9.12.2008

Mikä ihmeen eettinen luksuskauppa?

Taloussanomissa oli juttu Viiskulmaan tammikuussa avattavasta eettisestä luksuskaupasta nimeltä Greendress. Lyhyestä uutisesta ei käy ilmi, onko eettisyys mukana putiikin toiminnassa kautta linjan (bongasin ainoastaan suomalaisuuden ja hyväntekeväisyyden) joten mekko saattaa näyttää vähän vihreämmältä kuin oikeasti on. Mutta viis siitä. Pääasia kuitenkin on, että joku tekee jotain kiinnostavaa tämän otsikon alla. Aion vähintään yhden lounastauon siellä käyttää, kun liike avataan. Avajaiskutsua odotellessa. Krhm.

Jäin nimittäin sen Stockan kuvaston aiheuttaman järkytyksen myötä miettimään, miksi Helsingissä ei ole selkeästi vastattu tähän reilujen, ekologisten, eettisten, lähi- ja luomutuotteiden tarpeeseen. Kyllä toi Carrotmob-liikehdintä jo paljasti, että kuluttajat ovat valmiita toimimaan, jos siihen annetaan mahdollisuus. Oletankin, että kyse on enemmän kalliiksi ja yksipuoliseksi profiloitumisesta, tiedon puutettahan se ei voi enää olla. Jos mä olisin tavaratalojohtaja niin pistäisin kunnon komitean miettimään, miten ekoilu omassa putiikissa näkyy ja mitä teeman ympärille voisi rakentaa. Markkinointibudjettia ei tarvitsisi nimeksikään, kun viraali hoitaisi homman. Komiteakutsua odotellessa. Krhm!

2 kommenttia:

  1. Oho! Täytyy piipahtaa Viiskulmaan ens vuonna ja tutustua siihen ihmeeseen itsekin :)

    Mä en ole koskaan ollut mikään "viherpiipertäjä", ja kuten jo sananvalinnastakin näkyy, lähinnä olen nauranut niille. Viime aikoina (oiskohan lapsen myötä...??) oon kuitenkin alkanut huomaamattani ostaa luomuhedelmiä ja -maitoa, lisäaineetonta kookosmaitoa Ruohonjuuresta ja nyt on alkanut kiinnostaa mistä saisi luomulihaa. Enkä usko olevani ainoa. Eli joo, tilausta on!

    VastaaPoista
  2. Sama asennemuutos mussa on tapahtunut viimisen vuoden aikana, mutta pistän sen enemmän Kemikaalicocktailin kuin lapsen piikkiin. ;)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...