15.3.2009

Kierrätyskisa

Olen viettänyt viikonlopun säilytyssulkeisissa. Puuhaexcelissäni pitkään roikkunut "Kierrätys" sai tänä viikonloppuna muodon, sillä kämpässä alkoi tulla säilytystilojen rajat vastaan. Nyt siis erilaisia vaate&lelukasoja on joka puolella ja Huuto.net on laulanut - huom. lukijat saavat toki alennusta ;). Sinne päätyvät muuten pian myös hyvin palvelleet, mutta tylysti hylätyt Gessleinin yhdistelmävaunut, sillä Matilda huusi toissa viikonloppuna itkuhälyttimeen että "ei nuku täällä!". Selvä.

Monet jahkailevat lastenvaatteiden säilytyksen kanssa etenkin jos toiveissa on tehdä jatko-osia, mutta rajansa silläkin. Järkeilin asian niin, että ihan pikkuvauvanvaatteet kannattaa säilyttää, sillä a) ne ovat uudenveroisia, b) niitä tarvitaan pahimmassa tapauksessa yhden kk ajan, c) on aivan sama mitä väriä tai kuosia ne edustavat ja d) ne mahtuvat yhteen laatikkoon. Vaatteiden vaatima tila nimitäin kasvaa suorassa suhteessa senttimäärään (50cm mahtuivat yhteen, 60cm kahteen, 70cm kolmeen laatikkoon jne), joten on helposti laskettavissa, että 80cm vaatteiden vaatima neliötila on jo vaatteiden arvoa suurempi. Realismin nimissä voidaan myös olettaa, että jos Maddelle joku sisarus syntyisi, en voisi olla ostamatta uusiakaan vaatteita.

Madden vanhat vaatteet on jaoteltu nyt kahteen pinoon: spesiaaleihin (mun vanhat vintage-vaatteet, hyvät käyttövaatteet, reissutuliaiset, viinilasillisen innoittamina tehdyt ökyostokset, kirppislöydöt, mummin tuunaamat), jotka vielä toistaiseksi säilytetään sekä perustavaraan, jotka lähtevät näillä puheilla muiden iloksi. Myös teidän iloksenne. Nyt nimittäin järkkäänkin teille, arvon lukijakunta, pienen kisan, jonka voittaja(t) saa selected items -kokoelman Matildan vanhoja vaatteita koko 74cm.

Kerro minulle älyttömin lastentarvikeostoksesi
(luulit että et / kaverisi ei voisi jäädä äitiyslomalle ilman tätä)
ja palkitsen ne joiden kanssa koen eniten hengenheimolaisuutta.
Aikaa tiistaihin asti.


Ps. Ei, en ole raskaana ja tämä ei ole mitään kodinrakennusviettiä vaan toteutan Uuden Vuoden lupaustani. Just in case joku optimisti siellä taas havahtui spekuloimaan.

26 kommenttia:

 1. Heihoi!
  Sulla on se musta kantoliina myynnissä?

  MULLESEHETI!!!

  Kiitos. sovitaan hinnasta. Kiitos kiitos kiitos!

  T: Piuku
  piukunen ÄT gmail.com

  ps. Ostin kaikkea älytöntä - voittajana ehkä 38 euron arvoiset adidaksen superstar - lenkkarit jotka siis mahtuvat ehkä noin 1kk silloin kun ukkeli on 2kk vanha. Sitten käyvät avaimenperänä.

  VastaaPoista
 2. Älyttömintä tähän asti taitaa olla hoitolaukku, jossa on kokoontaitettava matkasänky mukana. Painaa yllättävän paljon, eikä varsinaista tavaransäilytystilaa ole niin paljoa, että sen laukun kanssa uskoisin vaikka vuorokauden pyrähdystä johonkin pärjääväni. Sitä paitsi, ainakin jos autolla mennään johonkin, todennäköisesti vaunut ja niiden tilavampi koppa kulkevat mukana... Laukku oli vain pakko saada, kun nettikaupasta löytyi ilmoitus, ja kyllä minä tietyllä tavalla olen siihen aika rakastunut. Kai sitä joskus tulee kokeiltua käyttää :)

  (äitiysloma alkaa vasta huhtikuun puolivälissä, joten käytännön elämää ei olla vielä testailtu)

  VastaaPoista
 3. Morokki.

  Meillä järjettömyyksiä on useita. Tässä muutama:

  Lampaantalja Prismasta, 40 €. Haaveissani lapsi köllii pehmoisella taljalla jeesuslapsen lailla ja aistii pörröistä ihanuutta kaikilla aisteillaan. Vaunuissa talja käärii lapsemme lämpöiseen suojaan pahalta maailmalta. Todellisuudessa tyttö pelkää taljan pitkää karvaa ja mahallaan maatessaan ei voi hengittää kunnolla. Pienen köllihetken jälkeen keräämme valkoisia hahtuvia vaatteista, sohvasta ja tytön hengityselimistä, eikä talja edes mahdu vaunuihin.

  Vedettävä nalle, joka soittaa tuutulaulua. Lastentarvikkeessa hinta vajaan 20 €. Haaveissani lapsi nukahtaa nallen lempeisiin säveliin ja vielä aikuisena tämän sävelen kuuleminen aiheuttaa lämpimän utuisen muiston lapsuudesta. Todellisuudessa nalle aiheuttaa kauhua ja kaaosta muuttaen nukkuhetken itkunsekaiseksi möyrymiseksi pinniksessä, kunnes äiti nielee pettymyksensä ja kerää nallen hittoon lasta säikyttämästä.

  Lahkeellinen uimapuku Kitymarketista, 30 €. Äidin, isän ja tyttären yhteinen, iloiseksi luultu harrastus on ollut yhtä itkua ja hammastenkiristystä alusta loppuun saakka, joten uikkaritkin ovat melko turha hankinta. Tyttö aloittaa huutamisen uikkarien pukemisesta ja lopettaa sen, kun Folkhälsanin rakennusta ei enää auton takaikkunasta näy. Lisäksi, mikä järki on ostaa tytölle ns. rinnat peittävä kokouikkari, kun paljon miellyttävämpää olisi uida mahdollisimman pienessä tekstiilissä, joka ei kastuessaan muutu kylmäksi ja nihkeäksi ihoa vasten? Idiootin keksintö.

  Niin paljon mä oon rahaa kaivoon kantanut..

  VastaaPoista
 4. Sama kokemus kuin Sonjuskalla.

  Hulluin ostos oli virkattu hempeäsävyinen nalle, joka soitti Fur Elise'tä tuutulauluna. Mitä lyhyemmäksi nallen "vetonaru" kävi, tietysti sen hitaammaksi biisikin. Kuulosti kauhuelokuvan vinksahtaneelta taustamusiikilta.

  Itse nallekin oli "kotikutoisen söpö shabby chic" (lue: ihme että virkattu viritys pysyi kasassa).

  Köpiksen keskustan merkkiliikkestä vain vajaat 40 euroa. Pakettiinsa jäi.

  VastaaPoista
 5. Tähän et kyllä koe hengenheimolaisuutta (mutta eipä palkintokaan houkuttele, kun toistaiseksi ainoaksi jäävä lapsi on poika ja käyttää jo yli 86-senttisiä vaatteita ja koti on yhtä pienten vaatteiden varastoa):

  Lauttasaarelaisesta lastentarvikeliikkeestä hankittu tanskalainen PINNASÄNKY, jonka hinta/käytetty tunti tai nukuttu yö on todella korkea. Eli huolimatta ennakkoasenteistani, päädyttiin pääsääntöisesti nukkumaan perhepedissä, kun pinnat ahdisti pikkuista. Sama kauppa teki tulosta myös hoitopöytälipastolla. No ihan ok lipasto, mutta vaipat vaihdettiin ja vauva puettiin kylppärissä pesukoneen päällä olevalla hoitoalustalla tai sohvalla/lattialla/sängyllä...

  Muuta: Kuvittelin kai, ettei vauvan synnyttyä pääse enää edes kauppaan tai ainakaan aivot eivät toimisi ostospäätösten tekemisessä. Kylppäri pursusi ja pursuaa edelleen erilaisia öljyjä, rasvoja jne. Bepanthenilla on pärjätty ja muissa taitaa kohta päiväykset paukkua. Tuttelia oli myös varmuuden varalta, mutta korviketta annettiin vasta nelikuisena ja silloin nuo varatetrat olivat ja vanhentuneet.

  Vaatteitakin oli pikkuvauvakuukausiksi sen verran, että ystävä kuvitteli minun odottavan lapsen sijasta jotain "nukkeleikkiä"...

  No, tulee sitä "turhaa" osteltua vieläkin; viinipäissä tai muuten vaan :)

  VastaaPoista
 6. Mä taisin olla kaikenkaikkiaan aika realisti noiden tavaroiden kanssa. En muista että mitään oikeesti turhaa olis ostettu. Jopa miehen erityisesti haluama EMMAN tuttipulloharja oli erittäin kätevä, kun siinä oli se tuteille tarkoitettu pikkuharja vedettävissä sieltä sisältä käytettäväksi. Ite oisin tietämättömyyttäni hankkinut ihan basic pulloharjan. Ja pullotutteja ei olisi voinut sillä pestä kunnolla lainkaan. aiai :D

  No, hankittiinhan me sähköinen rintapumppu, mutta se oli kyllä pikku pakko ostos; poika kun ei jaksanut pienen kokonsa vuoksi syödä rinnalta heti alkuun, niin pullosta piti syöttää. Ja vaikka imetykseen lopulta siirryttiin, niin oli äärettömän kätevää pumpata aina lähtiessä ruuat valmiiksi pulloon mukaan. Lähtöä vain piti suunnitella hyvissä ajoin etukäteen.

  No, löytyyhän meiltä myös se koti-doppler. Joka kyllä alkuraskaudessa aiheutti pikku paniikkia, kun ei sydänääniä kuullut, mutta loppuen lopuksi oli erittäin mukava juttu. Kun oli myöhemmin niitä päiviä, ettei mahassa tuntunut liikettä tms, niin miten helppoa olikaan ottaa doppler ja kuunnella niitä sydänääniä ja sitä meuhkaamista muutenkin. Kyllä se nuoren äidin mielenrauhalle oli aika iso juttu, kun vielä sattuu olemaan hysteriaan taipuvaa sorttia.

  Eli loppuyhteenvetona; joidenkin mielestä varmasti ihan älyttömiä ostoksia, toisille taas ihan hyödyllisiä tarvikkeita :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on kaksitoista kantoliinaa, mutta vain yksi lapsi. Aktiivikäytän yhtä silloin tällöin. Piti varmaan todistella itselleni että olen joku ihme attachment mama, vaikken kyllä ole.

  VastaaPoista
 8. läpinäkyvä tutti, jossa on reikä, josta sormen saa lapsen suuhun. näyttää hengityskoneelta.
  käytettiin 5 sekunttia.

  VastaaPoista
 9. Espritin välikausitakki kokoa 56. Vauva syntyi lokakuussa, milloin 56 oli vielä iso ja nyt keväällä se on pieni. Eikä pelkkä takki ole ihan pienelle vauvalle kaikkein järkevin asu. Samaa sarjaa (ja kokoa) edustaa netistä tilattu kalliin puoleinen fleecetakki joka vaan oli niin söpö. Lisäksi ajattelin, että tollaset takit on kivoja kun nopeesti piipahtaa jossain kaupungilla. En vissiin vieläkään ymmärrä, että me asutaan täällä landella nyt. Ei piipahdella ei.

  Itkuhälytin piti tietty myös saada. Ja siinä on videokamera ja nightvision ja vaikka mitä. Harmi vaan, että sen patterit kestää noin puoli tuntia kerrallaan ja se pitää kauheeta trätä-tä-tä ääntä koko ajan. Niin ja eihän sitä kameraa saa millään suunnattua niin, että se lapsi oikeasti näkyis kuvassa. Mä en vissiin oikein ymmärrä sitäkään, että me asutaan kaksiossa tällä hetkellä. Mun on lähes mahdoton olla näkemättä tota mukeloa koko aikaa. Niin, että oikein kamerakin vielä... Kiitos ystävälle joka lainasi vanhaa philipsin itkuhäläriä. Tylsintä on, että mulla oli toi halpa toimiva philips jo kädessä ennen kuin aivoni nyrjähti ja ostin ton ylihinnotellun romun. Se on muuten rumakin vielä kaiken päälle.

  Niin ja ostinhan mä myös blenderin, että voin sitten tehdä vauvansoseita itse. Kai sitä jotenkin ajattelee, että kun mä ostan ton kiiltävän laitteen niin mä muutun aikaansaavaksi ja tarmokkaaksi. Mä en vaan ole mikään kodinhengetär joka jaksais vääntää iloisesti vihellellen soseita vauvanhoidon ohella. Niitä saa purkissa. Kliks ja suuhun. Niin ja en mä ees osaa viheltää.

  Samaan sarjaan yllä olevan kanssa kuuluu ne kankaat joita ostin kun ajattelin ommella tulevalle lapselleni muutamat potkupuvut tai bodyt. Ihan hyvä idea jos osaa ommella ja pitää siitä. Mä en pidä. Enkä osaa. Tuolla kaapin pohjilla on jossain myttynä kasa kankaita ommeltuna satunnaisesti yhteen. Siihen yritykseen ei mieskään enää uskaltanut sanoa mitään nasevaa. Kai se huomas, että yksikin varomaton sana niin mä oisin romahtanut niitten kankaiden ja lankojen ja saumojen alle.

  VastaaPoista
 10. Anonyymin kanssa samoilla linjoilla: Pinnasänky...
  Todella hieno, koivuinen, kallis, ja lapsi nukkui siinä yhdet päiväunet. Lapsi on siis koko ajan nukkunut perhepetissä ja pinnasängystä on tullut tavaroidensäilytyspaikka. (Viime kevääksi tuli ostettua myös yhtä jos toista, mutta niiden käyttämättä jääminenhän ei nyt sitten taas ollut kiinni hyödyttömyydestä.)

  VastaaPoista
 11. Ostaa pläjäytin heti alkuunsa bodeja ja paitoja ja pöksyjä ja potkuhousuja ja puolipotkuhousuja reippaasti kokohaarukassa 50-80 senttiä koska vauvat kasvavat niin nopeasti. Just.

  VastaaPoista
 12. Aaaaahhhhhehhehheh, "ei nuku täällä"!!! Madden kommentit on kyllä ihan ykkösiä, ja näköjään suora viesti meni (vihdoin?) myös vanhempien jakeluun. :)

  Mutta kysymykseen, vaikka palkinto ei 5v. pojan äitiä kiinnostakaan :)
  Älyttömin ostokseni oli ehdottomasti musta, kova hoitolaukku, jossa oli hienoja taskuja tuttipulloille, hoitoalusta jne. Se maksoi muistaakseni (onneksi aika haalistaa tiettyjä muistoja) yli 50e alennettuna, mutta pakko se oli saada, kun sieluni silmillä näin kuinka tyylikäs äiti olisinkaan kun kantaisin tätä uberhienoa hoitolaukkua, jonne tietysti sujauttaisin myös lompakkoni ja muun tarpeellisen käsilaukkuni sisällön.

  Käytännössä laukku oli liian iso, ikävän kova eikä meillä ei ikinä ollut tarvetta kantaa tuttipulloja mukana. Ja sitä oli hankala käyttää, sillä laukku oli avattava kokonaan sivusta sivuun, jos halusi esim. sen lompakon sieltä, jolloin vaarana oli, että muukin sisältö alkoi valua ulos. Lisäksi en jaksanut ikinä siirtää käsilaukkuni sisältöä sinne, koska kuljin/kuljimme sentään myös ilman hoitolaukkua.

  Niinpä käytännössä hoitolaukkuna palveli synnäriltä saatu kirkkaan lila Libero-laukku... toimivuus meni tyylikkyyden edelle 6-0 :)

  -Annis-

  VastaaPoista
 13. Juu täälläkään ei palkintoja havitella, ja 74cm tytön vaatteita on tuo vinttikomero aika pullollaan... ;)
  Sen verran jaan kuitenkin, jos vaikka jollain on pieni tyttövauva-esikoinen - mekot konttausikäiselle on täysin turhia. Ne jää sinne polvien alle jumiin ja lapsi kaatuu nenälleen.
  Ja meillä on myös vauvarasvoja ja öljyjä kylppärin ylähylly täynnä. Bepanthen rules.
  Maddella on kyllä sana hallussa :D

  VastaaPoista
 14. jep jep, niin noloa että ihan anonyyminä pistän ;) Weledan välilihanpehmennysöljy. Korkattu vaan ei käytetty.

  VastaaPoista
 15. Hahaha, ihan mahtavia ostoksia! Hyvä havaita että en ole ainoa sekopää. Jatkakaa toki!

  Koska kaikilla on joko samankokoinen tai suurempi lapsi, pistän vaihtoehtoiseksi palkinnoksi yhden ekotuotteen. ;)

  VastaaPoista
 16. Jaan kokemuksen pinnasängyn turhuudesta, vaikkemme sitä uutena ostaneetkaan. Tosin onpa tuolle käyttöä sittemmin löytynyt: sinne saa näppärästi dumpattua kaiken ylimääräisen nurkissa lojuvan roinan. Lapsonen siis uinuu tyytyväisenä perhepedissä ja tulee todennäköisesti näin tekemään vielä piiitkään.

  Mutta koska pinnasängystä emme maksaneet mitään, meidän listalla suurimman ja kalleimman turhakkeen paikan lunastavat ehdottomasti uutena ostetut yhdistelmävaunut. Koska kyllähän nyt vauvan kanssa vaunuja ja rattaita tarvitaan. Ei muuten välttämättä tarvita. Ensimmäisen kuukauden ajan ahdoimme vaunuja tuskaisina vanhanmallisiin ratikoihin, kunnes keksimme, että voi sen kantoliinan kanssa kaupungillekin lähteä. Ja lopppu onkin historiaa. Kantoliinoja on kaapissa yli kolmekymmentä ja suurinta osaa niistä jopa käytetään. Useita satoja euroja maksaneet yhdistelmät sen sijaan ovat maanneet käyttämättöminä vaunuvarastossa yli vuoden. Ei kun käytettiinhän niitä kerran matkalippuina, kun mentiin Espooseen ja oltiin pihillä tuulella.

  VastaaPoista
 17. Jos saa lapsettomana äänestää palkinnon voittajaa, niin äänestän ehdottomasti 12 kantoliinan yhden lapsen attachment äitiä - meinasin alkaa nauraa ääneen työpalaverissa. :D :D

  VastaaPoista
 18. Hei, "eksyin" tänne Piukun blogista ja sain hyvät naurut, kiitos siitä!On se hyvä etten ole ainoa, jolla joskus mopo lähtee käsistä!

  Meillä laskettuun aikaan on vielä useampi kuukausi, mutta jo nyt alkaa valjeta näitä kunnon mokia!

  Muutamia vuosia sitten olin hetken vapaalla (siis pois työelämästä "villinä opiskelijana" vanhoilla päivilläni) ja vauvakuumeisena, joten koti/aika/huutonet yhdistelmä teki tepposet! Huutelin vaatteita, koska "eihän silloin ole aikaa istua koneen ääressä, kun vauva on pieni". Tuli tietenkin huutonetin lisäksi käytyä alennusmyynneissä, lastenvaateosastoilla.

  No, nyt on sitten vihdoin kyseiset laatikot varastosta purettu ja levitelty inventoitavaksi. Mies onneksi osasi valita sanansa diplomaattisesti, kun kommentoi ettei meillä ole ainakaan huolta pyykinpesusta ensimmäisten kuukausien ajan...

  Olen siis kaikessa viisaudessani ostanut esim. pitkähihaisia bodeja koossa 50-62 noin 50 kappaletta... Nyt hävettää. No, eipä tosiaan tarvitse murehtia, jos ei jaksa pestä pyykkiä.

  Lähes kaikki vaatteet ovat aika poikapainotteisia eli väreinä usein tummansininen. Joten tästä voidaan ennustaa, että Huligaani osoittautuu melko varmasti tytöksi (vielä emme sitä siis tiedä!).

  Muita mokia en ole vielä havainnut, mutta kyllähän tässä on vielä aikaa ;D

  VastaaPoista
 19. Vastaan vaikken palkintoa havittelekaan.

  Pinnasänky oli turha hankinta, tosin siitä ei maksettu mitään. Helpommalla pääsee, kun muksu nukkuu vieressä eikä tarvitse pomppia ja roikkua pinniksen raoista lasta rauhoittelemassa.

  Sitterikin oli turha, onneksi sekin hommattiin käytettynä. Esikoinen oli niin kova menijä, ettei siinä pysynyt. Kuopukselle hommasin Bumbon, mutta neitokaisen reidet oli siihen liian paksut. :D

  Turhiksi jäivät myös tuttipullot ja itkuhäläri, jota en muistanut koskaan ladata.

  VastaaPoista
 20. Oi hyvänen aika, naiset! X´D Tämähän oli varsinainen älä ruoki lamaa -voittajaveikkaus. Tein valintani kalleus & turhuus -yhdistelmän perusteella (christ, pinnasänky on todellakin täysi välttämättömyys samoin yhdistelmävaunut! O_o) and the winners are:

  Ensinnäkin TAHRUSKA: symppaan! Hoitolaukku jossa on matkasänky kuulostaa just sellaselta joka mulle olis voitu myydä ja vielä varmaan ihan vitun kalliilla. Onneksi se ei ole nyt mulla puoleen hintaan huuto.netissä. Onko se ihan sairaan painava? :D

  Toiseksi palkitaan NEPPA joka osti *kaksioon* raskaan sarjan vauvanseurantajärjestelmän ja vastasyntyneelle välikausitakin! :D Ihan mahtavaa!

  Kolmanneksi ROUS saa lohdutuspalkinnon koska toi hengityslaitetutti josta saa sormet lapsen suuhun (wtf?!) on epäilemättä olut jo kaupassa aika järjettömän näköinen, muta silti se on pitänyt ostaa. Epätoivo ei lue lakia. ;)

  Laittakaa mulle kcjlahti@gmail.com osoitteeseen
  a) postiosoitteenne
  b) tieto, haluatteko vaatepaketin vai Eko-yllärin.

  Ps. Piuku, huuda pois se kantoliina niin sovitaan hinnasta. ;)

  VastaaPoista
 21. Aijai, ihanaa! Kylläpä sain hyvät naurut, vaikka eksyin lukemaan tätä threadia vasta nyt! Kontribuoin listaa vielä itsekin:
  -kaksi ulkoilutakkia (mallia ei-järkeviä, toinen lentäjätakki ja toinen seriffitakki) _puolivuotiaalle_. Kalliita, söpöjä ja täysin käyttökelvottomia
  -Se kantoliina. Maksoikohan se 80 eur ja oli käytössä 2 krt. Ei riittänyt kärsivällisyys mulla saati bebellä tohon hommaan.
  -Setti vastasyntyneen kokoa olevia kestovaippoja. Kuvittelin oikeasti, että kun hankin nämä priimavillavaipat, käytänkin niitä. Ei sitten jaksanutkaan koliikkivauvan kanssa. Käyttämättä jäi myös vaippasanko ja teepuuöljy.
  -No se saamarin välilihaöljy +1!
  -Itkuhälärit mallia helvetin kallis insinöörin radiopuhelin (näitä voi sitten tulevaisuudessa käyttää off-piste laskuissa, ajattelin). Voi LOL! Arvatkaa kuinka monta kertaa olen ollut sukset jalassa! Ja insinöörikäyttöliittymä ei todellakaan sovellu väsyneelle mammalle. Lisäksi muksu ei edes koskaan nukkunut parvekkeella....
  -Nallemobile, joka oli kallis ja äidin mielestä söpö ja jonka muksu halusi repiä alas joka kerta.

  Sen sijaan olisi kannattanut panostaa:
  -Kunnon turvaistuin mallia klikskliks kiinni ja siinä. Joka kerta tuntui, että väliliha repeää uudestaan, kun ostin käyettynä mallia "kieputa ja väännä turvavyö ja turvakaari istuimeen" -mallin.

  Ilman sitteriä, pinnasänkyä, sähköistä rintapumppua ja kunnon yhdistelmävaunuja en olisi pärjännyt!

  VastaaPoista
 22. Nämä olivat niin houkuttelevia, että laitoin esiin myös Kulutusjuhlaan.

  VastaaPoista
 23. tuota, voin olla vähän hölmö, mutta pakko kysyä:

  -mihin tarvitaan välilihaöljyä?!

  -miksi on olemassa tutti jossa on reikä, jotta lapsen suuhun saa sormen? siis miksi pitäisi laittaa sormi lapsen suuhun tutin kautta...?

  VastaaPoista
 24. Anonyymin kanssa täysin samaa mieltä tuosta turvaistuimesta ja isofixeistä. Herraisä mikä houdini saa olla että sen saa irti ja takaisin kiinni.

  Marinadi, tätä ilosanomaa kyllä kannattaa levittää. ;)

  Tonttu, vastaus näihin lienee juuri se "ei mihinkään". Luulisin että välilihaöljyä (mua alkaa naurattaa aivan sairaasti pelkkä sanan kirjoittaminen) sivellään ennaltaehkäisevästi asiaakuuluvaan paikkaan samaan tapaan kuin raskausarpivoidetta. Tuttiasiaan(kaan) ei ole varmaa vastausta.

  VastaaPoista
 25. Pakko kommentoida: Välilihaöljy oli aivan mainio, pakko kommentoida. Käytin sitä esikoisen raskaudessa, venyttelin välilihaa (öljyn kera) tunnollisesti joka ilta. Kuvittelen ite ainakin, että tää avitti sitä, että synnytys kesti 4 h, ponnistusvaihe 1,5kertaa (=reilu yksi ponnistus) ja ei mitään repeämiä.

  VastaaPoista
 26. Tosi hauska ketju, nauroin pariin otteeseen ääneen!=D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...