15.12.2008

Huono maanantai -> arvonta!

Mulla oli tänään konflikti Postin kanssa. Tai siis Itellan. (Ps. Voiko joku brandiasiantuntija kertoa niille, miten tyhmää on muuttaa iskevä suomenkielinen nimi Itellaksi, jos tuote vielä sattuu olemaan yläkäsite itse?) Ongelmaksi muodostui se, että pakettia ei saa lunastettua ilman lähetysnumeroa. Se lähetysnumero, joka on siis valovuosia pitkä ja mahdoton muistaa, lähetetään kymppikuvan kokoisena lippuna postilaatikkoon, joka tähän vuodenaikaan pursuaa kamaa muutenkin. Joo, olin siis hävittänyt sen saamarin lomakkeen ja tiedustelin niiden asiakaspalvelusta (jonotus on maksullinen) että mitä nyt pitäisi tehdä. Pitää pyytää se numero lähettäjältä. No tuota, entäs jos lähettäjällä ei ole kolme viikkoa vanhoja kuitteja? No paketti palautetaan lähettäjälle (joka epäilemättä saa aiheesta sellaisen mikroskooppisen lapun), jonka pitää lähettää se uudelleen. Hu-oh. Jos ne paketit ei tosiaan voi tulla nimellä tai vaikka puhelinnumerolla/syntymäajalla tms asiakkaan määrittelemällä id-numerolla, niin miten olis tekstari? Automaattisesti generoituva tekstiviesti, jossa vois asiakkaan mieliksi jopa olla se viimeinen noutopäivä, tulee aivan varmasti halvemmaksi kuin niiden lappujen kirjoittelu, lähetys ja käsittely - ja äkäinen palaute. Mutta kauhistus, sehän on sitä pelottavaa digiaikaa. Grrr.

Toinenkin ärsyynnyksen aihe. Tajuaako kukaan ton sinänsä kätevän Blogilistan sielunelämää? Sijoitukset vaihtelee ihan miten se sattuu ja tässä toissa viikolla se ilmoitti, että mulla on viikossa 1 kävijä. Eli minä. Hiukan masensi! No anyway, mulla on ollut himpun vajaa sata tilaajaa jo jonkun aikaa kunnes joku sai tarpeekseen (onnittelen hyvästä päätöksestä) ja tilaajia on enää 97. Perkele! Haluan päästä yli sadan, hinnalla millä hyvänsä. Nää ysiysit on ihan "Simo Vaatehuoneelta" kamaa.

Siispä kisa! Näin osallistut.

1. Ellet ole jo merkinnyt ProjectMamaa suosikiksi, rekisteröity Blogilistalle ja ystävällisesti käy täällä klikkaamassa Merkitse suosikiksi -linkkiä.

2. Kirjoita kommenttikenttään vaikka anonyymina, että olet liittynyt (huom. jos joku 20 tyyppiä ilmoittautuu ja mulla on edelleen 97 tilaajaa - ja se yksi kävijä per viikko - niin epäilen petosta) ja anna valistunut arvaus, mitä voittaja saa palkinnoksi!

Paras, oudoin, hauskin tai lähinnä oikeinta voittaa, aikaa keskiviikkoon. Pääsen postittamaan.

EDIT: tarkennuksena, että kaikki saavat osallistua: ne jotka tilaavat jo, ja ne jotka eivät suurin surminkaan tilaisi.

35 kommenttia:

 1. Damn. Sä olet jo mun tilauslistalla. Pitäiskö poistaa ja liittää uudestaan, että pääsis osallistumaan arvontaan. Ai niin, mut eihän se vaikuttais kokonaismäärään. Tää on vaikeampi ratkaista kuin neljännen asteen yhtälö.
  Mut arvaus on helppo heittää: humppakuutio punkkua?
  Ja olinpa eka kommentoija, vai hävisinkö rinnanmitalla?
  Käypäs itsekin osallistumassa mun arvontaani!

  VastaaPoista
 2. Emmä tilaa, mut luen silti. :D Mä harrastan vain kirjanmerkkeihin taltioimista - onks se jotenkin kalkkistouhua?!

  VastaaPoista
 3. Hah! Minäpä en tilannutkaan sua vielä blogilistalle, koska käytän GoogleReaderia. Nyt olen lukijasi myös blogilistalla, vaikka sitä kautta en blogeja luekaan. Kohta 1 on siis suoritettu.

  Arvaan, että voittaja saa palkinnoksi pesupähkinöitä tai jotain muuta ekoa.

  VastaaPoista
 4. Olet ollut listallani jo hollin tovin ;)

  VastaaPoista
 5. Pääsit blogilistalleni :) Apua. Palkintoa en osaa arvata. Lottorivi?

  VastaaPoista
 6. kyllä täälläkin yksi lukija, don't worry... :-)

  VastaaPoista
 7. Hei, mä tilaan jo tietty.
  Veikkaan kirjaa, ehkä Puhdistus?

  VastaaPoista
 8. Listalla olet ollut jo kauan. Onks palkintona jotain Itellan "tuotteita" vai? Veikkaan Itellan vyolaukkua.

  VastaaPoista
 9. Ihan vaan postiasiaa tiedoksesi: Mä olen saanut Ellokselta ja yhdeltä yksityishenkilöltä paketit marraskuussa tekstari-ilmoituksella..

  VastaaPoista
 10. Mun mielestä blogilista on eräs maailman masentavimpia paikkoja, koska siellä sekoittuvat käsittämättömän kehnot napanöydännyppijät jotka ei sais edes äitiään kiinnostumaan hengentuotteistaan, ja sit sun kaltainen laatutavara. Joten jos tää tekee sut onnelliseksi, käyn vuoden ainoan kerran sillä listalla tekemässä tilauksen, mutta emmä sitä kautta ikinä mihinkään blogiin mee, vaan suoran perille tietty!

  VastaaPoista
 11. Minä se hemmetti olen niin kertakaikkisen OUT etten tiennyt moisesta blogilistasta mitään! Niin sitä vaan viisastuu ja nyt on lisätty tämä suosikkeihin.
  Arvonnan voittaja vois vaikka saada jonkun nostalgisen Simo Vaatehuoneelta -paidan!

  VastaaPoista
 12. Kirjautumassa kävin minäkin, mutta tuskin sisälle tulen sitä kautta koskaan.. Enhän mä taitais edes osata?? Mä olisin myös veikannut palkinnoksi niitä pesupähkinöitä, mut nyt mun tarvii vaihtaa.. Apua.. Itellan lippalakki?

  -Kirsi

  VastaaPoista
 13. Mä tilaan jo! :D

  Mulle kävi ihan sama juttu postissa. Hukkasin sen hiivatin lapun, ja kyllä se tyyppi mulle kirkkain silmin väitti, ettei paketti löydy heidän tietokannoistaan nimellä, osoitteella tai kengännumerolla, vaan ainostaan sillä koodihirviöllä.

  Parasta oli, että näin se paketin siinä hyllyllä, kun se nyt oli aika persoonallisen mallinen, ja kysyin voitko katsoa onko se tuo. No ei voinut. (Eläköön absurdia).

  Onneksi paketin toimittaneella yhtiöllä oli hyvä asiakaspalvelu, ja sain koodin puhelimitse. Sain lueteltua sille postin hyypiölle ehkä kaksi ekaa numeroa siitä kilometrin mittaisesta koodista, kun se hyväkäs sanoi ylipirteästi "ai täältähän tämä löytyykin jo koneelta" ja hakee just sen oudon mallisen paketin siitä hyllystä silmieni alta.

  Arrggh. Hetken kyllä epäilin olevani joko a) piilokamerassa tai b) joutuneeni venäläisen byrokration uhriksi.

  VastaaPoista
 14. Mä en oo viitsiny aiemmin tilata, ettei kukaan tajuais, että mulla on vauvakuume :)
  Tilasin nyt, että sun mielenrauha palautuis.
  Palkinnoks tulee ihan varmaan joku erittäin ihana timanttisormus, joka on sulle väärän värinen ja haluat siksi luopua siitä.

  VastaaPoista
 15. Tehty työtä käskettyä. Mää luen kaiken Google Readerilla (siellä sun tilaajamäärä näkyy olevan - tadaa! - 27), joten mun Blogilistan suosikkiasia ei ole lainkaan ajantasainen.

  Arvaan, että lahjaksi saa täytetyn lottokupongin.

  Niin ja Itella on sielunvihollisen keksintöä, nimen puolesta ja vähän muutenkin. Mua vituttaa myös Destia. Mitä vikaa oli Tieliikelaitoksessa?

  VastaaPoista
 16. Liityin mukaan :) Komppaan Pikkusiskoa, että en minäkään tiennyt tilauksista ja suosikeista mitään, mutta tätä blogia olen seurannut jo pitkään ystävän vinkistä.

  VastaaPoista
 17. Ykköskohtaan täytyy todeta, että tilaaja olen ollut jo jonkin aikaa.. Joten olen pahoillani etten voi tilaajamäärääsi lisätä (tänään näytti olevan 101, joten sata rikki!).

  Kakkoseen vastaan, että palkanlisää toimistosta, ekologisia ruskeita kirjekuoria aidolla firman logolla! Voittaja voi postittaa virallisen näköisiä tiedotteita viattomille ihmisille, tai tuunata mustalla tussilla logot piiloon ja lähettää omissa nimissään jotain.. Niin että Post.. eikun Itella voi ne sitten hukata.

  VastaaPoista
 18. Vanha (mutta kuitenkin aika uusi) tilaaja olen myös ja blogilistan kautta tätä lueskelen. Eli en voi tilaajamäärää kasvattaa, mutta lupaan vinkata hyvästä blogista kaverille ;). Mistään Google readerista en oo muuten kuullutkaan, joten kaipa se kalkkistuminen on jo alkanut täälläkin...

  VastaaPoista
 19. Tääkin on uusi tilaaja, mutta viimeiset puoli vuotta olen ollut lukijasi lähes päivittäin:)
  Annuska75

  VastaaPoista
 20. Täällä yksi uusi tilaaja!

  Palkinnoksi saattaisit vaikka antaa.. Jotan Itellan hyllystä löytyvää kuten vaikka Rudolf Koivu aiheisen postikortin (oikeasti olisin siitä kyllä vain iloinen).

  VastaaPoista
 21. Täälläkin yksi Googlereader-vakooja ilmoittautuu :)

  VastaaPoista
 22. Jaa mistä sen tilaajamäärän sitten näkee? Palkinto voisi olla Punnitse&Säästä-kaupan yllätyspussi vajaavaisilla osoitetiedoilla lähetettynä. Saisivat Itellalla pähkäillä.

  VastaaPoista
 23. Olet jo listallani - ja veikkaan, että jotain vanhaa Postin kamaa on tarjolla, kuten vanhoja Olemme muuttaneet -kortteja. Ne on nostalgisia :>

  VastaaPoista
 24. Oh, päivän luku on siis 101! Kiitosta arvon naiset! Mutta teittepä tän vaikeaksi. Päätän huomenna. ;)

  VastaaPoista
 25. En periaatteesta rekisteröidy minnekään salasanalliseen "palveluun" ellei ole ihan pakko. (no joo, usein on, jotta voi vaikka harrastaa ah, niin kivaa verkkoshoppailua)

  Löysin blogisi sattumalta jonkun toisen seuraamani blogin kautta ja olen jo hetken ollut addiktoitunut vakilukija. Hiukan on (onnekseni ja ilokseni!) vielä historiaa kahlaamatta - kohta pitää alkaa kai ihan säännöstellä lukemista, koska 2, 3 tai enemmän Maman bloggausta päivässä on paaaaljon parempi kuin 1. :)

  Olet mun Favorites-listalla ja voit siis aina lisätä yhden "viralliseen" bloggaajalukuun.

  VastaaPoista
 26. Auts, innostuksissani unohdin edellisestä allekirjoituksen eli

  Annis

  VastaaPoista
 27. Minäkään en ole ikinä kuullutkaan blogilistoista. :) Olet jo pitkään ollut ihan vaan selaimeni kirjainmerkeissä, ja sitä kautta tänne aina putkahdan. Laske siis yksi säännöllinen lukija lisää!

  Pitääpä muuten vinkata vielä tästä vihreiden vaatteiden verkkokaupasta jos et vielä tiennyt:
  http://www.vihreakauppa.com/

  Ja ilmeisesti saman tyypin informatiivinen blogi:
  http://www.vihreatvaatteet.com/

  VastaaPoista
 28. Tosiaan joillakin firmoilla on toi tekstaripalvelu. Oon saanut useammastakin paikkaa saapumisilmoituksen viestillä. Se on kyllä kätevä.

  Veikkaisin palveluksi: Helposti-kuoria ja päälle vielä pari postimerkkiä. Ihan näin postin ihanuuden kunniaksi ;)

  VastaaPoista
 29. korjaan *palkinnoksi

  Postin palvelut ihan sekoitti pään ;)

  VastaaPoista
 30. Olen seurannut edes ottamuksiasi blogilistan kautta ja jatkan samaan malliin.
  --Heli

  VastaaPoista
 31. Eih! Kirjoitin pitkät pätkät ja kaikki katosi - aaarrggh.

  Kiitos kiitos kiitos kaikista vastauksista ja tilauksista, päivän luku oli jo 114! Huo-jen-nus. Mun laskujeni mukaan joku on tilannut mutta ei osallistunut arvontaan, mikä on ihanan pyyteetöntä! Ja hei todellakin saatte käyttää ihan mitä readeria tahansa kunhan pysytte kanavalla.

  Asiaan. En taaskaan pystynyt valitsemaan vain yhtä voittajaa. Kolme vastausta nimittäin kosketti ylitse muiden, perustelut alla.

  1. palkinto menee nimimerkill

  -S-, koska hän säntäsi heti tilaamaan JA ekana hiffasi että pähkinäähän mulla on vaikka muille jakaa. Ja koska hän muutenkin kommentoi tosi ahkerasti. :)

  2. Palkinto kuuluu

  Eleonooralle, koska hän päätti tehdä näyttävän ulostulon kaapista vauvakuumeensa kanssa ja tilasi äitiysblogin! :D Projectmama on kyllä enemmän project kuin mama mutta saat Logonan minttukasvonaamion, luonnonkosmettiikkaa siis.

  3. palkinto kuuluu
  Kikille joka sai tuta samaa kasvotonta byrokratiaa kuin Mama. Kiki eli Josef K saa Dr. Hauschkan kvittenikasvovoidetesterin. Sorry, hiukan köyhää, mutta saatpahan kokeilla.

  Näin. Otetaan lisää kamajakoa joulun jälkeen. ;)

  Laittakaa mulle spostilla (kcjlahti@gmail.com) osoitteenne niin postitan paketit Itellalle kostoksi vielä ennen joulua pahimpaan ruuhka-aikaan. Kjäh.

  VastaaPoista
 32. Mä löysin sut jonkun muun blogin kautta. Olen innostuneena lukenut vanhoja bloggauksiakin (8 kk vanha tyttö käsissäni), löytänyt hyvää vertaistukea, kiitos. Ja olet bloglistan suosikeissa....

  VastaaPoista
 33. Missasin arvonnan mutta todennäköisesti olen 118 tilaajasi. Usko pois, lukijoita on paljon enemmän. Mistäkö tiedän? Koska itse sain vinkin blogistasi kaverilta, joka arvasi (oikein) että kaipaan esikoiseni kanssa kotona kyhjäämiseen paljon piristystä ja vertaistukea. Ja toiseksi, tuen löydettyäni olen jakanut blogilinkkiäsi tasavertaisesti sekä lapsellisille (jotta saavat myös nauttia virtuaaliyhteisöllisestä tuesta) että lapsettomille (jotta ymmärtävät vielä vähän paremmin).

  VastaaPoista
 34. Jeli, tervatuloa! Kiva kuulla, että olet viihtynyt ja tyttökin vissiin. ;)

  Arja, kiitokset viraalimarkkinoinnista! ;) Kävijäseuranta näyttää pariatuhatta tyyppiä viikossa joten ilmeisesti vain pieni murto-osa ilmoittelee itsestään kommenteissa, aina on kiva kun joku uusi ilmoitautuu!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...