Tietoa mainostajalle ›

4.1.2009

Voi Sauli, minkä teit

On asioita, jotka voi ymmärtää vaikka ei hyväksykään, ja sitten on asioita, jotka kyllä hyväksyy vaikka ei ymmärrä ollenkaan. Tähän viimeiseen kategoriaan asettuu Jenni Haukion valinta: miksi yksikään nainen ottaa puolisokseen faijansa ikäisen miehen? Ilkeämielisesti voi tietenkin haukkua Haukiota opportunistiksi, joka vain halusi presidentin vaimoksi, mutta kun ei se näytä siltä. Sitäpaitsi se on kirjoittanut runoja ja sillä on ihan hyvä duuni itelläänkin.

Koen erityistä tarvetta ymmärtää tätä käännettä, koska olen aina digannut Salea. Ja järjellähän ei mikään kahden ihmisen halukkaasti solmittu liitto - toivottavasti - ole koskaan täysin perusteltavissa. Siksi voimmekin unohtaa kaikki käytännön näkökulmat kuten sen, että noin vanha mies todennäköisesti kuolee ennen kuin nainen täyttää viittäkymmentä, lisääntyminen on epävarmaa (jep, siittiöilläkin on eräpäivä) ja toinen viettää jo eläkepäiviä kun toinen paahtaa parhaita vuosiaan töissä. Oman törkeän subjektiivisen parisuhdekatsomukseni mukaan on helpompi elää ihmisen kanssa, jolla on suhteellisen samanlainen kokemusmaailma ja elämäntilanne. Valinnat ja valintojen perustelut kumpuavat samoista syistä, kun elämää on eletty suurin piirtein samanlaisessa viitekehyksessä. Lisäksi sosiaalinen paine samanikäisen kumppanin valitsemiseen on loppujen lopuksi aika kova (miten hitossa pappaikäinen sulhanen esitellään perheelle?). Jos Niinistö ei olisi niin pidetty hahmo, ryöpytys olisi ollut valtava. Suhteessa täytyy siis olla jotain aitoa, jos vallalla olevaa suositusta vastaan haluaa toimia.

Miehen näkökulmasta perusteluja on helpompi löytää: kuusikymppisenä perhe-elämän jatkamiseen tarvitaan vääjäämättä yhtä sukupolvea nuorempi nainen. Olettaen, että eläkeikäinen vaari kokee tarvetta jatkaa vielä sukuaan. Tai sitten miehet vain tekevät niin koska voivat. Tiedä häntä. Onneksi kyseessä ei sentään ollut P. Tukiainen. Siirryn kuitenkin diggaamaan Alexander Stubbia. Sen vaimovalinnan ymmärrän paremmin.

8 kommenttia:

 1. missä sä olit kun paavo lipponen meni tokan kerran naimiiin ja sitten vielä rupesi lisääntymään sen opensa kanssa. yök yök!!!

  musta on edesvastuutonta ruveta tekemään skidejä sen ikäisenä....

  VastaaPoista
 2. missä sä olit kun paavo lipponen meni tokan kerran naimiiin ja sitten vielä rupesi lisääntymään sen opensa kanssa. yök yök!!!

  musta on edesvastuutonta ruveta tekemään skidejä sen ikäisenä....

  VastaaPoista
 3. en muuten lisännyt tota tokaa kommenttia ite. se on tää mäc, joka elää omaa elämäänsä.

  VastaaPoista
 4. Kestän vielä jotenkin tän Saulin, koska se on ihku, mutta Lipponen on kyllä aika pappa. Mietin itsekin kannatuksen siirtämistä, mutten ehkä sittenkään. Mulla, kun on pirun mukava yö-t-paita, jossa lukee Niinistö. Ja sitä paitsi jonkun akkain lehden mukaan se hoitaa puutarhaa. Enkä nyt tarkoita mitään Tukiaisen puutarhoja vaan oikeaa puutarhaa, missä on oikeita kukkia ja puita. Puutarha mies ois mustakin niin kiva :)

  Löysin tänne vastikään ja viihdyn. Uusia raikkaita blogeja on aina kiva löytää!

  VastaaPoista
 5. sauli on kuiteski niiiin guru.

  VastaaPoista
 6. Mennä naimisiin isänsä ikäisen miehen kanssa vaatii varmasti naiselta aikamoista pokkaa ja itsetuntoa. Itse taantuisin semmoisen seurassa samanlaiseksi teiniksi, miksi tunnen itseni joskus isäni seurassa (miksi, sen tietää varmaan jotku psykologit paremmin?). Sauli on ihan jees van siirryn kyllä Maman kanssa Alexin jengiin ;)

  VastaaPoista
 7. kannattaako ihan aikuisten oikeesti siirtyä alexin jengiin sen takia, että sauli meni naimisiin nuoremman naisen kanssa, en oikein ymmärrä mikä siinä on niin ihmeellistä?

  kukaan ei sanonut mitään, kun sauli ja tanja seurustelivat, vaan tekivät tanjasta suomen kuningatarta. ikää naisilla suunnilleen saman verran.
  mikä tällä kertaa on niin erilaista?

  VastaaPoista
 8. I May Say, mä en blogannut vielä silloin. Mutta ihan kamalaa, luonnollisesti. Sale on sentään "nuorekas".

  Sanni, joo kukkia ja rullaluistelua. Kai se on hyvä kombo. ;) Ja tervetuloa!

  Anonyymi, niinhän se on. Mutta jotenkin tää nyt poisti vähän sitä guruuttakin.

  Anonyymi, mielenkiintoinen pointti! Ei tullut mieleen että tuossa yhdistelmässä pitäisi nimenomaan naisella olla hyvä itsetunto. Jotenkin ajattelin että nainen päinvastoin kärsisi huonosta itsetunnosta tai jostain turvattomuuden tunteesta kun valitsee isähahmomiehen. Hmm.

  Anonyymi, ah, toivoinkin että joku ottaisi Karpelan esiin! Tanja on toki 7 vuotta Haukiota vanhempi, mutta kyllä ikäeroa siinäkin piisaa. Mutta Sale oli silloin viisikymppinen ja Tanja reilu kolmikymppinen joten se ei näyttänyt niin pahalta kuin tämä. Jos et oikeasti näe ikäerossa mitään ihmeellistä, olen kateellinen liberaalille maailmankatsomuksellesi, etenkin jos olet nainen. Mua ällöttää koko klishee ja pidän valintaa perverssinä molemmin puolin.

  VastaaPoista

Nyt olis sun vuoro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...