11.5.2009

Eurovaalikaljaa

Äänestyslipareet tipahtivat viime viikolla postiluukkuun ja sehän tarkoittaa sitä, että kohta pääsee taas vaalikaljalle! Europarlamenttivaalit toimitetaan Suomessa sunnuntaina 7.6.2009 ja ennakkoäänestys alkaa 27.5.

Eurovaalien äänestysprosentti on Suomessa ollut todella nolo, jotain 40% luokkaa. En halua edes ajatella, mitä tästä luvusta voidaan päätellä. Kenellekään ei pitäisi olla enää epäselvää, että EU:ssa päätetään raskaan sarjan linjauksista, jotka vaikuttavat suoraan suomalaiseen yhteiskuntaan. Äänestä siis eritoten, jos katsot että nykyisellä EU:lla on mopo rotkossa - ja painosta muutkin äänestämään. Teet palveluksen itsellesi.

Toinen merkillepantava seikka on, että me saamme sinne vain 13 edustajaa. Vastaan muu maailma. On toivottavaa, että tähän pieneen joukkoon selvityvät vain penaalin terävimmät kynät. Jos eduskunnassa tai kunnanvaltuustossa pärjääkin kuka tahansa kylähullu, EU:ssa pitää olla skarppina. Siellä pitää olla ulosanti, sosiaaliset taidot ja työmotivaatio kohdillaan saadakseen asialleen huomiota. Joten pliis, pidetään kaikki sönköttävät rallikuskit, mister finlandit ja muut iltapäivälehtien täytteet täällä kotimaassa.

Jos ette muuta keksi niin Satu Hassia voi aina äänestää. Noora tukee myös ihan pätevän oloista kaveria. Ja vaalikoneet auttavat jos kiinnostus heräsi.

Hesarin vaalikone
Ylen vaalikone

Ja muistakaa se vaalikalja - sen paremmalta ei tuoppi maistu.

4 kommenttia:

 1. "On toivottavaa, että tähän pieneen joukkoon selvityvät vain penaalin terävimmät kynät."

  Olisi mielestäni suotavaa, että puolueet hoitaisivat esikarsinnan ja hoitasivat ne tylsät pois ehdokaslistoilta. Hei oikeesti, miten Jani Sievinen, isä Mitro ja mitä näitä taas onkaan voivat pärjätä Brysselin käytävillä?!

  VastaaPoista
 2. Onneksi penaalin terävimpiä kyniä on paljon tarjolla. Ei tarvitse antaa ainutlaatuista ääntään tylsille kynille.

  Minun näkövinkkelistäni katsottuna parhaasta penaalista löytyy myös Satu Hassi.

  Suosittelen sen oman äänen käyttämistä, sillä jos ei äänestä, jonkun toisen ääni saa sitä enemmän painoarvoa ja mitä siitä sitten seuraa?!

  VastaaPoista
 3. sirpa pietikäinen kuuluu myös penaalin terävimpään ykkösketjuun! toivon myös, että hän saisi uudelleen sinisessä puolueessa vaikutusmahdollisuuksia. harvinaisen terävä nainen, jolla riittää rohkeutta myös myöntää mokanneensa.

  VastaaPoista
 4. Pilami, olen täysin samaa mieltä. Noihin hommiin pitäisi lisäksi suorittaa joku tasotesti.

  Susanna, ne terävät ei vaan pääse kunnolla esille kun Kike Elomaa myy paremmin. O_o Se on tosi sääli.

  mimi, en olekaan seurannut mitä Sirpa on saanut aikaan siellä. Mun mielestä vaan rattikuoppous on sen verran perseestä että en voi periaatteestakaan äänestää siitä tuomittua ihmistä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...