6.11.2008

Ihmisiksi

Mä oon kateellinen. Yksivuotiaana on pakko olla kivaa. Ihmisen ego on tuolloin epäilemättä suurimmillaan samalla kun henkilö on vailla minkäänlaista vastuuta, normeja ja sosiaalisia rajoitteita. Nykyään on kaikkia sääntöjä ja konsepteja. Palikkatornin rakentaminen on jostain syystä järkevämpää kuin sen rikkominen.

Yksivuotiaana tarvii vaan olla oma itsensä.

Voi sylkeä ruoat ulos, jos se on pahaa tai liian lämmintä (42C). Tai lusikka on väärä. Ja vois kaataa lasista pöydälle ihan vaan tsekatakseen, miltä mehu näyttää puupinnalla ja sitten läiskyttää sitä paljaalla kädellä. Ja heittää sen mukin helvettiin. Joku spede sen kuitenkin nostaa ja vielä täyttääkin uudelleen.

Voi raivostua ihan mistä vaan ja ilmaista itseään kirkumalla, vääntelehtimällä ja paiskomalla kamoja ilman, että tarttee nolosti katua ja pyydellä anteeksi, saati korvata rikkomiaan kamoja. Kukaan ei vedä sulle maroja vaan kaikki on vaan helpottuneita, kun lopetat irrationaalisen väkivallan.

Voi mennä vieraan ihmisen luokse ja nostaa sen paidanhelmaa vain nähdäkseen sen tyypin navan. Ja sen jälkeen esitellä reteesti omaansa. Samalla voi myös läiskyttää sen tyypin jenkkakahvoja. Epäilemättä temppu, josta tässä iässä joutuis rautoihin. Saati, että haluaisin nähdä kenenkään navan, for chrissakes.

Voi avoimesti huutaa PIERU, jos jonkun maha sattuu kurnimaan. Tai osoittaa ihan vieraan ihmisen takapuolta ja kertoa painokkaasti, että se on PYLLY. ON!

Elämä on niin estoista nykyään. Kas kun on käyntikortit ja memot ja sappikivet. Onneks ipanoilla ei oo punkkua, kjäh.

11 kommenttia:

 1. Meidän tyttö on nyt 2v3kk. Pari viikkoa sitten kun oltiin poliisilaitoksella jättämässä passihakemuksia tyttö aivan yks kaks yllättäen alkoi nauramaan ja huusi oikein kuuluvalla äänellä: "Äiti multa tuli pieluuuu":) Kyllä siinä jo virkailijaltakin pokka petti.. Oi,kun itselläkin olisi noin laaja sananvapaus!

  VastaaPoista
 2. nauran vedet silmissä just tällasen päivän jälkeen. Ymmärrän taas hieman paremmin lapseni näkökulmaa, kiitos mama, teet musta paremman äidin! =oD

  VastaaPoista
 3. Loistava postaus taas kerran! Kiitos nauruista, luin miehellekin :) 1v4kk ikäisen pojan äitinä tiedän täsmälleen mistä puhut. Paitsi että mä en juo punkkua, kun siitä tulee julmettu päänsärky ;)

  T: Eija

  VastaaPoista
 4. omg :D Ihan loistavaa, kiitos illan piristyksestä! Mahtavuutta olisi olla kyllä tuollainen natiainen :)
  Meidänkin neitokainen n. 2v kypsässä iässä osoitti kauppajonossa edellä olevan naisen takamusta ja kirkkaalla äänellä ilmoitti: "KINKKU!"
  Samoin nämä "tädillä on vauva mahassa"-kommentit saavat aikaan punoitusta äitiliinin korvissa, kun täti vain sattuu olemaan vähän pyöreämpi täti...

  VastaaPoista
 5. Meidän neiti 2 v 7 kk oli taannoisena lauantaina tapamme mukaan saattelemassa isosiskoa uimakouluun. Uimakoululaiset seisovat pukuhuoneen puolella alastomina jonossa ja odottavat, että ohjaaja tulee hakemaan.

  Neiti käveli edestakaisin alastoman jonon vierellä, katseli lapsia ja pysähtyi tuijottamaan yhtä poikaa erityisen pitkään. Lopulta kysyi kovalla ja kirkkaalla äänellä:
  - Äiti, miksi tolla pojalla on noin hassu pippeli?

  Poikaparka punastui pahasti, taisi olla vielä porukan vanhimmasta päästä, kouluiässä jo. Sääliksi kävi. Onneksi neiti ei sentään ehtinyt mennä kädellä kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
 6. Voisikohan aikuisille järjestää jotain terapiaseminaareja tuohon malliin - saisi olla yksivuotias vaikkapa päivän ajan?

  Minulle voisi kelvata...

  VastaaPoista
 7. Miten muuten teidän mielestä pitäis suhtautua, jos viisivuotias kommentoi muita ihmisiä edelleen yhtä estottomasti? Eli onko ok, jos 5-vuotias sanoo uimahallin saunassa kovaan ääneen, että tolla tädillä on on kummalliset tissit? Saako sen ikäiselle jo vieras aikuinen huomauttaa?

  VastaaPoista
 8. Iso KIITOS makeista nauruista! Piristi kovasti kuumeista ja kauhkoputkitulehduksen kalvamaa olotilaani. :D

  VastaaPoista
 9. hei kuule, sä kun oot tollainen mestariäiti, niin eräs aloittelija toivoisi, että jakaisit vähän viisauttasi. googlasin ja huomasin, että olet käynyt yksityisessä äitiysneuvolassa - missä mahdoit käydä? kyselee hanna

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, se vaan nyt on niin että pieru naurattaa aina! ;)

  Laura, jestas! Mutta kiitos! ;)

  Äiti-puffa, :)

  Eija, onneksi on valkkariakin. ;)

  Katariina, kinkku??? :D Hyvä että on joulu tulossa niin voi esittää että muksu puhuu ihan jostain muusta.

  Maria, uh, poikaparka! Pitääkö tossa tapauksessa paikkailla tilannetta ja kehua uhrin sukukalleuksia ihan normaaleiksi?

  Tiina, mainio idea, 1v-terapiasta vois tulla hyvinkin suosittua. Se Wallinin valtiosihteeri tais jo kokeilla sitä estottomuutta tossa yksillä kokkareilla.. :D

  Anonyymi, ei harmainta aavistusta. Itse poistuisin paikalta näyttäen naamaa lapsen äidille. Ja varmaan lapsellekin.

  Anu w: pikaista paranemista! Pääsitkö läpi muuten?!

  Anonyymi, mestariäiti. Olen sanaton. Anyway, se on tuolla sidebarin linkeissä. Helsingin yksityinen äitiysneuvola ja ihana Kristiina Laakso. Pelasti koko odotuksen, suosittelen lämpimästi. Ja tää on sitten ainoa vinkki mikä multa kannattaa ottaa.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...