6.4.2009

Aikuisviihdettä

Edelliseen postaukseen viitaten: oltiin ekaa kertaa kahdestaan lomailemassa sitten uuden ajanlaskun. Loistokeikka, suosittelen lämpimästi, etenkin jos on luottohoitaja. Kolmessa päivässä ehtii nimittäin kaikenlaista, sillä jokainen sekunti on oma.

Mulle esitettiin ennen lomalle lähtöä kysymys, että eikö susta oo outoa lähteä kolmeksi päiväksi ilman Maddea jonnekin. Vastasin, että tietyllä tavalla on, mutta sitten loppupeleissä ei. Koska se tässä on nyt tarkoitus. Totta kai lapsen jatkuvaan läsnäoloon tottuu siinä määrin, että kotona rauhaa lakkaa pitämästä tehdasasetuksena, mutta kyseessä oli kuitenkin hc-hiihtoloma, jonka konsepti oli vetää rankin mahdollinen suksikeikka, mitä kolmen päivän aikajanalla on mahdollista. Halusimme myös harrastaa nimenomaan yhdessä ilman, että vuorottelemme lapsenvahtina. Mulla ei ollut mitään vaikeuksia olla erossa Maddesta. En siis kytännyt neuroottisena puhelinta tai maalaillut jotain kauhukuvia mielessäni, päinvastoin. Mulla oli luuri äänettömällä koko ajan. Ja tunsin ansainneeni tämän breikin.

Korostan, että lapsen kanssa reissaaminen ei ole ollenkaan kamalaa, ja pelkkä maisemanvaihdoskin toki piristää, mutta on se erilaista. Aikuisloma on kuitenkin aikuisloma. Rakastan sitä, että voin unohtaa lapsiperhe-elämän rutiinikeskeisyyden, ettei tarvitse ajatella kenenkään muun päiväunia tai verensokeria ja että aikataulut tehdään as we go. Mä rentoudun, kun jokaista yksityiskohtaa ei tarvitse hioa lapsiystävälliseksi: mä organisoin työkseni, mä en halua enää organisoida lomalla. Lasten kanssa matkustaminen edellyttää myös tiukkaa asennoitumista: takaiskuja tulee varmasti ja suunnitelmat saattavat mennä uusiksi useammankin kerran, mutta niistä selviää joustavuudella ja plan B:llä. Ja oluella.

Maddekaan ei meidän perään pillittänyt vaan vietti mummin ja vaarin kanssa loistoviikonlopun. Kun koti-insinööri vaati Maddea puhelimeen, tyttö kävi ilmoittamassa isille että leipää, makkaraa ja jäätelöö ja lähti taas takaisin leikkeihin. Ehkä silläkin oli loma.

10 kommenttia:

 1. Mä oon kyllä aivan Madde-fani :D! Kommentit on loistavia :). Ja uskoisin pitävän paikkansa, että myös lapsi voi kokea vanhempien oman reissun lomana. Eikö ne ole justiinsa niitä kertoja kun saa olla rauhassa mummolassa ja tehdä kaikkea kivaa, mitä kotona ei välttämättä saa tai pysty :)?

  VastaaPoista
 2. Onnittelut aikuislomastasi! Rehjusin juuri 1-v tyttäreni kanssa kahdestaan Suomen-mummolasta Lontoon-työmatkan kautta Etelä-Amerikkaan (jossa asumme), ja kestävyyslajina tuo vastasi musta hyvinkin maratonia. Lomasta se ei käynyt :D *Todella* harkitsen lähimmän vuoden sisään aikuisloman buukkaamista joko miehen tai jonkun ystäväni kanssa. Olen reissannut lapseni kanssa vaikka missä, Moskovassa ja Kolumbiassa esimerkiksi, ja tyttäreni on erittäin kiltti ja reipas matkustaja, mutta kyllä se silti oikeesti on eri juttu kuin aikuisseurassa reissaaminen.

  VastaaPoista
 3. Nainen, sä oot ku Gillette - the best a man can get.


  Hanna

  VastaaPoista
 4. Ihana Madde :)
  Me oltiin miehen kanssa Naantalin kylpylässä 2vrk tuossa vuoden alussa, ja vaikka se oli ihan tajuttoman tylsä paikka, niin nautittiin kyllä tästä aikuislomasta täysin rinnoin ja ihan hyvällä omatunnolla lähettiin ravintolasta (jossa ei kyllä muutenkaan ollut mitään menoa kun muut asiakkaat oli 60-70v) huoneeseen yhdeksän aikaan juomaan pussikaljaa... Oli vaan ihanaa.
  Tasaisin väliajoin myös Bella viettää viikonloppua muuten vaan mummulassa ja vanhemmat saa olla kotona ihan itsekseen - joka sekin on tosi kivaa. Nautin myös siitä kun mieskin on poissa ja saa olla kotona ihan yksin! Innolla jo odotan kun miehellä alkaa loma viikkoa ennen mua ja se menee tytön kanssa maalle - mä saan olla yksin kotona viikon! Kelaa!

  VastaaPoista
 5. Mahtavuutta! Vapauttavaa kuulla, että maailmasta löytyy vanhempia, jotka osaavat lomailla kyttäämättä puhelinta joka toinen minuutti. Lapsettomana voin sanoa että kännykytän kanssa matkaaminen on äärimmäisen ärsyttävää. Joten kaikki kontrollifriikit; älkää kiduttako ystäviänne aikuismatkoilla vaan laittakaa tekin kännyt äänettömälle. Jos katastrofi on tapahtuakseen, se tapahtuu oli teillä känny päällä eli ei.

  VastaaPoista
 6. Viljami 5v. haluais viettää vaikka joka viikonloppu (joskus joutuu rajoittamaan isoäidin jaksamisen takia) yhden yön isoäitinsä luona viettämässä laatuaikaa, joka on just tota "makkaraa ja jäätelöö". :) Ja se on laatuaikaa myös äidille ja iskälle, vaikka yleensä se kulutetaankin vaan makoilemalla kotisohvalla ja kuuntelemalla hiljaisuutta. Tai ehkä just siks.

  Ja mä myönnän, että olen useamman kerran työreissussa unohtanu soittaa päivän ainoan, "hyvää yötä ja kauniita unia" -puhelun Viljamille. Mutta ei siitä ole nähdäkseni mitään traumoja jääny kumpaakaan. We still go strong.

  -Annis-

  VastaaPoista
 7. Onko ne kännykkää vahtivat äidit sukua niille kännykkää vahtiville tyttöystäville, jotka jostain mystisestä syystä viestittelevät "kultamussukoidensa" kanssa koko illan, kun ollaan naisporukalla liikkeellä?!

  VastaaPoista
 8. Tunnustan olevani yksi noista "eikö susta ole outoa" -kyselijöistä. Jäin vielä miettimään aihetta kotimatkalla ja totesin, että musta on outoa/tyhjää olla _kotona_ ilman lasta, mutta ei kyllä missään muualla, esim. töissä. Tänään oon unohtanut kännykän himaan ja suurin huolenaiheeni ei tosiaankaan ole etten saa yhteyttä lapseni hoitajaan (l. äitiini, johon luotan 100%sti), vaan lähinnä että joku asiakas esim. haluaisi tavoitella.

  Itse en pidä lapseni (nyt 1v) kanssa lomailusta/matkustamisesta. Mieluummin annan hänet hyvään hoitoon ja matkustan aikuisseurassa. Ehkä sitten 3 vuoden päästä voin harkita _loma_matkaa, jossa lapsikin on mukana. //hm

  VastaaPoista
 9. Marjaana, täytyy vissiin yrittää äänittää noita sen lauluja.. ;) Juu todellakin Madde rakastaa mummolaa (ja muistaa aina säännöllisin väliajoin kertoa mulle painokkaasti että hänen paras kaverinsa on mummi) joten uskon tosiaan molempien viihtyvän.

  Anna, hyvä luoja, aika reipas matka.. Tuo oli hyvä pointti että myös ystävien kanssa olisi ihana lähteä jonnekin!

  Hanna, mä oon ku gillette: tylsä ja täynnä kainalokarvoja sekä aivan ylihinnoiteltu. ;)

  Karina, aikuislomassa tärkeintä on se kokoonpano - uskon ihan täysin että Naanatalin kylpylässä voi olla hauskaa kahdestaan!

  Anonyymi, on meitä tähänkin junaan. :) Mutta jos on kovin huolestuvaista sorttia niin en suosittele aikuismatkoja ollenkaan. Mitä sitä turhaan lähtee pois kotoa itseään kiduttamaan jos kenenkään matkasta ei tule mitään jatkuvan kyttäyksen takia.

  Annis, oi mahtavaa jos viisivuottias jo itse vaatii lomaa! :D Työmatkat on hiukan vaikeita yhteydenpidon kannalta kun yleensä ne illatkin on duunia (edustamista tai hotellihuoneessa powerpointin vääntämistä)ja sitä herää puolilta öin että mitähän sille perheelle kuuluu..

  //hm, yksin lapsen kanssa matkustaminen onkin aivan syvältä. Mutta kyllä sä jo aikaisemminkin pieneen reissuun pääset! :)

  VastaaPoista
 10. Pilami jäi välistä: voi hyvin olla! Tosin miehelle viestittely nyt on vaan lähinnä huonoa käytöstä - ukosta tuskin kuitenkaan ollaan erityisen huolissaan. Tai ei ainakaan pitäisi olla. O_o

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...