21.10.2008

Kaamosarvonta

Kuudelta tulee pimeää.
Hukkasin mun lempikaulakorun.
Maddella on kamala yskä ja se ei syö mitään.
Insinöörillä on flunssa.
Unohdin mun kengät jumppaan.
Puhelimesta irtosi näppäin (se, jossa on - ja ´).
Huomenna on vasta keskiviikko.
Punaviini on loppu.

Huoh x 100. Mitä hyvää talvessa on? Se, joka kertoo miten tästä taas selvitään maaliskuuhun saa palkinnon. En tiedä vielä minkä, mut ehkä CD:n, koska mä en kuuntele enää musiikkia. Tai jonkun korun, koska multa ne vaan hukkuu. Voittaja saa valita. Arvonta suoritetaan Matildan sticky fingers -menetelmällä. Ja eikä sit mitään "tulee ihanan kirpeitä talviaamuja", jooko.

Ps. Yks ystävä hukkas tänään autonsa. Ei vaan muistanut enää aamulla, mihin sen parkkeerasi ja nyt harhailee Töölössä sitä etsimässä. Mun mielestä toi kuvaa tätä vuodenaikaa täydellisesti.

22 kommenttia:

 1. No nythän ei ole vielä edes talvi alkanutkaan ja syksystä en juuri keksi hyvää, mutta onneksi kysymys ei koskenut sitä :>>

  Talvessa on hyvää juhlat kuten joulu ja uusivuosi, jos on sellainen ihminen. Itse pidän joulun tunnelmasta ja jouluruoista ja perheen kanssa oleskelusta ja muusta laiskottelusta.
  Lumi on myös jees, sillon kun se ei ole ruskeaa tahi keltaista eikä kastele ihan kaikkia kenkiä. Lumeen liittyy mukavia asioita kuten pulkkailu ja retket ja kuuma kaakao/mehu.
  Talvi on myös hyvä syy ostaa uusia vaatteita, esim. neuleita ja muuta lämmintä ja mukavaa. Kynttilöiden polttelua voi myös jatkaa syksyltä ja harrastaa teen/glögin juomista sekä esim. The Joulukalenterin katselemista.

  Kaikki on kai kiinni asenteesta siis. Toki jos vihaa kaikkea talveen liittyvää niin homma on vähän hankalampi. Ehkä sen talven voi sitten ottaa jonkinlaisena vahvistavana kokemuksena tms. ?

  VastaaPoista
 2. pitää varata tammikuuksi se matka sinne jonnekin, missä on ne lastenhoitajat hotellin puolesta.
  tuodaan sieltä halpaa punaviiniä koko lopputalveksi.
  siinähän se talvi meniki.

  VastaaPoista
 3. Mä oon ratkaissut omalta osaltani ton selviämisdilemman sillä, että kolmen viikon päästä pakkaan omat ja pikkuneidin kesävaatteet matkalaukkuun ja tämä pikkuperhe suuntaa kolmeksi kuukaudeksi Thaimaahan.

  Näin ennen 'oikeisiin töihin' paluuta se vielä onnistuu. Ja taloudellisesti asiaa auttaa siellä päässä oleva sukellustyö.

  Seuraavasta talvesta en sitten enää taida selvitäkään...

  -anu

  VastaaPoista
 4. Minusta kaamos, pimeys ja sade jotenkin rauhoittavat, vaikka se toki harmittaa, jos ei ennätä ulkoilemaan ennen pimeyttä. Tammi-helmikuussa taas rakastin niitä säkenöiviä hankia ja rusketuinkin niin, että tutut luulivat minun olleen etelässä - mutta ilmastonmuutos uhkaa muuttaa minunkin talveni painajaiseksi.

  Jos ei jouluna ole lunta, niin kyllä se mielen aika matalaksi vetää. Niin että jouluvalot sammuksiin ja kynttilät kehiin, kiitos! Kynttilät myös virkistävät mieltä, vaikka ulkona olisi pelkkää loskaa ja kurjuutta.

  VastaaPoista
 5. Mitä hyvää on talvessa? Vaatevaraston uusiminen joka talvi. Ei mitään muuta.

  VastaaPoista
 6. Talvesta selviää:
  - kunnollisella viinikellarilla
  - täydellisellä kirjastolla (sisältäen lapselle muumielokuvia, äitille naistenlehtiä tai fiktiokirjoja tarpeen mukaan)
  - uusilla villasukilla (kudo itse, kudotuta toisella tai osta)
  - lämpöisellä huovalla ja pehmoisella sohvalla
  - kynttilöillä jotka sytytetään tunnelmaa luomaan lapsen ulottumattomiin
  - aamukammalla kevääseen (kohta on talvipäivänseisaus ja siitä alkaakin päivät jo pitenemään!)

  VastaaPoista
 7. Nahkasaappaat ja lämpimät neuleet, mielellään New Yorkin tai Lontoon shoppailumatka (Tukholmakin käy), lupa lorvailla vaan kotona hyvällä omatunnolla kun ulkona sataa kuraloskaa, glögi. Joulu. Joulua edeltävä säätö ja paine ei niinkään, mutta jouluaatto ja joulupäivä. Veronpalautukset.

  VastaaPoista
 8. Munkin kaveri hukkasi just autonsa Töölöön. Ja mitä tohon varsinaiseen kysymykseen tulee niin ei, talvessa ei ole mitään hyvää.

  VastaaPoista
 9. The Talvessa on paljonkin hyvää, mutta tässä nykyisessä kuusi kuukautta jatkuvassa syksyssä ja pimeydessä ei niinkään. Muuttakaamme napapiirin tuolle puolen! Aijoo, siellähän on vielä pimeämpi...

  VastaaPoista
 10. Talvessa ei ole mitään muuta hyvää kuin glögi. Joskus oli myös lumi, mutta nyt sitäkään ei enää sa(a)da. Joten, suosittelen samaa kuin muut: poista alkava v*tutus sillä, että alat selailla matkatoimistojen nettisisvuja, ja mieti, miten saisit perheesi pois täältä. Itse tuijottelen kalenterista päivien vähentymistä tammikuun Thaimaan matkaan...Jo se, että on matka varattuna jonnekin, jossa on aurinkoa, auttaa.

  Multa on vieläkin ostamatta Verven levy, koska en kuuntele enää muita levyjä kuin "Ihahhaa-ta" ja muuta ihanata.

  VastaaPoista
 11. Suosittelen arkiaamuihin satsaamista, niitä on 6 kuukaudessa kuitenkin aika monta.

  Kahden hankinnan ansiosta jään nykyään jotenkin henkiin: toinen on kirkasvalolamppu töissä (aamulla puoli tuntia - tunti, toimii!!) ja uusin on herätysvalo. Aivan mieletön keksintö. Alkaa valaistua puoli tuntia ennen herätystä (joka on linnun laulua tai meren kohinaa) - heräsin esim. tänä aamuna kevätfiilikseen, voitteko uskoa: ihanaa, siellä paistaa aurinko.

  Okei, on pieni pettymys että ei paista vaan lamppu paistaa, mutta silti herään pirteämpänä valoisassa huoneessa - elimistö ehtii kuvitella, että on aika herätä kun valo lisääntyy eli lamppu imitoi kesää.

  En luovu enää ikinä kummastakaan, vaatii joidenkin satojen eurojen satsausta, mutta auttavat vuosia.

  VastaaPoista
 12. Talvella on lupa tissutella koko ajan ilman että naistenlehdet ja muu media paheksuu kuten kesällä. Eli parasta on punaviini ja kuuma siideri.

  VastaaPoista
 13. Talvella saa lihoa rauhassa, kukaan ei huomaa!

  VastaaPoista
 14. Tähän pimeään vuodenaikaan saa rauhassa käpertyä kotiin sohvannurkkaan ja olla epäsosiaalinen. Ei ole pakko olla ulkona jos ei tahdo (toisin on keväällä, kun olisi pakko saada kalpeisiin kasvoihin väriä, yrittää epätoivoisesti päästä rantakuntoon tai ainakin ajatella asiaa, ja olla superinnostunut keväästä vaikka väsyttää). Nyt saa olla reilusti ja rehellisesti väsynyt, eikä kukaan ihmettele!

  Ja se joulu on kiva. :)

  Jos kuitenkin on kevätihminen, niin sitten ainakin ymmärtää nauttia lisääntyvästä valosta, kun on välissä talvi (tai Etelä-Suomessa vain pimeää). ;)

  VastaaPoista
 15. Poistan talven synkän puolen - niitä aurinkoisia kimaltelevan lumen päiviähän ei tarvitse poistaa - punkulla (tai mitä nyt sattuu olemaan käden ulottuvilla), suurella määrällä kaikenkirjavia juhlia (mitättömimpiinkin kannattaa osallistua, mutta kaikkiin tarvitaan uudet piikkarit), uudella kampauksella, käsi-, jalka- ja kasvohoidoilla (joo, saa niitä muulloinkin kuin keväällä ottaa), uusilla levyillä (radio toimii paremmin kesällä), jatkuvalla kynttilöiden ja suitsukkeiden poltolla ja matkoilla, pääsääntöisesti yksi tahi kaksi lämpimään ja sama pohjoisen talviaktiviteetteihin.

  Pahimman angstin tullen käyn solkussa, hallittu rusketus piristää kaikessa epäterveellisyydessään kummasti sekä mieltä että makkaria ;) Koitan siis olla häiriintymättä vuodenaikojen asettamista pakotteista ja tehdä samoja asioita niin talvella kuin kesällä. Hipat muuten toimivat kahdella tavalla: illasta muodostuu joko loistava, eli pitkälle tulevaisuuteen siivittävä, tai niin paska, että kotona viihtyy mukinoitta muutaman seuraavan viikon. Molemmissa tapauksissa päämäärä on saavutettu.

  Kaikki kaamoksenkarkotusloitsut eivät mahtuneet tähän postaukseen, toteanpahan vaan, että yhtenä niistä monista kerroista kun kuljeskelin etsimässä pysäköimääni autoa, se olikin varastettu, eikä siis ollut löydettävissä… Ja hiiteen ne akkainlehdet, elämään ulos ja salille! Soffapottuilu on sallittu vain perheen kanssa laatuaikaa vietettäessä. Tsempataan yhdessä, eiköhän se siitä!

  VastaaPoista
 16. Sitä mustempi joulu tulee, mitä enemmän lennellään kaukomaille.

  Käykö joku vielä solariumissa? Nythän on piisannut ihania aurinkoisia päiviä pitkin syksyä ja päivetyksen on saanut ihan ilmaiseksi! :-)

  VastaaPoista
 17. Näin on, onneksi omaa jalanjälkeään voi vastaavasti pienentää muilla konsteilla. Minulla esimerkiksi ei ole autoa jne. Ja täytyy sanoa, että vaikka eilen koetin pötköttää bisuissa pihamaalla, niin kylmähän siellä tuli :D

  VastaaPoista
 18. Ja talvella ei tarvi murehtia hameen kanssa, että "oho, olikin jääny säärikarvat ajelematta" kun on vähintään 50 den sukkahousut jalassa.

  VastaaPoista
 19. perse ei lämpölaajene talvella.

  H

  VastaaPoista
 20. Prkle, mä kirjotin tänne pitkät pätkät mutta se näköjään katos pieruna saharaan. Hmpfh. ELI.

  Kun voiski lähtee reissuun!! Mut niin kauan ku mun liksa menee lyhentämättömänä perheen elatukseen ei tartte paljoo matkaesitteitä plarata. Onnea Kristalle ja Anulle, siinä se talvi todellaki taittuu. Ja niille jotka oikeesti diggaa talvesta.

  Nola, mä pistin jo mun vaatevaraston uusiks, se kortti on jo käytetty.

  Helena, mä poltan kynttilöitä läpi vuoden koska diggaan siitä kärynneen rikin katkusta. (saadaanko facebook-ryhmä?)

  Ina, w.. t.. f..? :D Onks se sairaan ruma?

  Anonyymi, kevät taitaa olla ainoa vuodenaika jolloin ihmistä ei yllytetä marinoimaan itseään brenkussa. Kesäänhän kuuluu, kuohuva ja mansikat, valkkari, booli.. Or is it just me? ;)

  Palkitsen taas useamman tyypin eli seuraavat:

  Via, todellakin: veronpalautukset! Mä SAAN palautusta tänä vuonna useamman satasen. Kiitos muistutuksesta.

  Nuuti, mä diggasin tosta et talvella on oikeus olla sosiopatti. Koska puuttuu d-vitamiinia ja palelee ja mykiöt surkastuu.

  Tyttö saa lohdustuspalkinnon totuudedessa pysyisestä. ;)

  Voittajat ottaa spostilla yhteyttä ja laittaa toiveensa: koru vai levy (ja musatoive).


  Ps. Kiitos Handeli. Kutistuuko perse talvella? Kumpi on defaultti? Ja mitäs jos se kuitenki levii?

  VastaaPoista
 21. Perseesi kutistuu talvella jos tarjoat mulle paljon samppanjaa ens perjantaina.

  Hanna

  VastaaPoista
 22. Hahhaaa! Ennustaja-Hanna povaa! Kiinni veti, en nimittäin uskalla olla tarjoamattakaan. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...