11.3.2009

Sattuipa Sopivasti

Ihan mahtavaa: Eerikinkadulle avataan uusi reilu kauppa Sopiva Shop, joka tarjoilee suomalaista käsityötä kierrätysmateriaaleista! Kävin vakoilemassa ikkunan takana (ihanaa, että tääkin on mun työmatkan varrella!) ja lupaavalta näyttää.. Liike avaa ovensa torstaina 12.3. - palaan siis heti loppuviikosta tarkemman raportin kanssa.

Tässä vielä pressi-info saitilta:

Maaliskuun puolivälissä Helsingin Kampissa starttaa uusi osuuskuntakauppa Sopiva Shop. Eerikinkadulla sijaitsevan, entisen Green Papayan tilat valtaava osuuskunta Sopiva koostuu seitsemästä nuoresta naisesta, jotka luotsaavat yhteensä viittä eri designmerkkiä.

Sopiva-osuuskuntalaisia yhdistää halu tehdä reilua designia – kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Suomessa. Myös vastuullisuus ja ekologisuus ovat ryhmän kantavia voimia, sillä suuri osa tuotteista valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Maailmantalouden epävakaa tila ei Sopivan porukkaa lannista, vaan päinvastoin kannustaa, sillä he uskovat, että aika on juuri nyt otollinen kotimaiselle, lähellä tuotetulle ja kestävälle designille.

Sopivan laajasta tuotevalikoimasta löytyy monenlaista: Green Papayan retrohenkiset laukut, kukkarot ja korut; Designhuoneen uniikit korut aidoista materiaaleista; yksilölliset Tauko-vaatteet kierrätysmateriaaleista, Second Chancen persoonallinen ja ajaton designvaatemallisto osittain kierrätysmateriaaleista sekä Hoplá designsin pirteät laukut ja asusteet käsinpainetuista uusista ja vanhoista kankaista.

Helsingissä voi siis kohta lähteä ekoshoppailemaan! Aika hyvä rundi on kasassa, kun aloittaa Ruohonjuuresta, siirtyy Punnitse&Säästän kautta Sopivaan, jatkaa sieltä Seccoon ja Greendressiin, kesällä tietty myös Hietsun kirppis on kulmilla. Can't wait.

Ps. Yllämainituista Green Papayalla on myös verkkokauppa, mikä lämmittänee pk-seudun ulkopuolista hippeilijää.
Ps. 2. Etiikkaprojektini etenee muuten ihan hyvin, mutta vöitä, sukkia/sukkahousuja ja kenkiä on mahdoton löytää muuten kuin kierrätettyinä. Ja se taas vaatii jo vähän tuuriakin.

1 kommentti:

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...