20.3.2009

Maailman helpoin tapa osallistua: Earth Hour

Tämän helpompaa kannanottomahdollisuutta ilmastonmuutoksen vastustamiseksi ei oikein voi jengille tarjota:

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30. Suomessa tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Osallistumalla Earth Houriin ihmiset viestittävät huolensa ilmastonmuutoksesta sekä toiveensa siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta otetaan vakavasti kaikilla tasoilla. Vuosi 2009 on ilmaston kannalta ratkaisevan tärkeä, koska YK:n ilmastoneuvottelut huipentuvat Kööpenhaminassa joulukuussa 2009 pidettävään huippukokoukseen. Siellä on tärkeää saada aikaan maailmanlaajuinen sopimus kasvihuonekaasupäästöjen merkittäväksi vähentämiseksi.
Tsekkaa Earth Hour Suomi jossa voit ilmoittautua mukaan ihan virallisesti ja Facebook-ryhmä. Tapahtuman tavoitteena on saada yli miljardi ihmistä ympäri maailman sammuttamaan valonsa tunnin ajaksi. Mikäli siis Mikkoslainen maailmankatsomus ei tunnu omalta, käy ensi viikolla kynttiläostoksilla. Ja osta samalla kaverillekin.

Tämä on muutenkin ihan tarpeellinen muistus siitä, että kaikkia valoja ei tarvitse enää pitää päällä hereillä pysyäkseen, kun illatkin ovat valostuneet jo parilla tunnilla. Sitäpaitsi silmä tottuu vähäisempään valoon aika nopeasti. Kokeilkaa vaikka.

3 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Laitoin valojen sammuttamisen kalenteriin muistutuksen kera ja kävin sammuttamassa kolme lamppua kesken lukemisen :-)

  VastaaPoista
 2. Yleensä tulee sammuteltua illalla valoja, vähän niinkuin pienelle lapselle merkiksi yöpuulle menosta eli tätäkin luin aikalailla pimeässä. Mutta miksiköhän ne valot on tällaisina kevätpäivinä yleensäkin melkein kaikki päällä ennen sitä nukkumaanmenoaikaa :)

  VastaaPoista
 3. Anna K., ihailtavaa järjestelmällisyyttä! ;)

  Anonyymi, niinpä, se valojen sytyttely jää jotenkin päälle talven jälkeen!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...