12.4.2009

Kiltisti nytSkidin suusta on saatu taas pari lausuntoa.

Pätkällä on tapana komentaa aikuisia mukaan aika tiukkaan sävyyn, jos hän haluaa mennä tutkimaan paikkoja, joihin ei saa mennä yksin. Tule mukaan nytten.

Useimmiten pompotuksen kohteena on vaari, joka käydään kädestä pitäen hakemassa, jos hän ei vapaaehtoisesti tahi riittävän nopeasti tule. Mummi oli yrittänyt aloittaa tapakasvatusta ja opastanut, että pitää pyytää vähän kiltimmin.

Tämä meni hyvin perille. Seuraava käsky vaarille tulikin muodossa: Vaari, tule kiltisti mukaan nytten.

Ylipäätään kaikista suorituksista on alettu antaa itselle ja kanssaeläjille laatuarvioita.  

Hienosti laulettu (kritiikki lienee vain ajan kysymys)
Hyvin syöty. Nätisti puettu.

Pottakoulutuksen myötä mukaan on otettu myös yleiset wc-tarkastukset. Kaikille kiinnostuneille kerrotaan että isi pissasi hienosti pönttöön. Mutta auta armias, jos et saa tuotettua hyväksyttävää lirinää, kun ylitarkastaja tempaisee vessan oven yllättäen auki. Saat kuulla moittivaan sävyyn, että ei tule mitään. Sitä melkein tulee pyytäneeksi anteeksi.

Toinenkin epäonnistuminen on ilmaistu. Kun Koti-insinööri oli äheltänyt riittävän kauan Skidin kevätkenkien liian lyhyiden nauhojen kanssa kuulin kommentin: Ei suju. Äiti auttaa meitä.

Alan pikkuhiljaa löytää roolini äitinä: pahaa ruokaa mutta hyvä kenkien kanssa.

7 kommenttia:

 1. Go go Madde! Nää on nii parhaita! :D

  VastaaPoista
 2. Madde ei kyllä jätä ketään kylmäksi näillä kommenteillaan :D

  VastaaPoista
 3. Meillä yritetään kans komennella, mutta sanamuoto on xx asiaa + "nytten NYT!" -> äänenpaino voimistuu loppua kohden. Esim. päiväunilta herätessä "Jaason haluu pois nytten NYT!!"
  (Ja meilläkin kommentoidaan wc-toimituksia muotoon "hienosti punnattu, äiti!")
  -Krista

  VastaaPoista
 4. :D Laittelen näitä heti kun taas jotain kuuluu. Yritin yks päivä äänittää laulua:: vaarilla on saari, ja mummi. Ai ai vaaria, hepo hirnahtaa. Todella turkkalaista.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...