19.1.2009

Mini- ja maksiäiti

Äidit ovat taas tapetilla. Nina Mikkonen on onnistunut näyttämään kotiäitiyden todella fanaattisessa valossa ja Ranskan oikeusministeri Rachida Dati taas profiloitui rautaiseksi uranaiseksi pitämällä viiden päivän "miniäitiysloman".

Nyt tulisi pitää mielessä, että ääripäitä nostetaan mediaan juuri siksi, että ne synnyttävät debattia. Jos Mikkonen olisi oikeasti kotiäitiyden ja lasten asialla, hän ei tietenkään olisi esittänyt asiaansa infantiilisti vauhkoamalla. Mikkonen edustaakin haastattelussa vain itseään, ehkä vähän myös Timo T. A:ta. Samalla tavalla Datin esiintyminen uranaisten lipunkantajana on pelkkä median keksintö. Oikeusministeriä tituleerattiin sekä supernaiseksi että paskaksi äidiksi, vaikka yksinkertainen syy töihinpaluuseen oli Sarkozyn tarve esitellä joku oikeusuudistus juuri kyseisenä ajankohtana. Superia olisi ollut se, että Dati olisi ilmoittanut, että se fucking uudistus esitellään vasta kuukauden päästä, kun ei tikit enää hankaa housunkaulusta. Työpaineissa ei ole gloriaa sen enempää kuin siinä, että on laiha (vetoan korsettiteoriaan) ja hyvinvoiva kirurgisen operaation jälkeen.

Kyllästyttää tällainen pelleily.

9 kommenttia:

 1. Veit sanat suustani. Mielettömän ytimekäs analyysi aiheesta josta mouhutaan paljon turhaa.

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvin sanottu siellä perällä!

  VastaaPoista
 3. Mua alkoi ärsyttämään jälleen keskustelun mustavalkoisuus. Itse olen sitä mieltä, että mikä toimii yhdelle, ei välttämättä ole hyväksi toiselle. Pätee ehdottomasti myös lastenhoitoon.

  Annis

  VastaaPoista
 4. Agree, me ei olla kaikki samasta muotista, jokaisen on ratkaistava tilanteensa parhaaksi katsomallaan tavalla!

  Onhan meillä ihan oma pikkupoliitikkoMinisteri, joka luopuu (?) monen unelma duunista lasten takia. Onko se luopumista? Ministerin lapset ovat tässä voittajia isolla Vllä! Ja ihan oikeesti, miksei miehet 'luovu' urastaan lasten takia? Ja edelleen, olisko tässä ollut Ministerille hyvä sauma vaikuttaa Suomalaisten äiti-kolleegoidensa elinoloihin poliittisella avunannolla? Moni meistä painii samojen haasteiden kanssa, mutta monellakaan ei ihan oikeasti ole mahdollisuutta jäädä koti-äidiksi vaikka haluaisikin.

  Toisaalta, miten käy eläkkeen kotona vietettyjen vuosien jälkeen? Mitä tekee Rouva Mikkonen eläkepäivinään, jos Herra Mikkonen päättää tehdä ehtoo puolella klassisen vaihdon nuorempaan? Siinäpä jälleen yksi naisten dilemma..

  se on JO tiistai, kohta on viikonloppu..
  Andersson

  VastaaPoista
 5. Hyvä Mama!
  Solet osunut asian ytimeen! Mediassa vaan aina kun vain mahdollista halutaan ottaa tämä hyvä äiti - paha äiti -katsantokanta.

  Tämä ei käy! T. Anu

  VastaaPoista
 6. Joo, mitä enemmän mä tätä mietin, sitä enemmän kallistun sille kantille, että media aina välillä haluaa nostaa idiootteja esille jotaa saavat levikkiä nostettua. Siksihän siitä entisestä mäkihyppääjästäkin saa kuulla aika-ajoin (nykyään onneksi vähemmän kuin ennen).
  Tänään hain äitiä iloisesti tervehtivän hyväntuulisen tytön tarhasta. Ehkä tämä tästä :)

  VastaaPoista
 7. Ei-äitikin intoutuu kommentoimaan: pohdittiin tänään ei-äiti-työkavereiden kanssa, miksei Mikkosen perhettä ihan vaan vaieta kuoliaaksi? Tai no tietysti siksi, että molemmat ovat riittävän pimeitä mesotakseen omista mielipiteistään ja totuuksistaan poliittisesti epäkorrektisti niin että päästään varmana lööppeihin asti. Mutta ihan oikeesti - who gives a shit Nina Mikkosen mielipiteistä lastenhoidosta tai mistään, mitä kiinnostavaa se on ikinä tehnyt elämässään; kiinostavaksi en laske mielenhäiriötä jota kutsutaan avioliitoksi Timo T.A:n kanssa.

  Ohhoijakkaa. Yhdyn Maman kommenttiin siitä, että kyllästyttää ao pelleily. ;)

  VastaaPoista
 8. Anna, joskus tuntuu että maailma elää tästä turhasta. :P

  Perhoneito, kiitos täältä perältä. ;)

  Annis, no sepä se. Ei tätsä aiheesta vaan ole mitään uutta sanottavaa.

  Andersson, olen tuosta ministeristä jo mielipiteeni kertonutkin. Onneksi on jo keskiviikko. ;)

  Anu, Ainakin olen gay! =D

  Karina, niinpä. Niin kauan kun iltapäivälehdet myyvät, ihmiskunnalla ei ole toivoa.

  Anonyymi, aivan! Mikkosella ei ole mitään muuta referenssiä kuin fanaattiset mielipiteensä ja se toinen mesoaja. Ja huom, tänne saa ei-äidit kirjoitella ihan luvan kanssa, ei tartte selitellä. ;)

  VastaaPoista
 9. Ihan pakko sanoo että asiaa sie kirjotat, ja jos se vielä saa naurahtamaan!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...