28.2.2009

Ville Vihreä II

Aloin välittömästi fanittaa Ville Niinistöä hänen ilmoitettuaan ratkaisustaan olla haastamatta Anni Sinnemäkeä Vihreiden puheenjohtajaskabassa perhesyihin vedoten. En todellakaan ihmettele. Hänen vaimonsa sattuu olemaan Ruotsin Vihreiden pj, jolle povataan ministerin salkkua, ja perheellä on kolme kotia kahdessa eri maassa. Eiköhän siinä ole jo ihan riittävästi aikayhtälöä ratkaistavaksi.

Koen jostain syystä tarvetta puolustaa ihailuani. Olen otollista maaperää tällaisille liikuttaville lausunnoille vedettyäni itse viime viikon 10-tuntisia työpäiviä (= syy myös blogin hiljaiseloon*), mikä tarkoittaa, että ehdin hikisesti viettää lapsen kanssa tunnin laatuaikaa ennen iltatoimia. Poden tästä helvetin huonoa omaatuntoa. Lisäksi olen todella iloinen siitä, että joku uransa nousukiidossa oleva mies uskaltaa jättää tilaisuuden käyttämättä. Epäitsekkäät (silmälasipäiset) miehet vetoavat minuun.

Tietenkin: jos laittaa salaliittoteorialasit päähän, näkee helposti, että kyseessä voi olla taidokkaasti rakennettu imagokampanja, jolla pedataan tulevien vuosien suosio ja kehitetään samalla nimelle nostetta ja tunnettuutta. Lisäksi Ville Niinistö on nuori. Hänellä on nyt mainiosti aikaa muotoilla teemansa ja nostaa itsensä puolueen henkiseksi johtajaksi ja haastaa oudosti artikuloiva ja poukkoileva Sinnemäki parin vuoden päästä ihan tosissaan. Kulkee vissiin suvussa.

Anyway. Vihreiden kannattaisikin nyt miettiä, miksi heillä ei ole tarjota kansalaisille kunnon sirkushuvit puheenjohtajataistelun tiimoilta. Puolueen suosio on huipussaan ja teemojen näkyvyydelle olisi mahtavat edellytykset, mutta missä ovat gladiaattorit? Miksi puolue ei kiinnosta edes omiaan? Eikö puunhalaamisesta saa irti näkökulmia? Kunnon kisasta saisi nimittäin irti ilmaista mediatilaa, jota semipienellä puolueella ei ole varaa jättää käyttämättä.

Ville, harkitse vielä? Voithan aina tehdä soinit ja asettua ehdokkaaksi vailla minkään valtakunnan aikomusta oikeasti ryhtyä tehtävään. Perhe se on puoluekin.

* Toinen syy blogaamattomuuteeni on se, että MTV3 Maxilla pyörii 24:n eka tuotantokausi. Joka nyt vaan on parasta mitä tv:tä on koskaan tullut. Kiefer on niin päällikkö.

4 kommenttia:

 1. on muuten mukava ja fiksu kaveri ihan IRL - suuri tulevaisuus lienee tarjottimella edessä hänellä?

  VastaaPoista
 2. Ville on hieno tyyppi, olen häneen tutustunut muinoin järjestöympyröissä. En siis ole henkilökohtainen ystävä, mutta sen verran hänen kanssaan olen keskustellut, että olisin valmis äänestämään häntä missä tahansa vaaleissa. Tämänkertainen ratkaisu on varmasti aidosti perheen takia tehty, ei imagokampanjamielessä (in case joku otti teoriasi tosissaan ;) Sitä päivää odotellessa, että tätä Niinistöä saa äänestää vaaleissa :-D

  VastaaPoista
 3. Siis PRESIDENTINvaaleissa, tarkoitin.

  VastaaPoista
 4. Marika ja Onna, no hyvä kuulla että Ville on oikeastikin niin ihku kuin antaa ymmärtää. Olen tosi iloinen että Vihreillä on tarjota tuollainen tyyppi puoluen keulakuvaksi, sitten joskus.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...