12.1.2009

Kuusi ulos, tulppaanit sisään

On mahtavaa, kun ihmiset alkavat tammikuussa toivotella hyvää kevättä. Se on niin ihanan kevytkenkäistä, haistattelua kaikille pahanilmanlinnuille, jotka väittävät että vielä huhtikuussa on pakkasta. Ei ole.

Kevääseen osuu vuoden juhlavimmat päivät. Ne merkinnevät minulle samaa kuin Beaujolais Nouveau -faneille marraskuun kolmas torstai.

Aloitan aina loppiaisen jälkeen tulppaanikauden. Ensimmäinen kimppu on kevään virallinen aloitus. Huom! Vaikka niitä on tarjolla jo marraskuussa, ne pitää ehdottomasti ostaa vasta juhlapyhien jälkeen, paikkaamaan joulukuusen jättämää tunnelma-aukkoa. Mä en ole mikään leikkokukkafriikki, mutta tulppaaneja on saatava uusi väri joka viikko. Aloitin oranssista, anoppi toi vaaleanpunaisia.

Seuraava juhlallinen hetki on se kevään aamu, jolloin verhoja raottaessa ensimmäistä kertaa huomaa että lehtipuut vihertävät, etenkin jos silmiä vähän siristää. Sen päivän aikana tulee katsottua ikkunasta ulos useammin kuin muulloin ihan kuin varmistaakseen, että ei aamulla erehtynyt.

Toukokuun lopussa koittaakin hääpäiväreissu. Se on aina ollut loistava, jopa lapsen kanssa. Matkaneuvottelut on jo aloitettu, mä haluaisin Islantiin, sattuneesta syystä edullistunut paikka. (Lapsiperhe)kokemuksia? Kuin kohtalon sormen osoituksena sain tänään bussissa kaksi lippua matkamessuille. Pari lipuntarkastajiksi pukeutunutta iloista tyttöä jakoi niille matkustajille, jotka eivät ennättäneet rynnätä ovesta ulos, ilmaiset liput viikonlopun messuille. Kannattaa käyttää julkisia. Ja pieni vinkki: oikeat tarkastajat ei ikinä hymyile.

Olen saanut myös lupauksiani pidettyä. Kuvassa näkyy uudistettu eteinen, ensimmäinen check mun remonttiexceliin. Sitten olen varannut sen hiihtoreissun koti-insinöörin kanssa. Onhan teidän lupausten implementointi jo aloitettu?

9 kommenttia:

 1. Lupausten täytäntöönpano aloitettu myös täällä. Eteisen kenkäkaappi on siivottu ja vanha tietsikka tyhjennetty valokuvista. Jatkoa seuraa...

  VastaaPoista
 2. Islanti on ihana, vaikka itse reissasinkin siellä jo muutama vuosi sitten lapsettomana...

  - Kunnon rinkka mukaan ja lapsi selkään vaellukselle
  - Shoppailua ;)
  - Tasokkaita ravintoloita (hmm, jos lapsi jaksaa istua niissä)
  - Uimaloihin lapsi varmaan voidaan ottaa mukaan, ja islanninheppoja bongaamaan
  - Vilkas yöelämä vaatii kyllä ikää hiukan enemmän kuin Maddella on toistaiseksi, kuten myös monet aktiviteetit (rafting, moottorikelkkailu jne.)
  - Lapsen kanssa suosisin suoria lentoja Icelandairilla, SAS lentää esim. Köpiksen kautta (viimeksimainittu on muuten kiva taaperon kanssa, siitä on kokemusta..)

  VastaaPoista
 3. Lupauksia en varsinaisesti antanu, mutta päätin pitää hauskaa tänä vuonna ja järjestää kaikki valokuvani kansioihin (sen sijaan, että ne ois kaikki vaan koneella).
  Hauskan pitämistä varten pari matkaa ja häät on suunnitteilla ja valokuvien järjestely on aloitettu (ensimmäiset 300 kuvaa arkistoitu ja kommentoitu).
  Eli hyvässä vauhdissa ollaan :)

  VastaaPoista
 4. Islanti on tosiaan ihana, minunkin mielestäni. Tosin en osaa kuvitella sinne lyhyempää reissua kuin 2 viikkoa kerrallaan. Jos mielii katselemaan jyrkänteitä, vesiputouksia, geysireitä, jäätikönreunoja ynnä muita, suosittelen ehdottomasti kantorinkkaa lapselle. Siellä ei missään vaarallisissa paikoissa ole aitoja tai esteitä, 15 sentin korkeudella maasta kulkee ainoastaan ohut villalangan tyyppinen, josta pitäisi huomata, ettei alueelle ole asiaa.

  Jos haluaa keskittää reissun kaupunkielämään eikä omatoimiseen retkeilyyn ja patikointiin, kannattaa ottaa vaikka opastettuna kierroksena Golden Circle -touri. Tai sitten vuokrata auto ja tehdä sama reissu itse. Muutakin hienoa löytyy mutta toi on suosituin. Jos jotain kirjaa voin suositella, niin suomenkielisistä Mondo Islanti on mukiinmenevä teos. Kannattaa lukea, se antaa melko realistisen kuvan maasta monella tapaa.

  Blue Lagoonia en suosittele kyllä lapsille. Vesi on siellä monille pienille liian kuumaa ja joutuvat odottelemaan toisen vanhemman kanssa altaan reunalla sillä välin kun toinen aikuinen naatiskelee.

  Muuten ihan nappikohde!

  VastaaPoista
 5. piti vielä kehua eteisenne ilmettä (katkerana hoitovapaalla totean, että vanha sisustus saa kelvata tällä budjetilla). ja kyllä blue lagooniin voi ottaa lapsen mukaan, veden lämpötila useimmissa kohdissa suurin piirtein sama kuin suositeltu pikkuvauvan ensikylpylämpö ;)

  VastaaPoista
 6. ja yöpyminen ehdottomasti täällä:
  101 HOTEL REYKJAVIK (kts.google)

  VastaaPoista
 7. Myin tänään sieluni paholaiselle, eli allekirjoitin kahden vuoden sopimuksen kuntokeskukseen. Lasketann laihdutuksen yritys aloitetuksi ;)

  VastaaPoista
 8. Me saatiin kanssa joulukortti, jossa luki "Joulun jälkeen alkaa kevät." se ilahduttti enemmän kuin ne kaikki muut rauhaisaa joulua -toivotukset yhteensä.

  VastaaPoista
 9. Anu, hyvä! Keep up the good work.

  Anonyymille lämmin kiitos vinkeistä! Kantorinkka on hyväksi havaittu väline jopa ruuhkaisissa ruokakaupoissa.. ;)

  Eleonoora, hieno homma!

  Laura, hyviä vinkkejä, kiitän! Meidän tapauksessa kyseessä on joku 4-5 päivän reissu, pintaraapaisua siis, mutta saapahan vähän tuntumaa. Mondon tilaajana diggaan niiden matkakirjoista todella paljon, täytyypä laittaakin tilaukseen.

  Anonyymi, kiitokset kehuista, Ikea auttaa vähän pienemmälläkin budjetilla. ;)

  Anonyymi, UIJUIJUI! Ihana, ihan suosikki. Tuolta saa varmaan design-lastenkaitsentaakin! ;)

  Karina, auts. Mutta kyllähän se kk-maksu motivoi. ;)

  Annaheti, sille kortin lähettäjälle pitäis myöntää joku filosofiapalkinto! Taidan ottaa ton käyttöön.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...