4.2.2009

The dress is greener on the other side

Oih ja voih. The Greendress (saitti aukeaa huomenna) oli juuri niin vihreä ja elegantti kuin nimi lupasi. Pelkäsin sen Talsan jutun perusteella, että kyseessä olisi joku kompromissiliike, mutta ei sinne päinkään.

Juuri ovensa avanneesta punavuorelaisesta Jani Toivosen ja Elina Järnefeltin muotiputiikista löytyy siis eettistä designia, niin vaatteita, kenkiä kuin asusteitakin. Tarjonta painottuu uniikkikappaleisiin: suomalaisten ompelijoiden tuunaamiin, laadukkaisiin kierrätysvaatteisiin, sekä vintagena että uudempana. Valikoimaa laajennetaan pikkuhiljaa myös eettisten merkkien jälleenmyyntiin ja Järnefelt lupasi, että miehetkin saavat jatkossa osansa. Uusina myytiin mm. del forten farkkuja, jotka on valmistettu luomupuuvillasta ja ilman riistotyövoimaa, sekä Afghan hands -järjestön tuotteita, kuten käsintehtyjä shaaleja, joiden myynnistä saatu tuotto menee afgaaninaisten koulutukseen. Tämä on viimeisimmän lukukokemukseni valossa erityisen tärkeää.

Lisäksi tarjolla on vihreitä palveluja: merkkikäsilaukkuvuokrausta (saa sen toki ostaakin!), tuunauspalvelua (jos Chanelisi kaipaa uutta ilmettä, tuo se pimpattavaksi Greendressiin) sekä kirppistelyä: omia hyväkuntoisia merkkikenkiään ja -vaatteitaan voi tuoda myyntiin pienellä provisiolla. Kerrassaan mainio kattaus siis, olen äärettömän iloinen siitä että tällainen liiketoiminta nostaa päätään.

Sain tehtyä eettisen ostoksenkin: shoppasin itselleni farkut. Sattui olemaan hyvä malli persjalkaiselle suomalaisugrille. Hinta oli kalliihko (180€), mutta niin sen kaiken logiikan mukaan pitääkin olla.

Pientä myymälää ja myyntiartikkeleita kannattaa käydä ihastelemassa, vaikka ei ostaisikaan mitään, ihan vain kunnioituksesta yrittäjää kohtaan. Olen muuten aika varma, että niiltä loppuu tila heti ekana vuonna. Suorastaan toivon sitä.


6 kommenttia:

 1. Päteekö tuolla ostolakko? Ei kai mun järjen mukaan, oon miettinyt sitä koko viime yön.

  Kerro, sinä viisas nainen? ,)

  H

  VastaaPoista
 2. Oletko huomannut, että blogiasi on siteerattu uusimmassa Kodin Kuvalehdessä s. 12.

  VastaaPoista
 3. Hanna, ei misssään tapauksessa päde! Päinvastoin: ostamalla tuolta teet hyvän työn, itsellesi ja muille. ;)

  Anonyymi, juu, näin mulle on kerrottu. ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, ostakaa paljon erilaista tavaraa tyttäret, niin saadaan kansantalous rullaamaan 30+ pissaliisojen avokätisellä avustuksella!

  VastaaPoista
 5. Olipas tämä anonyymi pahalla tuulella. On vissiin YT:t päällä. :D

  VastaaPoista
 6. Onko tämä tuttu kauppa? Huomasin mainoksen facebookissa ja kävin vilkaisemassa. Aika kivoja juttuja. http://kauppa.yalo.fi/

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...