2.3.2009

Hell's kitchen

Te muistatte ehkä sen kalakeittoepisodin? Se sai jatkoa.

Oli ollut rankka viikko töissä. Soitin perjantaina kotimatkalta koti-insinöörille ja sanoin, että olisi kiva syödä illalla jotain lihottavaa ja hyvää. Vastaanotto oli ilahtunut: ukko lupasi hoitaa setin valmiiksi aasta ööhön, minun ei tarvitsisi kuin istua pöytään.

Olisin tietysti voinut sanoa, että tarkoitin pizzaa ja kaljaa. Ja illemmalla ehkä vähän juustoja ja punkkua, kenties jäätelöä jälkkäriksi. Pussi irtiksiäkin menisi.

Mutta kun en sanonut.

Mistä olisin voinut arvata, että koti-insinööri aikoo yllättää. "Jotain hyvää" sai tuona perjantaina ranskalaisten ja nakkien muodon. Ranskalaisethan tulevat luonnollisesti nopeammin kun laittaa kiertoilmauunin kolmeen sataan ja ransut heti sisään (Ps. leivinpaperi ei ole sama asia kuin voipaperi). Sillä välin keittiöiden partaveitsi paloitteli paketin nakkeja ja paistoi ne pannulla runsaassa voissa. Lisukkeeksi valmistui vihersalaatti, jonka höysteeksi tämä Espoon Gordon Ramsey iski purkin smetanaa, koska katsoi sen olevan käytännössä samaa tavaraa kuin kermaviili. Pinnalta palaneet ja sisältä jäiset perunat aseteltiin pohjimmaiseksi, välikerrokseen rasvaa tirisevät nakinpalat ja päälle salaatti. Koko komeus koristeltiin ketsupilla ja sinapilla. Ja tämä kaikki syvältä lautaselta.

Pystyin syömään "keitostani" noin 1/3 osaa, sitten tuli kahdeksi päiväksi huono olo. Matildakin suolsi ulos ensimmäisen nelisanaisen lauseensa: ei tykkää tästä yhtään.

Miehen ja naisen välinen kommunikaatio on taitolaji. Ottakaa lapsesta mallia.

11 kommenttia:

 1. Miehet! Matildalta aika pettämätöntä tilannetajua tuottaa ensimmäinen neljäsanainen lause juuri tuossa tilanteessa noilla sanoilla. Hyvä tarina kerrottavaksi vuosi kausiksi :)

  VastaaPoista
 2. Niin, se kommunikaatio vaatii että täytyy kommunikoida - ja miehille pitää sanoa.. Kun ei ne muuten ymmärrä..

  VastaaPoista
 3. Näin olen itsekin käsittänyt ja oppinut ja ymmärtänyt vuosien aikana: miehille TÄYTYY VÄÄNTÄÄ RAUTALANGASTA. Ne ei osaa lukea ajatuksia eikä käyttään minkään valtakunnan harkinta tai evaluointikykyä tai menneitä kokemuksia arvottaaksen naisen tulevaisuuden odotuksia.

  VastaaPoista
 4. Voi apua :D Koti-insinööri-parka, mitä innovaatioita se onkaan luullut kehittävänsä! Tämä on taas siinä rajalla, että pitäiskö lievästä säälistä syödä ihan vähän kitisemättä, vai toimia kuten Madde. Kyl mä ehkä Matildaa täs nyt symppaan ;)

  Sarjassamme Mitä Tästä Opimme, osa ääretön. Kun muistais vaan ens kerralla.

  VastaaPoista
 5. Hahah, voi miten tutulta kuulostaa! Itselläni on insinööriyteen taipuvainen kotipilotti, joka kyllä kokkaa paremmin kuin minä villeimmissä unissakaan, mutta jolle kaikki muut kodinhoitoon liittyvät projektit ovat ylitsepääsemättömiä.

  Viime aikoina on keskusteltu paljon mm. siitä, miksi punaista paitaa ei voi laittaa valkopyykin sekaan, vaikka harmaan paidan voi laittaa mustan pyykin sekaan. Epäselvää on myös, miksi lattialla olevat sukat pitää nostaa, eikä voi vain imuroida niiden ympäriltä. Sekin on tuottanut hienoisia ongelmia, kun mies ei ymmärrä että "Siivoa nopeasti ennen kun vieraat tulee kun itse en ehdi" tarkoittaa ERITYISESTI sitä, että aamulla sängylle unohtuneet rintaliivit piilotetaan kaappiin.

  VastaaPoista
 6. Tästä tuli mieleen tutun rouvan kertomus kalakeitosta. Rouva tuli kotiin ja alkoi tehdä kalakeittoa, mutta ei ehtinyt muuta kuin laittaa Sei-paketin veteen ja kattilaan kun puhelin soi. Rouvan juorutessa mies tuli kotiin, kurkisti kattilaan ja alkoi syödä keittopäivällistä. Mies oli jo lopetettanut syömisen kun rouva vapautui puhelimesta. Rouva meni ällistyksesta sanattomaksi, jolloin mies kiitti ruoasta ja totesi että se "taisi olla sitä peruskalaa". Ei ollut miesparalla kovin kummoisia kokemuksia rouvansa kokkailuista!

  VastaaPoista
 7. Miitulainen, juttu naurattaa tietenkin kaikkia muita kuin koti-insinööriä. ;)

  Mrs. Marple, jep. Luulisi että neljä vuotta aviossa olisi jo opettanut.

  Anonyymi, amen.

  Anniina, niin, tarkoitus oli kuitenkin hyvä. Ja pyhittää lopputuloksen.

  kris, :D Mulla olisi aika monta juttua varastossa myös tästä kotityöteemasta.

  rousku, on se. ;)

  irMa, apua! :D Mieletöntä!

  VastaaPoista
 8. Miehet. Nuo luonnon luomat, hyvää tarkoittavat alkueliöt. Saapuvat paikalle rymisten, näyttäen miten se homma hoidetaan.

  naiset. Nuo kiitollisna hymyilevät "kiva kulta kun jaksoit tehdä" oliot jota kaikesta huolimatta ja juuri sen vuoksi jaksavat rakastaa ja hoivata.

  Palovaroittimet ja ensiapu - ensimmäisen pelastus...

  Voimia sinne :)

  VastaaPoista
 9. Eikä!!
  Putosin aivan täysin! Aivan mahtava yllätys :D

  VastaaPoista
 10. Komppaan Heidiä, Erityisesti noi Madden neljä sanaa sai aikaan harvinaisen yksin ääneen nauramisen :DD

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...