18.5.2009

Huumorista

Tuolla alla ovat Elina ja Anonyymi loukkaantuneet tavastani käsitellä asioita tässä blogissa. Tämä on täydellinen case-esimerkki siitä, kuinka henkilökohtainen asia on huumori.

Esimerkiksi mua nauratti tämä Fingerpori, mutta työkaveria ei. Hän ei ollut koskaan kuullutkaan tuosta kirjasta eikä siksi nähnyt asiassa mitään hauskaa.Toiseksi reaktio osoittaa miten varovainen kielenkäytön kanssa saisi olla, jos haluaisi kirjoittaa tekstä, joka ei loukkaa ketään. Halutessaan tämän blogin voi nähdä vittuiluna lapsettomille, sinkuille, miehille, käsiaseiden ystäville, yksinhuoltajille, tyhmille, poliitikoille, Stockmannille, köyhille, insinööreille ja muille äideille.  

Halutessaan. Kenellä on vastuu?

Blogger ei tarjoa disclaimeria, jossa voisin etukäteen pyytää ihmisiä harkitsemaan sivun lataamista, sillä sisältö saattaa olla joidenkin mielestä loukkaavaa. Yksi mahdollisuus on rajata blogin lukijakunta (kuten Hanna teki), mutta tuo salasanan kyseleminen on aika raivostuttavaa sille, joka sisällöstä pitää.

Kun jollekin kumartaa niin jollekin pyllistää. Vaikka kirjoittaja kuinka ottaisi vastuun äänensävystään, kyllä internetissä valta on lukijalla. Punainen ruksi on avain pakoon paskoista blogeista. Lupaan olla loukkaantumatta siitä.

24 kommenttia:

 1. Vastuu on lukijalla, jos on paska blogi ja jutut ei miellytä, vopi siirtyä muualle.

  Punainen raksi kunniaan.

  VastaaPoista
 2. Kaikkia ei vaan voi millään miellyttää. Eikä pidäkään. Älä missään nimessä rupee rajottaa tyyliäs mitenkään. Tää on parhautta!

  t.lapseton insinööri

  VastaaPoista
 3. Vaikka olen lapseton, sinkku ja väliin vähän tyhmäkin, niin enpä ole tästä blogista vielä älynnyt loukkaantua. Kirjoitat nokkelasti ja hauskasti, välillä saa ihan ääneen nauraa :)

  Miimu

  VastaaPoista
 4. Ehkä Dickens ei ole kaikkien kuppi teetä? :D

  Oli hurjan kiva nähdä Madde juhlakostyymissä! Mukavaa, että Maman kärsivällisyys riitti ed. postauksen palautteen osalta positiiviseen kommentointiin.
  Kenties patoutuneita tunteita olisi hyvä purkaa jossain muualla kuin toisen hlön blogin kommenttilootassa? Vai meneekö se niin, että jos mulla on paha mieli niin pian on sullakin? Ihan huolestutti lukea, että vielä aikuisiälläkin on tunteet noin pinnassa lapsuuden vastoinkäymisten takia.

  Aurinkoisia päiviä kaikille!

  VastaaPoista
 5. Toivon, että jatkat rentoa kirjoittamistyyliäsi! Sitä omaasi!

  VastaaPoista
 6. Äh, nuijat on nuijia, älä välitä vaan keep on going!

  VastaaPoista
 7. Kaikkia ei voi miellyttää. Huumori tosiaan on arka asia. ;D (ja mä aina nauran sun juttuja lukiessa, mitähköhän se kertoo mun huumorintajusta...?)

  Mun on ainakin vaikea uskoa, että tahallasi ketään ihmis/eläin/ym. ryhmää haluat teksteilläsi loukata.

  Omassa elämässä olen yrittänyt pohtia välilillä, että jos jonkun sanomiset loukkaa mua (ts. aiheuttaa tunneperäisen reaktion), oon yrittänyt miettiä, että mihinkäs pers.koht. arkaan kohtaan nyt tuolla osuttiin. Ja olikos se toisen tarkoitus oikeasti tahallaan loukata, vai olinko se vain minä joka omasta taustastani johtuen sitten loukkaantui.

  Mutta, kaikki taplaa tyylillään, pidä sä vaan omas! ;D

  VastaaPoista
 8. :D Fingerpori osuu kyllä munkin nauruhermoon...

  Hei, arvatkaas mitä! Meidän tytön tarhan kevätjuhlat on tarhan pihalla ulkosalla (luin kyllä tekstin moneen kertaan että varmasti näin oikein ;))! :D
  Tarkoittaako tämä nyt sitä ettei Bellakaan pääse heilumaan hepenissä?

  VastaaPoista
 9. Fingerpori on kyl mainio.

  Älä vaan ala sensuroimaan ittees parin huumorintajuttoman takia! Musta on ainakin kiva lukea blogia missä kaikki ei oo täydellistä, kun ei meilläkään oo! ;)

  VastaaPoista
 10. Eikös blogin tarkoituskin ole herättää keskustelua? Sehän on ihan armottoman tylsää, jos kaikki on koko ajan samaa mieltä (näitä lukijoita tässä blogissa on kyllä aika paljon, olen huomannut). Parastahan on oivaltaa, että hei näinkin asian voi nähdä. Ja eihän omaa tyyliään pidä toisten takia mennä muutamaan. //hm ps. kuten sanottu kirja on lukulistalla :)

  VastaaPoista
 11. On totta, ja itsestäni erittäin mielenkiintoista usein huomata, että ihmiset lukevat/tulkitsevat tekstejä hyvin eri tavoin. Itselleni edellinen postaus avautui ainoastaan itseironisena letkautuksena. Ymmärtääkseni niinkuin se oli tarkoitettukin.

  Nyt kun luen sitä vielä uudestaan, myös Elinan ja Anonyymin kommentit lukeneena, niin oikeastaan sen voi tulkita myös nimenomaan niin, että elitististen high profile -ihmisten ei kannattaisi katsoa karsaasti tuulipukukansaa, vaan muistaa, että hekin osaavat pukeutua nätisti. Siis aivan päinvastoin kuin Elinan ja Anonyymin tulkinta oli...

  -Annis-

  PS. Fingerpori ei auennut myöskään minulle kontekstin puuttuessa.

  PPS. Ja siitä olen 100% samaa mieltä, että kukaan ei pakota lukemaan mitään blogia, joten jos ei koskaan yhtään miellytä, niin ei kun surffaamaan muille sivuille.
  Toisaalta, ilman näitä erilaisia tulkintoja moni mielenkiintoinen ja ajatuksia ravisteleva keskustelu jäisi käymättä, mikä taas olisi sääli.

  PPPS. Niin ja vielä pyytäisin Mamaa jatkamaan edelleen valitsemallaan linjalla, eiköhän suurin osa meistä lue tätä blogia just sen takia, että miellyttää. Kovasti. :)

  VastaaPoista
 12. Peesaan edellisiä kommentoijia: keep on going, kenenkään ei ole pakko lukea jos tyyli ei miellytä. Mä tykkään sun tyylistä; olkoon se sitten elitististä, alatyylistä, hirtehistä, ivallista, sarkastista, itseironista or what ever. Näpsäkkää ja humoristista joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 13. Pickwick -kerhon jälkeenjääneet paperit ei ole tuttu kirja minullekaan, mutta huumorintajuni on kerrassaan niin yksinkertainen (helppo?), että en voi olla nauramatta dumb-ass tuulitunnelipapereille. Jälkeenjääneet paperit - vitsi on niin huono, että se vaan on niin hyvä. :D

  VastaaPoista
 14. Mama!
  Jatka samaa pisteliästä huumoriasi! I like it!

  VastaaPoista
 15. Yllättävän siistiähän tällainen blogien kommentointi oikeastaan on. Täällä ihmiset ovat edes jotenkin tunnistettavissa ja moni bloggaaja tuntee ainakin osan lukijoista. Lämmöllä muistelen Helistin-palstaa vuonna 2006, kun tyttäreni syntyi. Siellä rapa lensi ja joka päivä joku haukuttiin maailman huonoimmaksi äidiksi. Syynä saattoi olla esim. eri näkemykset lapsen syöttämisestä. Nyt kohta 3-vuotiasta katsoessa sitä miettii, että mitän vitun väliä sillä on oliko täysimetetty, täystutteloitu vai mitä. Kyllä se lapsen hyvinvointi muodostuu ihan muusta.

  Jatka omalla hyvällä tyylilläsi!

  t. Anna B., keravalainen yksinhuoltaja, joka lopettaa lukemisen, jos oma itsetunto ei kestä Maman tyyliä. Nyt ainakin jatkan :-)

  VastaaPoista
 16. Ja jottein homma menis liian vakavaks, ni mä luin tosta Anna B. kommentista, että laps voi olla täystatuoitu... :D
  Pitäisköhän lähtee nukkuun.

  Ja pidä sä mama sama linja, tää on hyvä!

  VastaaPoista
 17. Anna B:n ansiosta repesin täysin kesken yhden telekonferenssin: "Täystutteloitu!!!" :D - Mikä ihana sana.

  -Annis-

  VastaaPoista
 18. Tervehdys taas. :)
  Mun mielestä ei ole niin vakavaa ettei kaikki huumori aina uppoa tai että siitä myös huomauttaa. Myöskään en odota mitään linjamuutosta tässä blogissa, tietenkään. Mähän vain luen huvikseni tätä blogia.

  Jäi mainitsematta, etten mä edes vaivautuis kommentoimaan, ellen tykkäis tästä blogista ja sen humoristisesta asenteesta monia asioita kohtaan. Mulla on muutama kiva blogi suosikeissa joita seuraan, enkä ihan heti ole punaisella rastilla. Ei mun mielestä ole aina niin, että on paras lopettaa lukeminen jos kerran vuodessa tulee poikittaisen kommentoinnin tarve. En mä hyvää lehteäkään lakkaa tilaamasta jos kerran tulee jotain närkästystä.

  Sitä paitsi, yllättävästi tulee erilainen klangi isättömyysvitseihin jos vitsailija on itse isätön. Kippis vain meille puoliorvoille surkimuksille!
  (ja huom kaikille, tää viimeinen oli huumoria)

  VastaaPoista
 19. aah, Fingerpori! :D

  On totta, että jos ei tykkää ei tartte lueskella. Provosoitumistarkoituksessa lukeminen saattaa olla vähän turhaa.

  VastaaPoista
 20. Kiitokset kommenteista! On toki sanottava että tää mun blogi on kommentoinniltaan yllättävän korkeatasoinen - keep up the good work! :)

  Mulla ei ole mitään muuta linjavaihtoehtoa kuin tämä nykyinen. Olen suht samanlainen siviilissä - jengi ei pääsääntöisesti vihaa mua mutta herkkähipiäiset ei kauaa mun juttuja kuuntele.

  Nyt pakkaamaan loput nokkamukit ja nenäfriidat ja sadesuojat ennen törkeän aikaista aamuherätystä.

  Cheers!

  VastaaPoista
 21. Itse asiassa bloggerissahan on mahdollista ilmoittaa blogin sisältö arveluttavaksi, jolloin lukijalle tulee ensin varoitus, jossa täytyy vahvistaa että ymmärtää tilanteen ja haluaa silti jatkaa blogiin. Mutta älä nyt kuitenkin laita sellaista tänne, se on rasittava. :D

  VastaaPoista
 22. Sarkasmihan on taitolaji, mutta se eroaa muista tekstin tehokeinoista siinä, että se taito täytyy olla lukijalla.

  En voi edes kuvitella, miten köyhästä ja rajoittuneesta pissakakkahuumorista joutuvat nauttimaan ne, jotka eivät sarkasmia tajua. Osanottoni heille.

  Ja kiitokset Mamalle lukuisista nauruista. Samalla haluan näin julkisesti sääliä miestäni, joka ei itse jaksa blogeja lueskella ja joutuu raukka siksi kuuntelemaan, kun luen Mamankin parhaat palat ääneen.

  VastaaPoista
 23. Minunkin mielestä kirjoitat hauskasti, fiksusti ja viisaasti. Pidän blogista löytyvästä huumorista, ja huumorihan on myös tilannesidonnainen asia.
  Minua, tahattomasti lapsetonta, myös lähes liikutti kirjoituksesi "Millainen äiti riittää?", kun mainitset siellä myös meidät. Jotenkin kirjotuksistasi välittyy, että välität paljon, vaikka mistä!

  Hyvää, ihanaa ja ihan parasta lomaa!

  VastaaPoista
 24. Ihana toi sitaatti "Kun jollekin kumartaa niin jollekin pyllistää.". Komppaan niin täysin! Jengillä on tapana loukkaantua ihan kaikesta, ja sun teksteistä kyllä täysin aiheettomasti. Sulla on mahtava tapa kirjoittaa, jalat maassa ja sydän paikallaan.

  Maaria

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...