5.10.2008

What say you?

Kemikaalicocktailissa oli mielenkiintoinen postaus, jossa kirjoittaja pyysi lukijoitaan ilmoittautumaan: Noora halusi tietää, ketkä hänen blogiaan lukevat, miksi ja mitä juttutoiveita heillä on. Siihen oli tähän iltaan mennessä vastannut melkein sata tyyppiä. Sata. Onko se ehkä joku kommenttiennätys? Tämä on webbiyhteisöjen vastailmiö anonymiteetille, ihmiset ovat nykyään jo halukkaita kertomaan keitä ovat ja mitä edustavat. Munkin mielestä oli kiinnostavaa tietää, ketkä muut lukee samaa blogia, josta pääsemmekin asiaan. Nimittäin ideoiden varastamiseen.

Koska mua vähän arveluttaa tää mun blogin linjattomuus (mikä näkyy mm. siinä, että mun on todella vaikea keksiä tälle järkevää esittelytekstiä), olen harkinnut toisen blogin pystyttämistä. Jatkan projectmamassa huonoäiti-teemalla ja keskittyisin toisessa sitten enemmän muuhun elämään. Ihan siitä ilosta, että nykyään sitä jo on. Tällöin ipanajutuista kiinnostuneet välttyvät mun muotibloggaukselta ja toisaalta lapsettomien ei tartte perehtyä yksivuotiaan sielunelämään.

Nyt mä siis kysyn teiltä suuntaa. Vastaa seuraaviin kysymyksiin niin pitkästi / lyhyesti kuin haluat, ei paineita.

1. Kuka olet?
2. Miksi luet?
3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?

Saat kommentoida, vaikka et olisi koskaan aikaisemmin ilmoittanut itsestäsi tai löysit tän blogilistalta pari tuntia sitten. Ja saat luonnollisesti myös esittää juttutoiveita, kunhan et aseta laatuvaatimuksia. ;)

63 kommenttia:

 1. 1. Kuka olet?
  Olen tikkari. 14 vee tyttönen vain.

  2. Miksi luet?
  Juttusi ovat rentoa ja hauskaa luettavaa. Kirjoitat tosi hauskasti lapsiperheen arjesta.

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
  Matildasta ei voi olla ikinä liikaa juttua :) Jotkut pitkät asia tekstit, joista en ymmärrä pätkääkään saavat houkottelemaan. Mutta se johtuu vain siitä että olen niin nuori vielä, etten tajua.

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  En. Blogi kuin blogi, voit kertoa ihan mistä haluat, yhdessä blogissa.

  VastaaPoista
 2. 1. Ipi, 2 lapsen äiti
  2. Luen, koska löydän täältä sitä sarkasmia ja asennetta perhe-elämään, jota olisin itsekin tarvinnut. Toivoen, että siitä pieni palanen tarttuisi itseenikin.
  3. Luen tätä niin satunnaisesti, etten ole vielä ehtinyt kyllästyä mihinkään tai kaivata mitään lisää.
  4. En kannata jakamista. Kyllähän tänne mahtuu sitä muutakin elämää. En usko että laatu siitä kärsii.

  VastaaPoista
 3. Monipuolisuus on tämän blogin juttu. Älä muuta mitään, näin on hyvä. Juuri lapsettomana kiinnostaa Madden sielunelämä - muiden ak-barometreille ei ehkä löydy aikaa sitten kun on tohkeissaan omasta tutkimusaineistostaan :D
  Vinkit kaupungin uusimmista uusista, esim. teehuone, ovat kiva lisä!

  VastaaPoista
 4. 1. Se kuka minä olen mietin jatkuvasti itsekin. Minua voi kuvailla seuraavilla määreillä: Kirjoitan nimikkeellä -S-. Olen puolivuotiaan tytön äiti, espoolainen koiranomistaja.

  2. Pidän kirjoitustyylistäsi ja huumoristasi. Löysin blogisi noin puoli vuotta sitten blogilistan kautta ja siitä lähtien olen vieraillut blogissasi säännöllisesti.

  3. Luen mielelläni: Madden kuulumisista ja uusista keksinnöistä tai sanomisista (näitä varmaan alkaa pian tulla), ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, joista sulla on jotain sanottavaa. Vaikka en ihan aina olekaan samaa mieltä on juttujasi hauska lukea.

  Blogisi ei ole saanut mua vielä kertaakaan haukottelemaan. Vaikka itse kirjoitankin omasta arjestani ja siitä mitä "meidän neiti tänään söi", luen mielelläni blogeja, joiden kirjoittajilla on hyvää kieltä ja leikkaava lanttu.

  4. En. Jos jakaisit, lukisin molempia hyvin suurella todennäköisyydellä. Krantummat lukijat voivat toki ohittaa heille "sopimattomat" tekstit ja käyttää kategorialistausta.

  VastaaPoista
 5. 1. Kuka olet?

  26-vuotias sinkkunainen. Olen lukenut blogiasi ehkä muutaman viikon ajan.

  2. Miksi luet?

  Ensinnäkin blogien lukeminen on harrastukseni. Toiseksi, no, en pidä lapsista enkä halua omia lapsia, mutta minua kiehtoo muiden ihmisten elämä, ja blogeista (erityisesti tästä) saa lukea melko suorapuheista ja rehellistä tekstiä muunmuassa lapsen kanssa elämisestä. Tykkään kirjoitustyylistäsi, ja olet sen verran erilainen kuin minä, että ajatuksesi ovat siinä mielessä kiinnostavia.

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?

  Melkein kaikki kirjoittamasi on ollut kiinnostavaa: identiteetin muuttuminen lapsen saamisen myötä, arjen ilmiöt kuten imetyksen todellinen luonne sekä lapsen kysymykset ja niihin vastaaminen, kommenttisi Sarah Palinille ja Kai Telanteelle. Tee ja muoti ehkä saivat vähän haukottelemaan. :) Tosin niissäkin tapauksissa omintakeinen lähestymistapasi sai lukemaan, vaikka aihe ei niin kiinnostanutkaan.

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?

  En -- minusta blogit saavat ajan myötä muuttua, ja jos joku aihe ei kiinnostakaan, niin sitä käsittelevät merkinnät voi hypätä yli. Pyrkisin luultavasti sitä toistakin blogia lukemaan (koska olen utelias! Ja eihän koskaan voi tietää, jos jotain mielenkiintoista menisi ohi. Vai onko tuo juuri uteliaisuuden määritelmä?), joten kahdesta blogista tulisi minulle vain ylimääräistä vaivaa. :)

  VastaaPoista
 6. 1. Kuka olet?
  Äitikolleega, joka yrittää itsekin kirjoittaa blogia, mutta se tuntuu jotenkin tuskaiselta.

  2. Miksi luet?
  Löysin blogisi sattumalta jokin aika sitten ja olen jäänyt koukkuun hauskoihin ja osuviin kirjoituksiisi äitiydestä.

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
  Kirjoita juuri siitä mistä itse haluat kirjoittaa!

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  Tuskin siitä haittaakaan on?

  VastaaPoista
 7. 1. Kuka olet?
  Tea
  2. Miksi luet?
  Täältä saa takuuvarmasti päivän naurut ja siksi, koska olet niin hautautunut työmaailmaan ettei sun/teidän kuulumisia enää näe muualla... ;)
  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
  Kirjoitat kaikesta niin hyvin ettei ole väliä mitä asia koskee. Saat kaiken kuulostamaan niin mielenkiintoiselta.
  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  En!

  VastaaPoista
 8. 1. Marjaana Tampereelta, 25 vuotta, Lapsia/lasta kaipailen, mutta miehen kanssa on tultu tulokseen, että vielä ei ole sopiva aika.

  2. Kirjoitustyylisi on todella ihana, se vetää mukaansa ja naurattaa tai saa pohtimaan. Osaat katsoa maailmaa jotenkin realistisen positiivisesti. Tekstisi piristävät päivää, ja käynkin päivittäin katsomassa onko mitään uutta tullut :). Viimeaikoina olen nauranut erityisesti Insinööri ja amatööri -tekstille. Me kun olemme humanisti ja teekkari, joten kuulosti kovin tutulta. Ehkä olen myös utelias, mutta sinun ja Madden elämä on alkanut kiinnostaa. Mulla on muutenkin paha tapa ihastua ihmisiin :).

  3. Olen hyvin kaikkiruokainen. Vielä en ole kertaakaan haukotellut.

  4. En kannata blogin jakamista, sillä erilaiset aiheen tuovat hyvin esille, miten ihmisen elämä ei koskaan ole vain yhden aihepiirin ympärillä ja miten äidin elämään on kuuluttuva muutakin kuin lapsi. Kuten edelliset kommentoijatkin ovat todenneet, lukisin kumpaakin.

  Ihanasta blogista kiittäen :)
  Marjaana

  VastaaPoista
 9. 1. Anu, äitikollega bussipysäkiltä

  2. Sun/teidän kuulumisia - aiheesta kuin aiheesta

  3. Ei sillä niin väliä, mutta Madde pitää kyllä pitää säännöllisesti kuvioissa mukana

  4. No en todellakaan. Hyppään yli, jos ei kiinnosta sun teet. :)

  VastaaPoista
 10. Vielä pitää tuosta neljännestä kysymyksestä kirjoitella. Ei kai blogia kannata jakaa, sillä pääset helpommalla, kun sinulla on yksi blogi, johon voit kirjoittaa kaikesta haluamastasi. Jos päädyt jakamiseen, on sinulla kaksi teemoiltaan rajattua blogia, jotka kumpainenkin vaativat omat päivityksensä. Kiireisessä maailmassa täytyy aina välillä etsiä aidan matalin kohta ;).

  Marjaana

  VastaaPoista
 11. 1. Olen Nöyhtä Heiniksistä

  2. Luen koska tykkään kovasti sun tyylistä kirjoittaa.

  3. Hmm, noi muotijutut sun muut saa kieltämättä mut haukottelemaan. Mä ehkä kaipaisin enemmän Madden sielunelämää ;)

  4. No jaa, vaikea kysymys. Kahden blogin ylläpitäminen on varmasti haastavaa kiireiselle ihmiselle. Ja toki jokainen osaa hyppiä yli sellaiset jutut jotka ei kiinnosta..Mutta jos jaat blogin, niin seuraan sitä vauva-aiheista :)

  VastaaPoista
 12. 1. 20 wee äitikollega, jolla samanikäinen taapertaja kuin sinullakin, tosin eri sukupuolta

  2. Luen siksi että päivä on usein piristynyt huimasti sun kirjoitusten myötä.

  3. Mikään ei ole kyllästyttänyt, on ollut loistavia postauksia ja vähemmän loistavia, mutta jokaisen olen lukenut enkä kertaakaan haukotellut.

  4. Älä jaa. Sitten sulla on vielä vähemmän aikaa kirjotella siellä yhdessä paikassa jossa sun kuulumisia myös kaipaillaan.

  VastaaPoista
 13. 1. Maija, 28.

  2. Tykkään tyylistäsi ja mielipiteesi ovat hyviä. Sarkasmi, ironia ym on mulle sydäntä lähellä.

  Mulla ei ole lapsia, ystävilläni kyllä ja luulen, että he olisivat kanssasi melko samaa maata. Heidän kanssaan olen mm. ihmetellyt sitä käsittämätöntä ilmiötä, että mikä saa niin monet naiset kampaamaan hiuksensa saparoille ja pukemaan päällensä "hassut lappuhaalarit" ja parkkeeraamaan itsensä hyvin tukevasti hiekkalaatikolle heti siltä seisomalta kun ovat tulleet raskaiksi. Ei liene epäselvää, että ystäväni itse edustavat toisenlaista koulukuntaa.

  3. ja 4. Kokonaisuus on musta hyvä, enkä näe tarvetta jakaa blogia kahtia.

  VastaaPoista
 14. 1. Olen Anniina, 31 v.

  2. Luen blogiasi, koska pidän huumoristasi ja kirjoitat sujuvan suoraviivaisesti.

  3. En kaipaa mitää erityistä, nykytyyli on juurikin hyvä.

  4. Itse pidän blogeista, joissa käsitellään monia juttua, joten en kannata blogin kahtiajakoa.

  VastaaPoista
 15. 1. Kuka olet? Elina, 29. Äitikin.

  2. Miksi luet?
  Alunperin serkkuni suositteli blogiasi. Tekstisi ovat usein hulvattomia ja vaikutat valloittavalta persoonalta. Teki mieleni lähteä Hietsuunkin ihan vaan nähdäkseni teidät jakelemassa viiniä kirppiksellä. Mieliteoksi se kuitenkin sillä kertaa jäi. Kirjoitat tavalla, jolla toivoisin välillä itsekin voivani kirjoittaa. Minun blogiani lukee kuitenkin myös lähes koko sukuni ja se pikkuisen rajoittaa. Tai no toisaalta ei, ehkä musta ei vaan irtoa. :)

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
  Tämä on sinun blogisi, kirjoitat ihan juuri niistä asioista mistä haluat. Läheskään kaikesta en kanssasi ole samaa mieltä, mutta miksi pitäisikään?

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  Olisi kivaa olla vastarannan kiiski, erottua joukosta ja sanoa ei. En kuitenkaan näe jakamisessa pointtia. Mutta jos niin haluat tehdä, niin löydän tieni kyllä molempiin.

  VastaaPoista
 16. oho... taidan korjata edellisen vastauksen ykkösväittämää... ikäähän siis on kertynyt jo 21 vuotta.. mites se nyt noin lipsahti alakanttiin :D

  VastaaPoista
 17. 1. Ansku. Mm. äiti.
  2. Kirjoitat hauskasti.
  3. En muista haukotelleeni, mutta mitä väliä sillä olisi vaikka niin joskus kävisikin?
  4. En.

  Kiitos blogistasi! :-)

  VastaaPoista
 18. 1. Maria. 2 tytön äiti.
  2. Sarkasmi ja älykkäät ajatukset virkistää ja naurattaa. Tietynlainen ristiriita arvomaailmoissamme piristää erityisesti.
  3. No juuri se sarkasmi viehättää eniten. Kekseliäät oivallukset ja ns. käyttöhuumori. Viime aikojen parhaita postauksia mm. Insinööri ja amatööri sekä Johtaja-ainesta.
  4. En kannata. Jokainen äiti on muutakin kuin äiti, ja ne muutkin osa-alueet (ja kovin usein erityisesti ne) kaipaa myös ruokkimista. Siis muotia ja teehuoneita mukaan vaan, kiitos, vaikka kehä kolmosen ulkopuolella asutaankin :)

  VastaaPoista
 19. Saara, blogilistalta tänne pöllähtänyt non-äiti.
  Luen koska pidän sarkasmistasi, ei mitään pelkkää paskavaippaa- siitä pisteet sulle.

  VastaaPoista
 20. 1. Kuka olet? rousku, 32v, 3:n lapsen äiti

  2. Miksi luet? aloin lukemaan, kun mainostit tätä.

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan? parhaat tekstit ovat koskeneet lasta/perhettä. teet ja ostokset ei niin paljon kiinnosta.

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia? en, koska mun kirjanmerkkipalkki on jo täynnä;) ei vaiskaan, mutta jos blogi jaetaan kahtia, niin toinen jää varmasti lukematta.

  VastaaPoista
 21. 1. Olen Anniina, 24 -vuotias mama-to-be. Se samainen serkku joka blogiasi suositteli aiemmin kommentoineelle Elinalle :)

  2. Luen juttujasi koska ne ovat hulvattomia, näppäriä, teräviä ja viihdyttäviä. Minuun uppoaa niin Madden kuulumiset kuin sun työkuviotkin, muotibloggauksiasi unohtamatta!

  3. Mikään ei haukotuta, jos jokin postaus ei niin kiinnosta niin skippaan sen. Sulla on mukavan laaja skaala jutunaiheita!

  4. Mun puolestani voit kyllä jatkaa kaikkien asioiden suloista sekamelskaa ihan yhdessäkin blogissa, mutta päätös on sun!

  VastaaPoista
 22. Olen Hanna,

  Luen koska sä oot ihan ässä,

  Mikään ei haukotuta,

  Älä jaa kahtia. Menee blondi sekaisin,


  Hanna

  VastaaPoista
 23. Lukijana: Nainen, 29-v, Oulu.

  Mukavaa luettavaa. Älä vaan ala jakamaan! Minusta on mukava lukea sitä ja tätä, lapsia ja muotia, töitä ja teetä. Pelkkää Madde-asiaa en kyllä jaksais lukea, mut jos sitä tähän blogiin tulee jatkossa enenevässä määrin, ni luotan siihen, et pysyt samalla linjalla eikä tartte mitään stereotyyppistä mammablogia lukea jatkossakaan.

  VastaaPoista
 24. Meitsi on Katri, 25-vuotias lapseton tyyppi, joka nauttii oivaltavasta tekstistäsi ja synkänmustasta huumoristasi. Niin ja se kuva ketusta ja ajokoirista piti näyttää siipallekin, oli sen verran lystikäs. :D Uskon vakaasti, ettei juttuihisi voi kyllästyä koskaan. Mahtavaa olisi, jos blogi säilyisi yhdessä paikassa, koska moni asiahan liittyy tavalla tai toisella toisiinsa ja näin välttyisit toistolta.

  VastaaPoista
 25. 1. PaPs
  2. Nasevaa kritiikkiä; hauskoja huomioita, tervettä asennetta vanhemmuuteen & lastenkasvatukseen.
  3. Ihan sama mitä kirjoitat, luen kuitenkin päivittäin.
  4. Älä suotta vaivaudu.

  VastaaPoista
 26. 1. Kuka olet?

  Mrs.Marple, 31 vuotta, kahden lapsen äiti, etsin luotettavaa ja rehellistä, foto ois kiva..

  2. Miksi luet?

  Huumorin vuoksi.
  Mielipiteiden takia.
  'cause I wanna!

  3. Mistä haluat lukea enemmän?

  Ihan vain siitä mistä itse tykkäät kirjoittaa (eikä siis vain postausta postausten vuoksi)

  Mikä saa haukottelemaan?

  Kahvin puute..

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?

  En.
  Voin aina jättää lukematta jos ei just nyt kiinnosta.. Onko sinulla tarvetta elää kaksoiselämää? Mitä??

  VastaaPoista
 27. 1. Ina
  2. Koska Mama rulaa
  3. Muahan tietysti kiinnostaa eniten se muoti-työ-ja muu free flow -filosofia... ;)
  4. Miksei, jos ehdit pitää kahta yllä, seuraisin jatkossakin kyllä molempia.

  VastaaPoista
 28. Moi! Oon Hanna, 26-vuotias kahden lapsen osa-aikakotiäiti. Luen blogia, koska musta tää on viihdyttävää ja usein ajatuksia herättävää luettavaa. Älä vaan jaa blogia! Mullakin on pikku hiljaa taas se oma muu elämä hakusessa. Musta on ihana lukea kuinka sä yhdistät kotielämää ja tätä muuta härdelliä yhteen. Sun tyyli kirjoittaa on hyvä.

  VastaaPoista
 29. 1.perheenäiti kaukana Suomesta

  2.kirjoitat ihan hulvattoman hauskasti, osut asian ytimeen ja sanat putoilevat juuri oikeille paikoilleen. sarkasmi ja huumori on nasevassa kirjoitustyylissäsi pisteenä iin päällä. suomalaista elämänmenoa ja arjen kulkua on mukava em. syistä seurata.

  3.kaikki käy, antaa tulla lisää vaan.

  4.En.

  Olet kyllä mahdottoman hyvä kirjoittamaan, tätä on aina yhtä kiva lukea. Jatka vaan meidän viihdyttämistä samaan malliin... Thanks!

  VastaaPoista
 30. 1. Anna K. 31v. 2-vuotiaan tytön äiti.

  2. Tyylisi puhuttelee ja työhön palanneen äidin tunnot ovat tuttuja :-) Uskallat sanoa ääneen sen, mitä me muut mietimme.

  3. Kaikki aiheet käy. Itsellä tuntuu kaikki mahdollinen yleissivistyksen taso romahtaneen, kun ei ole aikaa lukea ja telkkarikin on ollut kuukausia toimimaton.

  4. En kannata. Täällä on aina ajankohtaiset aiheet :-)

  VastaaPoista
 31. 1. Eija, Madden ikäisen pojan äiti

  2. Löysin tänne kcj*n ;) mainostuksen myötä, tykkään kovasti sun huumorista ja tyylistäsi kirjoittaa ja käsitellä asioita. Muutaman postauksen olen lähettänyt/näyttänyt miehellekin, kun olivat niin osuvia. Heinämammojen seurasta olen jo luopunut aikapäiviä sitten, mutta sun blogia luen lähes päivittäin.

  3. Toistaiseksi mikään ei ole saanut haukottelemaan, mä nimenomaan haluan lukea kaikesta mahdollisesta, mitä sun mielessä liikkuu. Olen kiinnostunut äitiyteen, lapseen, maailmanmenoon ja muotiin liittyvistä jutuista, siis juuri siitä, mitä täältä aina löytää :)

  4. En missään nimessä. Lukisin sitten vaan niitä molempia, ja miten ihmeessä edes erottelisit kaikki jutut toisistaan? Kyllä hei äitejäkin kiinnostaa muoti ynnä muu "hömppä", eikä lapsettomilla varmasti ole mitään sun äitiys-juttuja vastaan, ne kun ei ole missään nimessä tylsiä tai tavanomaisia.

  VastaaPoista
 32. Moi, Olen Anna 35 v Brasiliasta, pienen tyttövauvan äiti joka palailee työelämään. Luen koska kirjoitat mainiolla tyylillä vanhoista kotikulmistani Espoossa ja Helsingissä. Älä jaa blogia - on aina virkistävää törmätä naiseen jolla mahtuu samaan päähän tukka, emous ja ajatukset...

  VastaaPoista
 33. 1. Kuka olet?
  Krista, 33-vee Hkistä 1,5 vee pojan äiti. Jumppakaverisi ajalta, jolloin meillä molemmilla oli olemassa vatsalihakset. Nyt on vain vatsa.

  2. Miksi luet?
  Koska mä päivitän sun kuulumisesi kätevästi näin :) Lisäksi sun jutut naurattavat.

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Ihana yhdistelmä Maddea ja shopholismia, samaa lisää!

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  En missään nimessä, en jaksaisi lukea kahta blogia. Tää on nytkin ainoa, jota jaksan/ehdin seurata!

  VastaaPoista
 34. 1. Olen Mimi, 33-vee Turusta.
  2. Olen äitiyslomalla ja mun lapsi on hieman liian kiltti eli mulla on aikaa lukea blogeja. Luen sua koska sulla on napakoita, järkeviä ja hauskoja mielipiteitä ja kirjoitat myös hyvin. Pidän myös realistis-sarkastisesta otteestasi äitiyteen ja perhe-elämään (en kestä mammapullablogeja).
  3. Nykyinen on hyvä yhdistelmä elämää kotona, työssä, kaupungilla ja maailmalla.
  4. Älä jaa kahtia.

  VastaaPoista
 35. 1. 22v. naisenalku Kuopiosta

  2. Löysin jonkun blogin kautta pari viikkoa sitten ja tykkään! :)

  3. En oikein vielä tiedä, mitä haluan lukea täältä, vasta niin vähän aikaa seurannut blogia

  4. Mulle passaa ihan tämä blogi tällaisenaan, onpahan monipuolista tekstiä :)

  VastaaPoista
 36. 1. Kia, 26-vuotias lapseton ulkosuomalainen "uranainen" :)

  2. Koska töissä on tylsää. :) Ei vais, napakka tyyli, hyvä suomi ja sarkastinen huumori kiehtovat.

  3. Sulla on hyvä ja kiinnostava tulokulma asiaan kuin asiaan eli kaikki käy.

  4. En! Tämä on hyvä cocktail. Sex and the city meets diapers in the office. :)

  VastaaPoista
 37. 1. 29-v expatti amerikassa, lapseton
  2. Luen, koska blogisi antaa toivoa siitä, että kaikki äidit eivät vajoa harsokankaiseen höttömaailmaan lapsen saatuaan. Mikä siis on pahin pelkoni, jos joskus saan lapsia.
  3. Haluan edelleenkin lukea äitysjuttuja asenteella kirjoitettuna, jottei uskoni katoa. Parasta on että tässä blogissa ei lässytetä, kuten niin monissa muissa lapsiaiheisissa tehdään. En ole niinkään kiinnostunut maratoonareista tai shoppailureissuista.
  4. Joo.

  VastaaPoista
 38. Mä kirjoitan vain ihan lyhyesti, koska en jaksa nyt keskittyä.

  Olen Ele, 27-vuotias kolmen tytön äiti. Tykkään lukea sun juttuja, koska osaat kirjoittaa, sulla on mielenkiintoisia näkökulmia asioihin ja vaikutat kiinnostavalta ihmiseltä. Täällä on harvoin mitään puuduttavaa luettavaa. En kannata blogin jakamista kahtia. Kirjoittele jatkossakin kaikkea sekaisin.

  VastaaPoista
 39. 1. tiiti, kolkytvee, wannabe-muotibloggari, -uranainen ja ehkä joku päivä se mamakin. kaappilukija ja satunnaisnillitäjä.

  2. blogisi löytyi 3chic-hannan kommenteista ja kuulutte molemmat mun idoleihin siinä, että lapsen saatuaankin voi tykätä näteistä kengistä. tykkään myös noista yhteiskuntapoliittisista whineistä, vaikka olenkin yleensä harvinaisen eri mieltä. tai ehkä juuri siksi.

  3. ja 4. älä jaa, täähän on blogien supermarket, kaikki kätevästi saman katon alta!

  VastaaPoista
 40. 1. Kuka olet?
  34v, äiti ja projektijohtajakollega mammalomalla

  2. Miksi luet?
  Kaveri suositteli ja jäin koukkuun. Kirjoitat hyvin: oivaltavasti ja hauskasti. Eniten olen tykännyt lapsiperheen arkea käsittelevistä postauksista. Antaa itsellenikin oikeutuksen olla "ei niin täydellinen"...

  3. Mistä haluat lukea enemmän? Mikä saa haukottelemaan?
  Madden kotkotukset on olleet parhaita, jostain syystä taas yleinen filosofointi on jäänyt vähemmälle luvulle.

  4. Kannatatko blogin jakamista kahtia?
  En.

  VastaaPoista
 41. 1. Sylvia, 32-vuotias kansainvälisestä adoptiosta haaveileva yrittäjä.

  2. Blogistasi löytyy ajankohtaisia aiheita, aina osuvalla huumorilla höystettynä.

  3. Juuri näistä ajankohtaisista aiheista ja maailman ilmiöistä.

  4. Ensin ajattelin että sehän olisi hyvä ajatus, mutta tosiasiassa voisi toinen blogi jäädä vähemmälle huomiolle, sekä sinulla itselläsi että meillä lukijoilla. Ehkä voisi olla kivempi jos tosiaan jatkat yhdellä ja samalla blogilla.

  VastaaPoista
 42. Kiitokset vielä kerran jokaiselle kommentoineelle vaivannäöstä ja kannustuksesta, tällainen plaute tekee kirjoittamisesta entistä motivoivempaa. Olen lukenut näitä vielä kertaalleen ajatuksella läpi.

  Tikkari, sä olet tästä joukosta varmaan kummallisin lukija. :D Olen täysin otettu siitä että juttuni kiinnostavat sitä kaikkein vähiten todennäköistä lukijaa, teinityttöä.

  Ipi, toivottavasti olet löytänyt täältä sparrausta! :)

  Polly, saamasi pitää. ;)

  -s-, mukavaa että joukossa on myös espoolaisia!

  Buuri, suorapuheisuutta on tiedossa jatkossakin.

  Ebba, tsemppiä oman blogin kirjoittamiseen, kyllä se inspiraatio vielä löytyy.

  Marjaana: humanisti ja teekkari ovat hyvä yhdistelmä. Jännää on nähdä kumman matikkapään jälkikasvu perii. ;)

  Tea, Rousku, Hanski, Nöyhtä ja Anu, kiva että olette edelleen täällä!

  Maija, toi ilmiö on yleinen, mutta ei onneksi pakollinen. ;)

  Anniina, itse asiassa muakin kiinnostaa blogit, joissa on vähän kaikkea. En sitten tiedä miksi en itselleni ajatellut sallia sitä. O_o

  Elina, mun äiti ottaa muhun säännöllisesti yhteyttä tän kiroilemisen takia. ;)

  Ansku, eihän siinä muuten mitään mutta kun äitejä väsyttää muutenkin liikaa niin ei viittis enää tylsällä blogilla lyödä.

  Maria, hyvin muotoiltu. Tää äitirooli on niin arvolatautunut että monen on vaikea myöntää kaipaavansa entistä minäänsä koska lapsen pitää olla "se tärkein". Kyllä se äiti itse on ihan yhtä tärkeä.

  Saara, voin luvata että linja pitää. :)

  Anniina, pidetään buffet siis edelleen monipuolisena. Onnea odotukseen!

  Krista, Ina ja Hanna, ite ootte ässiä. :)

  Riikka, en osaisi enää kirjoittaa vain Maddesta. Päässä on jo riittävästi muitakin ajatuksia.;)

  Katri, synkkää huumoria ja ajokoirakuvia on tulossa jatkossakin. :D

  PaPs, kiitos luottamuksesta. :) Toi sun nimimerkki on kyllä aika haastava näin pitkän scrollauksen jälkeen.

  Mrs. Marple, mulla nimenomaan ON tarve olla taas sama vanha itseni. Tämä on kaksoisagenttiutta parhaimmillaan. ;)

  Anna, onnea haeskeluun, kyllä se sieltä löytyy vielä!

  Miitulainen, kiitos kovasti kehuista. Ihan punastuttaa. :)

  Annak: kauhistus, nyt tuli paineita pitää yllä tuota ajankohtaisuutta ja luotettavia viitteitä. ;)

  Eija, olet suvaitsevaisuuden perikuva, kiitos.

  Anna, Espoosta näköjään pääsee pitkälle! Brasilia. Olen vähän kade.

  Mimi, olen hiukan kade sullekin mutta eri syystä kuin Annalle. ;)

  Naisenalku, kiva että jäit!

  Kia, mahtava kiteytys. ;) Pyydän lupaa käyttää tota jossain sopivassa tilanteessa.

  Expatti: yritän vahvistaa uskoasi kaikin voimin. Jokainen tekee äitiydestä omannäköisensä.

  Ele, kiitokset! Sun profiilista päätellen täällä on lisääkin espoolaisia.

  Tiiti, tässä äitiydessä ja shoppaamisessa on kamala epäyhtälö entisten kulututottumusten ja Kelan maksaman palkan välillä. Onneksi nyt on taas varaa niihin kenkiin. :)

  Kollega, kiva että löytyy myös saman työelämäalan ihmisiä. Täydellisiä ei olla, mutta hei, ei se pätkä onneksi tiedä paremmastakaan. ;)

  VastaaPoista
 43. Sylvialle vielä: joo näinhän siinä kävisi eikä tätä aikaa nyt ole ihan liikaa.. ;) Nähdään marraskuussa!

  VastaaPoista
 44. 1. Emppa Malawista
  2. Eksyin tanne, kun etsin raskaus/lapsiblogeja, joissa ei lassytettaisi ja oltaisi hysteerisia. Sattuneesta syysta aihe kiinnostaa talla hetkella.
  3. Uran ja aitiyden yhdistaminen on kiinnostavinta. Muoti ei niinkaan - vaikka toki sekin pitaa kivasti kiinni otimaan elamassa.
  4. Ei ala! Monipuolisuus on valttia!

  VastaaPoista
 45. Malawista. Johan nyt. Se vasta onkin hysteeristä että mulla on lukija Malawissa. :D

  VastaaPoista
 46. Hei, vieläkö näin myöhässä ehtii tänne ilmiantaa itsensä? :)

  1. nuuti, lapseton, vastavalmistunut graduahdistuksesta selvinnyt pätkätyöläinen, toivoo saavansa lapsen, mutta aamuisin, kun väsyttää, on ihan tyytyväinen, että saa kuitenkin nukkua yöllä ;)

  2. luen, koska kirjoitat elävästi ja hauskasti. Tykkään, jatka samaan malliin!

  3. näin on hyvä, kaikkea sulassa sovussa - elämää.

  4. blogin jakaminen ei mielestäni ole tarpeen, mutta miten parhaalta tuntuu :)

  VastaaPoista
 47. Minä myös vähän myöhässä, kun en taas ole hetkeen ehtinyt istuskella netissä...

  1. 29v lapseton opiskelija
  2. Kuten jo aiemmin kirjoittelin, niin eksyin tänne Hello Kittyn perässä. Olen kyllä lueskellut innokkaan epäsäännöllisesti, en vain viitsi aina kommentoida. Ja mitäs kommentoimista siinä onkaan, jos sanot jo kaiken :P
  3. Luen mielelläni ajatuksistasi. Erityisesti nuo shoppailujuttusi, yms, ovat mukavia luettavia...
  4. En kannata. Vaikken niin hirmu kiinnostunut lapsista olekaan, niin osaat silti kirjoittaa kiinnostavasti niistäkin. Siksi toisekseen Madde on söpö ja hänen kuviaan katsoo mielellään ;)

  VastaaPoista
 48. Nuuti, onnea kovasti, tämä dropout ihailee kaikkia sinnikkäitä ihmisiä! Mitkäs paperit sait?

  Satu, hauskaa että olet edelleen täällä! Ei ole mikään pakko kommentoida, kukin tyylillään. :)

  VastaaPoista
 49. Salanimi on 2 lapsen äiskä, 33v, just aloittanut työt kotiäitiyden jälkeen ja ahistaa :)

  - sun jutuissa tykkään siitä sarkasmista, huumorista, aidoista, oikeista tunteista, oikeestaan koko hommasta :)

  - luen ihan mitä vaan, en ole haukotellut täällä kai kertaakaan...

  - ei kannata, mulla on pari Salanimi-blogia ja mietin alati, että jos kuitenkin yhdistäisin ne...

  VastaaPoista
 50. Salanimelle kiitokset kehuista ja kokemuksen syvästä rintaäänestä. ;) Miten pitkään ehdit olla kotona?

  VastaaPoista
 51. 1. No heinä-Anna
  2. Kun kerran aloitin, en voi lopettaa.
  3. Kirjoita kuule kaikesta vaan, mistä löytyy sanottavaa: Maddesta, Gaudetesta, politiikasta ynnä muusta. Just hyvä ja oikein. Äidin(kin) päässä saa ja pitääkin olla muutakin kuin viime viikolla pesty tukka ja lapsen ruoka-ajat.
  4.No e, tod.

  VastaaPoista
 52. Annaheti, toi oli ehkä yksiselitteisin perustelu koskaan. :D

  VastaaPoista
 53. 1. mamma espoosta. samanikäinen tenava huseeraa huusholliamme kuin sinulla.

  2. löysin blogisi jo odotus aikana ja jäin koukkuun, juttuihin, huumoriin ja arjen elämään. kirjoitat juuri siitä mitä meidänkin elämä monelta osin on.

  3. kaikki käy ja tylsää ei ole vielä ollut kertaakaan.

  4. en. ajankäytön takia helpompi lukea yhtä... ;)

  VastaaPoista
 54. Anonyymi, kuulut siis todella pitkän linjan lukijoihin! Kiitos luottamuksesta. :)

  VastaaPoista
 55. Parempi myöhään kuin.. ??
  Eli olen wikke, reilu kolmekymppinen kolmen tenavan äippä, joista nuorimmainen Madden ikäinen.
  Heinisten kautta minäkin tämän tietooni sain.
  Luen lähestulkoon kaiken, ja jos joku joskus tympäsee, niin voi skipata.
  En halua, että jaat blogia, mulla jäis varmaan ainaki sit toinen lukematta, nyttenkin on tullu niin paljon tekstiä viime käynnin jälkeen, että tovi kestää päästä ajan tasalle.

  VastaaPoista
 56. 1. Laura, ystävä ja mama-kollega, KF, 33-v, viisikuisen pikkutytön äippä, tällä hetkellä hysteerinen ja aika väsynyt... ;o)
  2. Koska tää blogi on huippu ja koska sä olet myös. Joka ikinen kerta nauran kyyneleet silmissä näitä juttuja ja toisaalta komppaan täysillä, myös välillä insinöörin edesottamuksiin.
  3. Luen jokaisen sanan yhtä tarkasti, usein myös ääneen miehelle. Aihe kuin aihe putoaa, vaikka kaikki ei liippaisikaan läheltä omia kiinnostuksen kohteita.
  4. Noup, näin on hyvä-parempi-paras.

  VastaaPoista
 57. Wikke, ei ollut deadlinea, kiva että säkin luet vielä! :)

  Kiitos Laura-darling! Noi 5kk hulinat on niin syvältä. Lohduttaudu sillä että aika kuluu, vääjäämättä. Ja yösyöttöjen lopettamisen jälkeen helpottaa. Ehkä.

  VastaaPoista
 58. 1. Maria, 33-vuotias, Maddea reilun kuukauden nuoremman tytön äiti. Nyttemmin erittäin työssäkäyvää sorttia.

  2. Luin äitiyslomalla, koska blogisi auttoi ennakoimaan mitä meillä seuraavaksi tapahtuu. Tällä hetkellä seuraan koska työelämän, samalla kampaajalla käymisen, ja muutenkin Espoo/Helsinki-akselilla elämisen yhdistäminen kiinnostaa kuvaamallasi tavalla. En ehdi (en oikeasti enää ehdi töihinpaluun jälkeen) lukea kovin säännöllisesti, mutta kun luen niin luen kaikki postaukset putkeen. Kuten huomaat kommenttini päivämäärästä.

  3. Kaikki on ollut tähän mennessä kovaa kamaa.

  4. En! Tämä on muutenkin ainoa blogi jota haluan seurata säännölllisesti.

  VastaaPoista
 59. 13 vee tyttö. Ihania juttuja varsikin femakkolohikäärme. Lisää sitä! Itse olen järkevä, realisti, nuori, kokematon, tietää liikaa aikuisten maailmasta, tuntee ja lukee vääristä ihmisistä. Vahvasti feministi ja lasten oikeuksien puolestapuhuja. Kiva blogi.
  Kävisikö esittelyksi jotain ...
  "Femakkolohikäärme. Äiti. Uranainen. Välillä ajattelee ja välillä ei jaksa."

  VastaaPoista
 60. Maria, ai meillä on sama kampaaja - no mainiota! Työelämällä on tapana viedä vhän mennessään, mutta kiva että pysyt mukana. :)

  Anonyymi, olen otettu siitä että joku 13v ihminen tykkää mun jutuista (ja on vielä feministi!), mä oon kuiteski jo niin antiikkia. ;)

  VastaaPoista
 61. 1. 31 v. mamma + vajaa vuoden ikäinen natiainen
  2. En ole harrastanut tämmöisiä blogeja oikeastaan ollenkaan, mutta tänne eksyin eilen ja sille tielle jäin. Onks nää kaikki näin hyviä, nää blogit? Reilussa vuorokaudessa luin koko rotlan läpi (ois mennyt nopeamminkin, mutta täytyi aina välillä hoitaa lasta). Osu ja uppos, ei voi muuta sanoa. Voisin vaikka äänestää sua, jos olisit ehdokkaana jossain.
  3. Kyllähän nuo lapsiasiat jostain syystä kiinnostavat, mutta etenkin filosofointi- ja maailmanparannusosasto saivat lähinnä sellaisen katsepyyhkäisyn.
  4. Kaikki samaan vaan

  VastaaPoista
 62. 1) Lumi, 30 v. kahden lapsen äiti ja viestintäalan monitoiminainen

  2) Löysin tänne yhden toisen blogin kautta ja oon nyt viettänyt kolme iltaa (lasten mentyä nukkumaan) viinilasi kädessä blogiasi lukien. Diggaan!

  3) Blogisi on ihan ässä coctail äitiyttä, työelämää, haircuttia ja asiaa, ihan kaikkea. Jos joku haukotuttaa, hyppään yli, mutta vielä ei oo tarvinnut hyppiä. Tykkään sarkasmista ja sujuvakielisyydestä.

  4) Älä jaa. Musta on kiva, että ihmisellä on monenlaisia kiinnostuksen kohteita ja se saa kyllä näkyäkin. Tällainen monipuolinen blogi on 100 kertaa kiinnostavampi kuin pelkkä äitiysblogi - äitiyden merkitystä sinänsä väheksymättä. Olen vaan itsekin huomannut, että olen paljon parempi äiti JA paljon parempi ihminen silloin kun mun elämään mahtuu muutakin kuin se äitiys. Skål på den!

  VastaaPoista
 63. Anonyymi, kiitos kehuista ja virtuaaliäänestä! Blogeja on kyllä montaa eri sorttia, jotkut ovat jopa parempia kuin tämä. ;)

  Lumi, kiva että tämä huttu maistuu jopa viestintäammattilaisille! ;) Päätin olla jakamatta kun on niin yltiösuvaitsevainen tämä lukijakunta.

  Tervetuloa mukaan molemmille! Aikamoinen uroteko kahlata koko homma läpi..!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...