22.3.2009

Teelusikat korviin

Piipahdin vihdoin kartoittamassa Sopiva Shopin valikoiman - ja tyydyttämässä hieman shoppailunälkääni. Kuten jo aiemmin kerroinkin, Sopivan tuotevalikoimasta vastaa seitsemän suunnittelijaa ja edustettuna on viisi tuotemerkkiä (Hoplá Designs, TAUKO, Green Papaya, Second Chance, Designhuone). Hatunnosto näille naisille, ei ehkä helpoin mahdollinen suhdanne uuden bisneksen avaamiseen, mutta Hesariin haastateltua Miia Kauppilaa lainatakseni "Ihmisellä on aina varaa ostaa korvikset."

Olin etenkin koruosastoon erittäin tyytyväinen. Materiaaleina oli käytetty makean veden helmiä, helmiäisnappeja, puuta, kierrätyslasia ja -muovia, mutta silmääni miellyttivät erityisesti vanhoista hopeisista teelusikoista tehdyt korut. Kuulostaa oudolta, mutta trust me, näyttää hyvältä! Lusikoista saa väännettyä sekä korva- ja kaulakoruja että sormuksia, joten jos haluat antaa kaapin perukoilla lojuville perintölusikoillesi uuden käyttöesine-elämän, tuo ne liikkeeseen korukäsittelyyn.


Vaatepuolen valikoima oli suhteellisen suppea. Tuotteet olivat värikkäistä ja rentoja, ja materiaalit hämmentäviä - voitte vain kuvitella, miten ihana mekko tulee vanhoista verhoista tai takki patjakankaasta.. Mä näytän yleensä retrokuoseissa lähinnä mielisairaalapotilaalta, mutta tuota kuvan mekkoa aion mennä sovittamaan paremmalla ajalla - mä nimittäin edelleen tarvitsen jonkun vaatekappaleen ystävän kesähäihin ja tässä oli potentiaalia. Koska tuotteet ovat uniikkeja, ostopäätös täytyy tehdä nopeasti - jos artikkeli menee, toista ei ole.


Se, että tuotteella on tarina, on massatuotannon aikakaudella luksusta. Näissä pienyrittäjäputiikeissa tekijät ovat myös henkilökohtaisetsi paikalla kertomassa niitä. Samalla voi esittää tilauksia ja toivomuksia. Vihjaisin, että vyöt, huivit ja muut asusteet olisivat enemmän kuin tarpeellisia, vöillä kun on usein funktionaalinenkin merkitys. Sopivan valikoima myös painottuu tällä hetkellä naisiin, mutta sain alustavan lupauksen, että mikäli bisnes alkaa kukoistaa, myös lapset ja miehet huomioidaan. Madde tarvitsisi ainakin omat pienet hiuspampulat!


Sopiva on ainakin saanut enemmän kuin sopivasti palstatilaa ihan Hesarissa asti. Hienoa, että tällainen yrittäjyys kiinnostaa myös valtamediaa.
Olivian juttu

3 kommenttia:

 1. Liike vaikuttaa eri hyvältä.
  Yritin ottaa selvää onko toi lusikkakorujen tekijä se sama, joka n. 10 sitten teki niitä. Silloin samanlaisia koruja ja vanhoista aterimista tehtyhä kynttiläkruunuja myytiin taito-shopeissa ja vastaavissa alan liikkeissä.
  Jos nimittäin kyseessä ei ole sama henkilö, niin idea on KIERRÄTETTY.

  VastaaPoista
 2. Tuo Sopiva Shop pitää ehdottomasti tsekata, kun jälleen pääkaupunkiin eksyn!

  Vanhojen lusikoiden kierrättäminen koruiksi ei tosiaan ole vain näiden yrittäjien idea, sillä
  mä ostin joulun alla ihanan hopeisesta Aino-lusikan varresta tehdyn sormuksen á la LAURASE, http://www.laurase.com/

  Mutta hyvä vaan, että näitä kierrätysmateriaalia käyttäviä käsityöläisiä ilmaantuu koko ajan lisää, sillä eilinen kierros kirpparilla aiheutti mulle lievän ahdistuskohtauksen tätä maailmaa täyttävästä tavarasta. Sillä huh, kuinka paljon siellä oli myynnissä ihan romua!
  Ja koska tiedän omista kaapeista löytyvän samanlaista turhaa tavaraa, niin omatunto alkoi soimata aika pahasti. Ostolakko tekisi hyvää tännekin osoitteeseen.

  -Annis-

  VastaaPoista
 3. Elina, parhaat ideat yleensä ovat kierrätettyjä. ;)

  Annis, kiitos linkistä, olipas kivoja! Mähän en ole oikeassa ostolakossa sillä kielto koskee vain epäeettisiä tuotteita. Lievästi kyseenalaista siis.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...