12.5.2009

Akuutti marja-ahdistus

Huomasin Iltiksessä tänään jonkun Ekonurkaksi (tai -niksiksi tms.) nimetyn jutun, jossa mitä ilmeisimmin jaetaan kuluttajille jonkinlaisia ekoiluohjeita. En löytänyt sitä netistä, mutta silmään osunut ohje oli jokseenkin se, että kaikki pehmeäkuoriset marjat (ja epäilemättä myös hedelmät) kuten vadelmat ja mansikat kannattaa ehdottomasti ostaa luomuina, sillä ohut kuori päästää kaikki viljelyssä ja kuljetuksessa käytetyt myrkyt läpi. Näitä marjoja harvemmin myös pestään, joten jokainen kemikaali menee taatusti suoraan syöjän elimistöön.

YYYYH.

Niinpä tietysti. En ollut tullut tätäkään ajatelleeksi, vaikka täysin järkeenkäypää onkin. Seuraavaksi voikin sitten ahdistua siitä saako kesällä mistään luomumarjoja. Itse en ainakaan ole aikaisemmin pannut merkille. Voi pylly.

7 kommenttia:

 1. Ei muuta kuin kesäretki jollekin luomumarjatilalle :) En tosin tiedä minkä verran niitä on etelä-suomessa päin. Vihdistä löytyy ainakin sellainen kuin Parikan Marjatila, jossa kasvatetaan luomumansikoita ja -vadelmia.

  VastaaPoista
 2. Jyväskylän tienoilla (muistaakseni Palokassa) on ainakin joskus ollut itsepoimintatila, josta saa vähän puhtaampia marjoja. En tiedä, onko tila enää olemassa ja ovatko marjat virallisen määritelmän mukaista luomua, mutta muistaakseni niihin käytettiin joko vähemmän torjunta-aineita tai ei torjunta-aineita ollenkaan ja ne soveltuivat joillekin moniallergikkolapsille, jotka eivät pystyneet syömään "tavallisia" marjoja.

  VastaaPoista
 3. http://www.hedelmatmarjat.fi/index.php?section=23

  Tuolla suoramyynti- ja itsepoimintatilat Uudeltamaalta. Muutama luomutilakin joukossa, katso tuolta lähin ja sopivin ja sitten vain matkaan.

  VastaaPoista
 4. Tirlitta, hitto kun mä yleensä poimin mun marjat Tapiolan Stockan ulkotorilta. Ehkä kirjoitan eka niitten myymäläpäällikölle että vien miljoonani muualle jos eivät skarppaa. ;)

  Anonyymi, niin millehän ihmiset todellisuudessa ovat allergisoituneet..

  Mrs. marple, kiitos. Ehkä mun täytyy siirtyä hetkeksi pois mukavuusalueelta ja ottaa mansikka kauniiseen käteen. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos muistutuksesta, sain taas uutta pontta mennä pihalle perustamaan kasvimaatani =).

  VastaaPoista
 6. Noilta itsepoimintatiloilta saa käsittääkseni käydä ostamassa myös jonkun muun itse poimiman vasun marjoja, jos on siitä lystistä valmis maksamaan.

  VastaaPoista
 7. Nemi76, mä rupesin myös pohtimaan saisko tohon meidän takapihalle jonkinlaisen kasvihuoneen. :)

  Annaheti, hyvä tietää! Olen näillä aamuilla jo valmis maksamaan aika monesta asiasta. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...