26.10.2008

Vaalikaljaa ansaitsemaan

Mun käy sääliksi kunnallisvaaliehdokkaita. Miettikää nytte.

Ensin päivystät viikkotolkulla jossain kauppakeskuksissa ja juna-asemilla juttelemassa kansan syvien rivien kanssa ja jakamassa jotain kuumottavaa brosaria ittestäs. Suurin osa niistä heitetään lattialle ja sun naaman päällä kävellään. Yrität lukiopsykalla bongata ohikulkijoista potentiaalisia äänestäjiä, joista joka sadas jää juttelemaan.

"Miten sä suhtaudut kuukkelien pesintään?"
"Kuulkaa, kun minua huolestuttaa tämä globaali osteoporoosi."
"Voitsä säätää lain että meidän taloyhtiössä sais polttaa partsilla juhannuskokkoa?"


Yrität kehittää diplomaattisen vastauksen jokaiselle dorkalle joka tulee jaarittelemaan säästä ja tuhlaamaan kallista aikaa. Ympärillä seisoo sata muutakin kilpailevaa ehdokasta, joilla on paljon paremmat plakaatit ja sloganit ja tukijoukot ja esitekin on kalliimpaa paperia. Viikkoa ennen vaaleja olet niin kyllästynyt omiin mielipiteisiisi, että et ole ollenkaan varma haluatko itsekään äänestää itseäsi. Mutta eikun huomenna uusiksi.

Sitten kun vaalipäivä vihdoin koittaa, tulee helvetillinen myrsky, joka uhkaa pudottaa äänestysprosentin johonkin kolmeenkymmeneen. Ja ne sun kannattajat on just niitä, joille pitäis maksaa puolipilviselläkin säällä taksi vaalihuoneelle et ne kävis täyttämässä sen perhanan lomakkeen. Nielet turhautuneisuutesi, tälläydyt jakkupukuun ja lähdet kohottelemaan maljaa puolueen vaalivalvojaisiin johonkin kulahtaneeseen diskoon. Teeskentelet iloista, vaikka omista riveistä pääsee uutena läpi vaan joku julkkisbimbo ja sun äänimäärä jää johonkin kahteenkymmeneen. Vedät kauheat kumarat ja tietty siinä vaiheessa sitten tulee joku Ylen toimittaja lamppujen ja kameroiden kanssa tivaamaan, että miltä NYT tuntuu ja aiotko yrittää ensi kaudella uudestaan. Ensimmäinen reaktiosi on näyttää persettä, mutta soperrat jotain ympäripyöreää. Aamulla saat häpeälamaannuksessa kieriskelevältä perheeltä kuulla, että pääsit loppukevennykseen.

Mulle ainakin kävis just noin.

Oikeesti, käykää äänestämässä ja palkitkaa itsenne sillä vaalikaljalla tai -millätahansa. Saapahan ainakin valittaa seuraavatkin neljä vuotta.

8 kommenttia:

 1. Kyllä se on Mama niin, että me ostetaan sulle niin piukat farkut, ettet pääse näyttämään persettä, jos joskus astut (vihreisiin?) riveihin.

  Mä oon sun henkilökohtainen avustaja joka kiristää sun vyötä ääntenlaskun alkaessa ;)

  Hanna

  VastaaPoista
 2. HOHOHOHO <- meikäläisen yksinnaurua ton sun tarinan johdosta =D

  No, onneksi ERÄÄT meistä on äänestänyt jo ENNEN tätä kreisiä myrskyä...

  Löysitkö muuten ittelles ehdokkaan?

  VastaaPoista
 3. Jouduttiin ajamaan änestyspaikalle, vaikka kävelymatkaakin olis vaan 10min. Täytyihän kaveria käydä äänestämässä - jos se saakin vaan joku 4 ääntä, niin se tietäis että mä en äänestänytkään sitä, kun ne neljä olis se ite, sen mies ja vanhemmat. No joo, oli sillä muutenkin ihan selväpäiset teesit ja elämäntilanne sekä asuinalue sama kun meikäläisellä, että just sellasta ihmistä mä äänestäisinkin :)

  Vaaliviinit tuli juotua jo eilen kun tyttö oli vanhemmilla yötä, mutta jäi tonne pullonpohjalle pari lasillista - ne vois tietty kumota.

  VastaaPoista
 4. Hanna, oh, you are so hired! Joku vaalipäivien catsuit vois olla kans hyvä? Sä saat päättää.

  Tyttö, joo, ERÄÄT on kyl löytäny jo hyvän ehdokkaan ettei tartte arpoa äänestyskopissa. ;D Mä äänestän mustaa hevosta. (sä muuten voitit siinä mun kaamosarvonnassa joten paa viestiä!)

  Karina, voiks vihreitä mennä äänestämään autolla? Mä luulen et meidän on pakko kävellä.

  VastaaPoista
 5. Hoh hoh hoo, noin se just menee, noin sen täytyy mennä!

  Onneks tuli pelattua varman päälle ja käytyä ennekossa. Fiilis tietysti ei oo ihan sama, mutta lopputulos on.

  VastaaPoista
 6. Heh :)
  Lunastin neljän vuoden valitusoikeuteni ennakkoon, joten ei tarvinnut tänään lähteä vesisateeseen ja saan silti palkita itseni vaaliviinillä, ja ihan kotisohvalla. Ihan kiva.

  VastaaPoista
 7. Pääasia että muistaa palkita itsensä nimenomaan vaalipäivänä, siitä se tunnelma syntyy. ;)

  Ps. Se mun puunhalaaja on menossa läpi! Siistiä! Varmaan eka kerta kun mun ehdokas pääsee. Oli kyllä vaikee valinta, mut näköjään pohdiskelu kannatti.

  VastaaPoista
 8. Ehdokkaan näkökulmasta ihan mahtava kirjoitus! Onneksi sää ei ollut este, vaan ihmiset kulkivat läpi tuulen ja tuiskun vääntääkseen numeroita äänestyslappuihin.

  Onneksi asun riittävän kaukana vaalivalvojaispaikkakunnasta; telkkarin ja netin välillä juokseminen sujui sutjakasti kotona.

  Seuraavalla kerralla olet toivottavasti mukana puita halailemassa!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...