8.12.2008

Kehityskeskustelu

Rakas Joulupukki,

Mä jäin vähän pohtimaan, että miks en viime jouluna saanu ollenkaan sitä mitä halusin eli lottovoittoa ja paljon enemmän omaa aikaa ja mä ajattelinkin nyt tänä vuonna pitää sulle pienet kehityskeskustelut, jos se auttais sun suoriutumista. Ihan rakentavassa hengessä tietty! Mä oon nimittäin huolissani tosta sun jaksamisesta ihan siksikin kun mulla on toi ipana, ettet jäis millekään ennenaikaiselle eläkkeelle ennenkun se vähän kasvaa.

Alotetaan ihan tälleen perusjutuista. Mitä sulle kuuluu? Miten sä jaksat noin niinkun työntekijänä? Kun sulta aina palaa noi joululomatkin. Sun duunihan on kaikilla mittareilla ihan mahdoton. Järjetön homma järjettömässä aikataulussa ja kukaan ei varmaan muista kiittää. Työn luonne ei varsinaisesti tue sun henkilökohtaista kasvua. On varmaan tosi stressaavaa vuodesta toiseen yrittää toteuttaa kaikkien muiden toiveita ja rampata kauppakeskuksissa kuuntelemassa skidien älyvapaita jorinoita. Ja sähän tiedät, että ne ei tosiaan oo kilttejä, kun tasan sen hetken kun niitä uhkailee lahjojen menetyksellä? Se ei varmaan motivoi? Mä kyselisin sellasta, että ootteko miettiny siellä Korvatunturilla jotain työkiertoa? Että joskus eukkos lähtis duuniin ja sä jäisit keittelee riisipuuroo? Voin kertoo, että meillä tommonen vaihtelu toimi tosi hyvin. (Siitä tulikin mieleen, että koti-insinööri on ollu ihan sikakiltti ja se ansaitsee ison paketin eikä mitään Maailman Paras Isi -kalsareita.)

Palkka on tunnetusti ainoastaan negatiivinen kannustin, mutta kyllä sitäkin pitäis joka vuosi tarkistaa. Ei oo varmaan tullu muuta kuin indeksikorotukset vaikka oot jo ihan seniori? Soita liittoon ja tarkista asia. Lisäks sä voisit tarkistaa sun verokortinkin - teidän taloushallinnon väki varmaan voisi auttaa. Entä pääsetkö sä ikinä koulutukseen? Sä voisit harkita jotain mielekästä kurssia tossa vähän keväämmällä, saisit siitä hienon lisän cv:hen.

Entä ostaaks SULLE kukaan lahjoja? Ja kelle sä itse asiassa kirjoitat pyyntösi? Koita järjestää se jotenkin vaikka sen päätontun kanssa. Sun täytyy oppia antamaan vastuuta keskijohdolle. Silleen sä saat sun ajankäyttöönkin tolkkua.

Mutta ei mulla oikeestaan muuta, toivottavasti tää vähän jeesas. Tsemppiä nyt tähän rutistukseen. Me nimittäin halutaan pitää hyvistä tyypeistä kiinni.

Jouluterkuin,
Mama

Ps. Ja jotta ei tartte heti perään spämmätä niin huomautan, että noi mun edellisvuoden lahjatoiveet pätee.

4 kommenttia:

 1. Voi kun sä olet ihana!

  Mutta tottapuhuen, ei meidän firmassa kyllä kehityskeskustelut noin hienosti mene. Muistaakseni mulle on pidetty yksi - tai ehkä kaksi - (töissä vuodesta 2000), ja silloinkin pomo tais lukea jotain paperista ja loppujen lopuksi me puhuttiin ihan vain työasioita mitä joka päivä muutenkin eikä mitään noin kehittävää ja motivoivaa..

  VastaaPoista
 2. Hei mä olen metskannut F:lle tommosta keinuheppaa, jonka selässä Madde on tossa ylimmässä kuvassa.

  Huuto.net on useimmiten väärällään niitä, mutta nyt siellä näyttää olevan yksi jos toinenkin joululahjaostoksilla ja ne katoaa ääntä nopeammin.
  Haluan nimenomaan ton, koska mulla oli tommonen skidinä. Mistä se on löydetty? Onko sieltä mahiksia löytää vieläkin niitä?

  VastaaPoista
 3. Mrs Marple, apua, ei ole kehareita? Milläs forumilla sitten liksat, koulutustarpeet ja palaute käydään läpi? Nyt kuule barrikadille! ;)

  Annaheti, toi heppa on mummilassa eli varmaan ihan vintagea, mutta voin tarkistaa. Suosittelen Huuto.netissä osta heti -kauppoja, ei tartte ahdistua. :)

  VastaaPoista
 4. Loistava postaus :) Jälleen kerran.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...