18.11.2008

Syntymäpaha

Inan kirjablogissa on tarkastelussa Lionel Shriverin kirja Poikani Kevin.

AdLibriksen kuvaus:

Poikani Kevin koostuu Evan kirjeistä miehelleen Franklinille. Eva Khatchadourianilla oli loistelias ura ja onnellinen avioliitto, ennen kuin hän sai lapsen. Nyt heidän poikansa Kevin on vankilassa järkyttävän rikoksen takia, ja Eva käy kirjeissään läpi tragediaa edeltänyttä aikaa.

Miksi Kevin päätyi hirmutekoon? Oliko kaikki vanhempien syytä? Mitä jos Eva olisi rakastanut Keviniä enemmän? Jos Frank ei olisi aina yrittänyt nähdä asioiden valoista puolta? Jos Eva olisi halunnut lasta enemmän? Vai olisiko näistä mikään muuttanut mitään?

Olen vasta lainausjonossa, mutta kirja lienee jokaiselle vanhemmalle aika pysättävää, mutta toisaalta kiinnostavaa luettavaa, etenkin kun sitä tarkastelee koulusurmien ja eilen Ilta-Sanomissa uutisoidun Iso-Britanniassa tapahtuneen, kammottavan lapsipahoinpitelyn valossa. Voiko lapsi olla syntymäpaha? Onko lisääntyminen oikeus, johon yhteiskunta ei voi puuttua? Välillä on vaikea päättää, mihin totuuteen uskoo. Mutta se on varma, että tässä yhteiskunnassa pitää alkaa hyväksyä se, että joillekin ihmisille vastentahtoinen lapsensaanti on ihan yhtä traaginen kohtalo kuin vastentahtoinen lapsettomuus.

3 kommenttia:

  1. En tiedä juuri tuosta kirjasta, mutta Lionel Shriverin Syntymäpäivän jälkeen on täyttä rautaa! Suosittelen. T. Anu

    VastaaPoista
  2. LUE. SE ON IHAN SIKA HYVÄ!!! IHAN CAPS LOCK-HYVÄ!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  3. No täytyypä sitten aktivoitua. ;)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...