllä ne ymmärtää että sä oot kiireinen duuniäiti, joka ei hengaile asukaspuistossa, niin kuin ne toimeentulotuilla elävät :)

  VastaaPoista
 4. Hahaa, Mama! Mä olisin niin mennyt samaan, mutta näen joka aamu pojan puistossa kyltin, jossa lukee asukaspuisto, ja se on sen rakennuksen seinässä. Ikänä en oo sisällä käynyt. Oliko mukavaa?

  Hanna

  VastaaPoista
 5. kiitos vinkistä. Otetaan huomioon tulevaisuutta ajatellen.

  VastaaPoista
 6. Hemmetin hyvä tietää! Tosin. Siinä vaiheessa kun mulla ehkä joskus on omia kersoja, niin asetelma on tasan varmaan muuttunut, ja sitten mä seison hepenissä siellä pihalla katsomassa kun jälkikasvu esiintyy kylmissään kiiltoballeriinoissa lavan virkaa toimittavalla hiekkalaatikolla.

  VastaaPoista
 7. No, meidän natiaisen viimeisimmät joulujuhlat oli kyllä rehellisesti ulkona. Ja äiti, joka palelee helteelläkin, siellä tiptappaili hameessa, koska järki ei riitä goretexeihin _juhlassa_.

  Kiitos arkipäivän ironiasta, olet loistava.

  VastaaPoista
 8. Voi Mama, tämä oli kyllä aika hyvä päivän pelastus :D

  VastaaPoista
 9. Te ootte kyllä ihania! ;D
  Tällasen pätkän kun lukee heti aamusta, niin pysyy hymy naamalla koko päivän. Kiitos siitä, Mama!

  Toivottavasti Madden ekoista kevätjuhlista jäi nyt kuitenkin jotakin muutakin mieleen kuin hiukan pieleen mennyt pukeutumiskoodi. Se on kuitenkin vaan ulkoista.

  -Annis-

  VastaaPoista
 10. :D
  Meidän likan kevätjuhlat oli kans ulkosalla. Ei ois ollu hyvä hyppiä luontopolulla korkkareissa. ;)
  Eli et sä niin hakuteillä ollut.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti ne nyökkäili ymmärtäväisesti siksi kun nekin on joskus tulleet pihavarustuksissa AsukasPUISTON juhliin..

  Älä välitä, Maddella oli kuitenkin hauskaa. Kaikki muutkin lapsoset olis kuitenkin halunnu riisua ne juhlavermeet ja juosta sukkahoususillaan. Niin meidän esikoinen ainakin tekis, viime häissä lähti ensimmäisenä kengät ja sitten vaatteita. Yleensä kotona juoksentelee alushoususillaan (isin tyttö?).

  VastaaPoista
 12. KIIIIIIITOS! Nyt olen työkavereideni silmissä friikki, loosissani tietokoneelle tirskuva kummajainen. XD

  VastaaPoista
 13. Olen ollut päiväkodin kevätjuhlassa, joka oli kokonaan ulkona - puutarhassa, omenapuiden alla. Kyllä niitä ulkoilmajuhliakin on.

  VastaaPoista
 14. Ehkä maailman hauskin kirjoitus, vaikkei varmaan naurattanut, kun tapahtui :)

  Sukkikset on silti paljon mukavampi juhla-asu kuin joku teryleenimekko :)

  VastaaPoista
 15. hih, mullekin selvisi vasta lapsen myötä että täällä pääkaupunkiseudulla (ehkä myös muuallakin) on puistoissakin sisätilat.Ekaa kertaa erääseen tilaisuuteen(onneks ei ollut juhla) mennessäni tein just kuin sinä: ulkoiluvaatteet päälle. Minun lapsuudessa puisto tarkoitti aidattua nurmikenttää jossa oli kiipeilyteline, kiikut ja hiekkalaatikko.

  VastaaPoista
 16. ei tähän oikein voi muuta kuin lainata teini-ikäisiltä. LOL, ja niinku ihan oikeen elämän ääneen hekottamista.

  VastaaPoista
 17. :D Mä vaan mietin, että miten ne muut vanhemmat tajus - mä olisin varmaan kanssa ollut pihalla lämpimissä vaatteissa :)
  Siis eikö sille rakennukselle löydy mitään muuta nimeä? Jos sanotaan puisto, niin sen pitäis tarkoittaa puistoa.

  VastaaPoista
 18. Kiitos ystävät empatiasta ja kauniista sanoista. Ja tosiaan kannattaa todella selvittää tällaiset asiat etukäteen.

  Meillä tosiaan oli ihan hauskaa vaikka meidän molempien eleganssi olikin hyvin spartalainen. :)

  VastaaPoista
 19. Mäkin kuulen ensimmäistä kertaa sanan Asukaspuisto -ja siis mulla on 2-vuotias taatianen. Mun mielestä sana asukaspuisto luo mielikuvan, että siellä pidetään pihatalkoita ja paistetaan pallogrillissä yhdessä makkaraa.

  Itsekin feilasin tässä juuri muskarin kevätjuhlassa. En edes tiennyt, että oli kevätjuhlapäivä ja oma poika oli tomaattikastikebodyssä ja minä trikoopaidassa, kun muilla vanhemilla /lapsilla oli Burberryt, rusettikengät ja minikravatit päällä ja kukat opettajalle...Et kyl ne osaa muutkin tän epic failuren...
  -krista

  VastaaPoista
 20. Krista, arvaa minkä takia en ole asukaspuistossa koskaan käynyt.. ;) Olen laittanut itselleni nyt puhelimeen muistutuksen että kesäkuussa pitää vielä hoitotädille kukat.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...