8.3.2009

Kolme tuntia päivässä

Palatakseni vielä kerran siihen naisseminaariin ja Kirsi Pihaan (ei hätää, en ajatellut koko loppuelämääni kirjoittaa tästä aiheesta): Hanna Saren oli kuulemma maininnut jossain lehdessä käyttävänsä ruoanvalmistukseen iltaisin kolmisen tuntia aikaa. Siis kolme tuntia! En tiedä yhtään ruokalajia, jonka laittamiseen menisi edes kahta tuntia. Madden ruokaan kun menee n 30 sekuntia ja mä syön vain jos koti-insinööri on taikonut jotain.

Lausunto herättää kateutta, ärsytystä ja suoranaista vitutusta. Mulla ei ole mihinkään asiaan arkipäivänä kolmea tuntia! Jos kuitenkin lähdetään siitä, että meillä on Sarenin kanssa ihan sama vuorokausitodellisuus käytössä niin mihin mun aika sitten menee? Lasketaanpa.

No tietenkin työhön 7,5 h, tosin viime aikoina päivät on venyneet, vaikka ei pitäisi.

Nukkumiseen ja aamutoimiin yhteensä ehkä 9 h.

On 7 h jäljellä.

Siitä reilu tunti menee työmatkoihin (jolloin hoidan sosiaalisia suhteita oman kailota bussissa -kampanjani kautta), joten jäljelle jää 5,5 h. Mihin mä sen loppuajan käytän? Syömiseen en todellakaan, enkä mä koskaan edes käy kaupassa. Kotitöihin, tv:n katsomiseen ja johonkin ihme sekoiluun voidaan vähän liioitellusti budjetoida ehkä 2,5 tuntia. Lapsi vaatii tietty myös osansa, mutta se ei ole enää sellaista tarkkarajaista, intensiivistä viihdyttämistä kuin aikaisemmin.

Saldossa on siis silti 3 h aikaa. Justiin se, minkä voisin käyttää vaikka superpäivälliseen ala Saren! Ei helvetti että on häiritsevää.

Vaikka huumorimielessä elektroniikkaa voikin suositella joka kotiin perhe-elämän järjestämiseen, se nielee paljon enemmän aikaa kuin tuo. Se, että kirjoittelen tätä aina silloin tällöin tunnin verran, ei ole suurin aikasyöppö. Koti-insinööri lahjoittaisi mieluummin pois toisen munuaisensa kuin eroaisi kommaristaan. Tv on defaultina päällä. Läppärista seurataan sähköposteja ja maksetaan laskuja, facebook-statukset päivitettynä. Elektroniikkatuotteille minä aikani lahjoitan.

Kirsi esitti myös hyvän kysymyksen: jos saisit yhtäkkiä vapaapäivän, mitä tekisit?

Jos et nukkuisi, kuulut onnekkaaseen vähemmistöön, jolla on ajankäyttö hallussa. Mä en kuulunut. Mutta siihen tulee muutos.


4 kommenttia:

 1. Kyllähän se aika tosiaan vaan johonkin menee, tosin en myöskään haluaisi välttämättä käyttää sitä jokapäiväiseen kolmen tunnin ruoan laittoon. Varsinkaan kun ei ruoanlaitto ole minusta välttämättä parempaa tekemistä kuin vaikka netissä oleilu, vaan molemmat on yhtä jees, kuhan itse tykkää. Joskus tuntuu että vapaa-ajan toiminnotkin laitetaan paremmuusjärjestykseen- pitäisi mieluummin katsoa se hieno taideleffa ja juoda punkkua kuin katsoa simpsoneja, vaikka oikeasti se simpsonit voisi rentouttaa enemmän.

  Mutta hei, ootko huomannut että sulta oli pieni lainaus yhessä Kodin kuvalehdessä? Tää on varmaan jo vanha juttu, mutta en jaksa alkaa lukemnaan kaikkia kommentteja että joko tämä on mainittu :D Huomasin vaan tuossa viikonloppuna, oli hauskaa :)

  VastaaPoista
 2. Ööh joo, ihan kolmea tuntia ei meikämammakaan saisi ruoanlaitossa kulutettua (äsken tuli tehtyä sitruunakanapastaa n. 20 minuutissa - tyttö noukki kaikki fusillit omasta annoksestaan eikö koskenutkaan broileriin...).
  Ajankäytöstä muuten voin sanoa, että täällä on uudelleen opeteltu "laiskottelun" jalo taito, eli luen aikakauslehtiä tai kirjoja päivittäin kun lapsi leikkii itsekseen tai riehuu isänsä kanssa. Ei niihin kyllä sitä kolmea tuntia kuitenkaan, hmmm...
  Arki: nukkuminen 9, työ 8, matkat n. tunti, eli 18. Tytön kanssa ulkona tunti, ruokahommiin tunti, eli 20 koossa. Tytön nukkumaan mentyä jää vielä 1,5h omaa aikaa tv:n katseluun tai lukemiseen eli koossa 21,5 - aamutoimiin puoli tuntia, eli 22. Kaksi tuntia jää kotona tytön kanssa leikkimiseen = istun sohvalla ja katson kun Bella riehuu isänsä kanssa. Joskus äitikin herkistyy lukemaan tai rakentamaan tornia palikoista. Aika hyvin sitä 24 tuntia saa kulutettua!
  Mä en todellakaan nukkuisi vapaapäivänä, sehän olisi hukkaan heitetty tilaisuus! Aamusta aamiaiselle Tin Tin Tangoon, sitten shoppailemaan, sitten kaverin kanssa lounastelemaan, sitten jumppaan, sitten vuokraamaan joku hyvä leffa ja pitsat tilaukseen ja kiehnäämään miehen kainaloon. Päivän lopuksi sitten sitä kahdenkeskistä aikuisten laatuaikaa ;)

  VastaaPoista
 3. Jaa niin, kun kerran se laihdutusprojekti tuli luvattua silloin vuoden alussa, niin täytyy sanoa, että nykyään kaksi kertaa viikossa noista lapsen kanssa vietetyistä kahdesta tunnista nipistetään 1,5h jumppaan :)

  VastaaPoista
 4. Vianca, joo, kukin rentoutukoon tyylillään. Mä kaipaan nyt nimenomaan sitä henkistymispuolta Simpsonien vierelle. ;) Kyllä siitä Kodin kuvalehdestä infottiin jo.

  Karina, hyvältä kuulostaa toi vapaapäivä! ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...