23.12.2008

Joulun parempi puoli

Joulussa on se hyvä puoli, että se tulee aina ajallaan. Vaikka itse olisi miten vaiheessa tahansa. Aatto on joka vuosi 24.12. Talvi yllätti autoilijat -efekti?

Kaupat menevät kiinni, vaikka lahjat olisivat ostamatta. Sitten soitetaan pikainen "ei kait me tänä vuonna lahjoja vaihdeta"-puhelu, kehitetään joku suullinen lahja, anotaan kimppalahjaosuutta tai käydään marketissa ostamassa paketti vihreitä kuulia. Tai toivotaan, että se toinenkin olisi unohtanut.

Joulukuusi isketään olohuoneeseen paraatipaikalle. Vaikka se olisi kaikkien aikojen Quasimodo, neulasensa tiputtava muotopuoli. Kuusentuoksusta tulee väkisinkin jouluinen fiilis, vaikka lähde muistuttaisikin ulkoisesti aurausmerkkiä huhtikuussa.

Illalla syödään. Epäonnistunutta lanttulaatikkoa tai kärähtänyttä kinkkua, viis siitä, ähky tulee kuitenkin. Pääasia, että saman pöydän ääressä istuvat sukulaiset, ystävät ja/tai lemmikit. Ne rakkaat tyypit, jotka aiheuttavat joulun.

Asioilla, myös joululla, on taipumus järjestyä. Ihmiset ovat epätäydellisiä - miten ihmeessä siis ihmisten tekemä joulu voisi edes teoriassa olla täydellinen? Jouluun pätee sama sääntö kuin häihin: pieni rosoisuus tekee juhlasta persoonallisen, erottuvan. Muistettavan.

En saanut hankittua kaikkia lahjoja, enkä ehtinyt leipoa. Yritin siivota viikonloppuna mutta puhtaus on jotenkin haihtunut pois. Sain kuitenkin yllätyspullon glögiä. Mama vetäytyy nyt nauttimaan siitä ja omasta epätäydellisyydestään.


Tunnelmallista, sydämellistä ja rosoista joulua kaikille lukijoille!
Laittakaa kone kiinni ja halatkaa itseänne. Päivä pitenee jo.

5 kommenttia:

 1. Erittäin hyvää joulua sinullekin ja koko perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa ja Rentouttavaa Joulua! =)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana kirjoitus! Juuri tällaista halusinkin lukea juuri nyt, kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan (jos sellaisia ikinä olikaan)
  Ihanaa ja rentouttavaa joulua, juuri sellaisena kuin se on!

  VastaaPoista
 4. Iloista joulua ja onnea uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Riemukas joulu tuli kaikista epäonnistumisista huolimatta ja vuosi vaihtuu toiseksi tuoden tullessaan kaikkea elämänmakuista. Näin se menee :)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...