6.4.2009

Paskamatkat kiittää!

Hyvä osallistuja,
kiitos että valitsit taas Paskamatkojen hiihtoloman! Tiedämme, että luulit olevasi Toivematkojen asiakas, mutta me paskamatkalaiset haluamme yllättää - jotta voisit palata lomalta vireässä ja elämänmyönteisessä mielentilassa ja aidosti iloisena siitä, että olet taas kotona!

On sata syytä valita talviselle lomalle nimenomaan Paskamatkat! Toivematkoillahan on nimittäin TYLSÄÄ.

Toivematkojen reissut suunnitellaan ja vedetään varman päälle alusta loppuun.
Tämä tarkoittaa sitä, että retket ovat rutiininomaisia ja keväisen luonnon tarkkailu jää kuukkelien kiikarointiin. Paskamatkat sen sijaan haluaa syventää retkeilijöiden luonnontuntemusta esim uveavannon kautta. Sinne kun posauttaa - demomielessä - moottorikelkalla ja reellä kuuttakymppiä, tulee seurueeseen ihan uudenlaista yhteishenkeä. Lisäksi märillä releillä hiihtämiseen tulee lisämotivaatiota, kun syke pitää pitää tietyllä tasolla riittävän lämmöntuotannon varmistamiseksi.Seurueen heikoimman lenkin kunnon mukaan mitoitetut retket jäävät aina torsoiksi. Paskamatkat haluaakin haastaa jokaisen ylittämään suorituskykynsä. Esimerkiksi 20 km hiihtoreissu aloitetaan 1,5 km nousulla, jotta loppumatka tuntuisi helpolta lykkimiseltä. Pienet krampit ja rakot tuovat suoritukseen särmää!Toivematkojen nössöt oppaat tuntevat reitit. Tämä luonnollisesti johtaa tasapaksuun, elämysköyhään suoritukseen. Paskamatkojen konseptissa sydämen saa kunnolla pamppailemaan ja tasapainoelimen aktivoitua, kun reipas alamäki loppuu äkisti keskelle hiekoitettua autotietä.Paskamatkojen neuvokkailla oppailla on aina vaihtoehtoja: latukahvilaan pääsee myös "tuota toista kautta". Toivottavasti muistit ottaa eväät mukaan.Oppaamme ovat toki realisteja: hän saattaa ilmoittaa, että lumitilanne ei ollut ihan odotettu eikä hän ole koskaan ihan tätä reittiä käyttänyt. Oppaamme lupaavatkin, että perille päästään ennen pitkää. Käytössä on myös viimeisintä teknologiaa, etenkin jos gps on päällä.
Erilaisten kylttien tulkinnassa Paskamatkojen oppaat luottavat intuitioon. Esimerkiksi alla olevaa kylttiä voi helposti tulkita niin, että vastaantulijat ne siellä nousevat mäkeä ylös sukset kädessä ja ovat siksi vaarallisesti kunnon laskijoiden tiellä. Paskamatkojen kylteissä laskut ovat todellakin vain "vauhdikkaita" (eivätkä esim. hengenvaarallisia) kuten tiukkaa s-mutkaa tekevää 30 asteen jyrkänne, jossa reipas laskija saavuttaa n. 40km tuntivauhdin ja kolme geetä.Kun mustelmat ovat vaalenneet ja painajaiset eivät enää vaivaa, on uuden loman paikka. Tervetuloa uudestaan!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä lomasta siis, täällä omaa paskamatkaa odotellaan.. ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, meillä oli huippusetti: kulutus jossain tonnissa per päivä ja täydelliset kelit. Vetäkäähän tekin hyvin!

  VastaaPoista
 3. heh heh, sulla on aina sana hallussa!

  eksyin tänne aikanaan hannan blogin kautta, ja oon kyllä viihtyny. kiitos!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...