12.2.2009

Muoviahdistus

Noni. Viitaten tuohon ekopoliisi-postaukseeni: Noora olikin juuri käsitellyt muovista irtoavia kemikaaleja. Suosittelen, että tutustutte. On nimittäin aika häiritsevä tietopaketti, varsinkin vanhemmalle.

Tämä on juuri sellainen asia, josta en haluaisi lukea blogista vaan joltain julkishallinnon viralliselta kanavalta. Että joku taho ottaisi selkeän kannan ja antaisi suosituksia sen sijaan että joudun nyt itse arvailemaan, liukeneeko muoviseen tuttipulloon 30 sekunnissa jotain ftalaatteja. Fuck! Eläisin mieluummin maailmassa, jossa tällaisissa kysymyksissä ei oltaisi syyttömiä kunnes toisin todistetaan.

[EDIT] Ja katsokaa ehdottomasti tämä Prisman jakso Areenasta: "Ihminen keksi muovin ja sen monet käyttömahdollisuudet. Nyt yrittävät toiset kekseliäät ihmiset päästä eroon myrkyllisistä ja roskaavista muovijätteistä, jotka täyttävät mantereet ja meret." Siinä oli ihan hyviäkin uutisia.

4 kommenttia:

 1. Muutama viikko sitten MeNaisissa oli myös artikkeli noista muovikemikaaleista, pääasiassa noista ftalaateista. Jo se herätti sen verran, että olen sen jälkeen välttänyt Viljamin ruoan lämmittämista kovamuovilautaselta. Tuo Nooran postaus oli aiheutti entistä inhemman (näinkö inha taipuu?) olon. Näin sekundäärisestä lapsettomuudesta kärsivänä ei voi välttyä ajatukselta, että mikä vaikutus on tuollaisilla asioilla.
  Masentavinta on, että muovin välttäminen on nykyään tosi vaikeaa. :(

  Annis

  VastaaPoista
 2. Annis, muovia on tosiaan todella vaikea välttää. Olisi oikeasti kiva tietää näistä lisää. Länsimainen nainen on ilmeisesti muutenkin ihan tajuton myrkkypesäke koska syö säännöllisesti ympäristömyrkkyjä kaloissa ja kasviksissa.

  VastaaPoista
 3. ja nyt viiniäkin tulee meilläkin muovipulloon...

  VastaaPoista
 4. Joo, aivan paska idea! Tosin mähän olen tönisterien suurkuluttaja ja kas vain muoviahan siinäkin on sisärenkaana..

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...