6.1.2009

Yks-kaks-koli-neli!

Koska olen jo leimautunut täysin keski-ikäiseksi, voin vapautuneesti esitellä uuden sunnuntaiaamun harrastukseni. Se on tv-jumppa.

Puolustus haluaa korostaa, että alunperin tämä oli vahinko. Aukaisin tv:n kesken kyseisen tuotannon, koska halusin tietää mihin aikaan Tour de Ski:n viimeinen osakilpailu tulee, ja jäin tuijottamaan epäluonnolliselta näyttävää liikesarjaa, jota kaksi timmiä tätiä toistivat hengästymättä ja hymyillen. Innostuin kokeilemaan (tässä nähdäkseni täyttyi keski-ikäisyyteen viittava rikosnimike) ja vedin alisuoriutumisestani järkyttyneenä koko tunnin setin loppuun.

Tulokset:
- minulla ei ole keskivartalon hallintaan tarvittavia lihaksia
- minulla ei ole tasapainoaistia
- kolmen kilon
kadottaminen ei olisi tragedia
- olen notkea kuin aidanseiväs
- venyttelystä
on tullut tuskallisempaa kuin lenkkeilystä

Vielä tänäänkin särkee kummallisia lihaksia, vaikka vastuksena oli vain kehon oma paino.

Pahennan rikostani yllyttämällä muita mukaan: suosittelen kaikille keskivartalonsa kadottaneille ja niitä halajaville. Kokeilukynnys on lähinnä henkinen, sillä tv:n lisäksi tarvitset vain jumppamaton ja pari neliötä tilaa. Ylen saitilla on myös tulostettavat jumppaohjeet, jos tv:n edessä pyllistely on liian kasaria, mutta oikeaan tahtilajiin sovitettu taustamusiikki ja ne raivoisan pirteät tädit helpottavat urakkaa. Aion tallentaa kyseisen ohjelman dvd:lle ja jumppailla sen tahdissa muulloinkin kun sunnuntaisin. Älkää kertoko kellekään.

Ps. Huhtikuussa on myös tulossa raskaus- ja perhejumppajaksot, joita kuvaillaan suosituiksi. Kas, meitä keski-ikäisiä on muitakin.

3 kommenttia:

 1. Mahtava huomio! Itse olen tyytynyt seuraamaan sohvalta käsin jumppaavia kiiltäviä trikoita ja pohtinut kauankohan tytöt ovat harjoitelleet koreografiaa. Olen alle vuoden ikäisen ikiliikkujan äiti, joten en siis mitenkään ole päässyt julkisille jumppasaleille (what an excuse...), mutta tässä on vihdoin tilaisuuteni ja vielä perhejumppajaksotkin tulossa! Vouvouvouvou! BTW: Kiitos hauskasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Lisää keski-ikäisyyttä: tallennus DVD:lle...Hmm, alle keski-ikäisillä menee varmaan kaikki kovalevylle ;)

  Kolmen tunnin vaunulenkistä (josta puolet painoa vain yhdistelmien verran taaperon kävellessä itse) sain pepun kipeäksi; selkeästi liikaa viettänyt aikaa hiekkalaatikolla tämä kotiäiti..

  p.s. Jännityksellä odotamme päivähoitokokemuksia; milloinkas se Madden "uusi elämä" alkaakaan?

  VastaaPoista
 3. Ripu, eipä kestä kiitellä. :) Muutaman viikon kun vetää näiden tätösten tahtiin niin ei tartte hävetä jumppasaleilla.

  Anonyymi, itse asiassa dvd sen takia että toinen telkkarimme sijaitsee ns vierashuoneessa jossa on dvd-laite. Kovalevykin siis löytyy - kuinka nuorekasta. ;) Ja tänäänhän se Madden sopeuttaminen sitten alkoi. Tsemppiä vuanulenkkeihin, ipana kyytiin ja mäkitaipaleelle!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...