1.1.2009

Kautta kiven ja kannon

Hyvää ensimmäistä ensimmäistä! Mahtipontisen neitseellinen päivämäärä. Jos saisin valita uudelleen hääpäivän niin se olis ehkä toi.

Koska tina on ongelmajätettä, päädyimme tänä vuonna vain kirjoittamaan uuden vuoden lupaukset. Ne jossain määrin summaa sen missä viime vuonna epäonnistui, mutta lupauksessa on tiettyä sisäänrakennettua optimismia, vaikka kirjallisesti ja todistajien läsnäollessa tehty lupaus oikeastaan vain velvoittaa yrittämään. Ja sen enempäähän ei voi ihmiseltä vaatia. Jos ette muuta keksi niin laittakaa lupauksenne tähän mun postauksen perään. Mä kysyn teiltä kvartaaleittain ootteko tehny parhaanne.

Tässä siis mun panokset pöydälle.

1. This is big. Pyrin hankkimaan kaikki vaatteeni ja koruni kierrätettynä (kirppisshoppailu on siis ok), eettisesti valmistettuna (Adili, Yalo, Secco, Greendress etc on siis ok..) tai vanhaa tuunaamalla. En yhtään tiedä, pääsenkö tammikuuta pitemmälle, mutta kokeillaan. Toi tuunauspuoli nimittäin edellyttää kutomisneulomisompelua, jota pitäisi siis opetella. Tarvitsen siihen myös inspiraatiota. Toiseksi tämä edellyttää kohtullista mielikuvitusta: mistä hitosta saa sukkahousuja, joita tuskin kukaan myy - saati ostaa - käytettynä?! Myös tekniset urheiluvaatteet ovat kysymysmerkki. Joudun siis ehkä käyttämään sinnittelytaktiikkaa. Lisäksi kesäkuussa on hyvän ystävän häät, joista tulee epäilemättä kaikkien pukeutumiskriisien äiti. Keinovalikoimaan täytynee ottaa myös lainaaminen. Tervetuloa mukaan jos elämästä puuttuu haasteita!

2. Toteutan asioita sen sijaan, että vain puhun niiden toteuttamisesta. Lähden koti-insinöörin kanssa viikonlopuksi jonnekin hiihtämään. Alan käydä säännöllisesti uimassa. Siivoan varaston viimeistään huhtikuussa. Teen excelin kaikista kodin remonttitöistä, priorisoin, budjetoin, resursoin ja aikataulutan ne tehtäviksi. Valjastan core competenceni omaan käyttööni.

3. Täytän 35v arvokkaasti ajattelematta sitä että siitä on viiteenkymppiin vain viisitoista vuotta.

4. Edistän mun kirjaprojektia vaikka mikä olisi.

Eiköhän tämä ole jo riittävän ahdistava lista. Oispa jo toinen päivä.

14 kommenttia:

 1. Kiitos kannustuksesta, mä teen kanssa tuon korjaus-, remontti-, tuunauslistan. Ja sitten toimeen.

  VastaaPoista
 2. Hei pliis jos se kirjaprojekti on joku tavalliselle ihmiselle aukeava (eikä joku sun core competencea käsittämättömästi termipuurottava ammattiteos) pistä se kaikkien noitten muitten projektien edelle. Mä haluun lukea sun kirjan!!! Lupaan ostaa!!!

  VastaaPoista
 3. Saako olla niinkin banaali, että lupaan laihduttaa... :D
  Lupaan myös syödä enemmän kasviksia. Olen ollut nyt n. kuukauden flunssassa, ja lopun merkkejä ei näy - ehkä niistä kasviksista sais jotain terveellisiä aineita elimistöön.

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Aloitankin sitten heti kannustamisen:

  Anu, sen excelin ekan draftin tulee olla valmiina loppiaiseen mennessä ja ensimmäinen toteutus valmiina q1. ;)

  Anna, joo se kirja käsittelee äitiyttä eri näkökulmista, ei siis todellakaan corea. ;) Mutta mun tarvii ensin tosiaan päättää onko se romsku vai novellikokoelma vai jotain ihan muuta..

  Karina, tossahan oli kaksi hyvää lupausta! Tammikuun loppuun mennessä pitäisi olla kadonnut vähintään -2kg. Mä olen tässä mukana.

  VastaaPoista
 5. Yksi laihduttaja ilmoittautuu! o/

  VastaaPoista
 6. Kiitos tuosta ykköskohdasta, siinä onkin ajattelemisen aihetta. Sukkahousut on käsittämättömän lyhytikäisiä, olisikohan niille jotain pitkäikäisempää vaihtoehtoa? Olen pelkkänä korvana :D

  VastaaPoista
 7. Huh huh miten vaikuttava lista lupauksia Mama! Toivottavasti löydät aikaa kirjallesi, sillä luulen että lukijoita jo löytyy. Oma haaveeni kuvittaa kirjaksi mummoni pupusadut on maannut liian monta vuotta pöytälaatikko haaveena.

  Ilmottaudun tuohon laihdutus lupausten tehneiden joukkoon.
  Raskauskilot saa luvan lähteä!
  Lupaan, että minulla on löysän läskin tilalla vatsalihakset kesällä!

  VastaaPoista
 8. Lupasin hoitaa asuntoomme valoa korjauttamalla olohuoneen ison lattiavalaisimen johdon, jonka korjaaminen on ollut to do -listalla 2 vuotta. :)

  VastaaPoista
 9. meillä kierräteään tinat.
  ensi vuonna sulatetaan tämän vuoden tinat, jotka olivat viime vuotisia jne.

  VastaaPoista
 10. Mulla on elämä (avioliitto) tällä hetkellä sen verran käymistilassa, että en oikein uskalla luvata mitään. Se mikä tuntuisi hyvältä ei ehkä ole oikein ja se mikä on oikein ei ehkä tunnut hyvältä. Olen päättänyt olla kokonaan järkeilemättä asiaa ja annan vain ajan kulua ja siinä sivussa näyttää, mikä on oikea ratkaisu. Asioilla on tapana järjestyä.

  Sen kuitenkin lupaan (helpommin luvattavia), että hyppään laskuvarjolla myös 2009 (hyppymäärästä en sano mitään) ja että rasvaprosentti pienenee vuonna 2009.

  Lupaan myös jatkaa 2008 alkanutta uusien asioiden opettelua. Tiedossa ainakin retkiluistelu- ja purjehduskurssit.

  Maman lista oli hieno ja jään pohtimaan omalta osaltani tuota kierrätys-asiaa. Ainakin Adilin valikoima on surffailujen perusteella jo tehnyt vaikutuksen :-)

  VastaaPoista
 11. Amende: tervetuloa mukaan! Aloitatko säkin sillä -2kg tuloksella vai nokitatko? ;)

  See: olen itsekin pelkkänä korvana. O_o Raportoin heti kun innovaatioita syntyy. ;)

  Nemi76: mitäs jos lupaisit myös tehdä ne kuvitukset? Olisi varmasti motivoiva projekti! :)

  GE, joskus pikkuasiat ärsyttää eniten, ei siis muuta kuin tuumasta toimeen! :)

  Anonyymi, tosiaan, tinatkin on kierrätettävissä. Mutta miten saatte ne kertaalleen valetut räiskäleet mahtumaan siihen kauhaan??

  AnnaK, ikävä kuulla. Toisaalta tiedostamisella pääsee jo muutoksen alkuun! Sorry tää Dr Phil -meininki, mutta tekisitkö kuitenkin vielä sellaisen lupauksen että jos olet tasan vuoden päästä samassa käymistilassa, ryhdyt joihinkin toimiin ainakin suunnitelmatasolla?

  VastaaPoista
 12. Mama: Kiitos Dr. Phileilystä :-) Olen sen verran äkkipikainen, että eiköhän vuosi ole vähän liian pitkä aika tällaista. Tämän on ratkettava suuntaan tai toiseen nopeammin. Pidän kesää jonkinlaisen ratkaisun deadlinena, mutta toisaalta ei sitä halua hötkyilläkään. Sen verran isoista päätöksistä on kyse...

  VastaaPoista
 13. Luin juuri kuuman vinkin sukkahousuista: jos toiseen lahkeeseen tulee silmänpako, leikkaa lahje pois ja käytä yhdessä toisen jalkapuolisukkiksen kanssa. Tadaa! En tiedä, otanko käyttöön...

  VastaaPoista
 14. Vad i helvete.. Miten ne pysyy ylhäällä, vedetäänkö kahdet housuosat päällekkäin? Anna mun kaikki kestää. :D

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...