20.10.2008

Espoolainen kunnallisvaaliehdokas!

Haluan vaalikaljalle, mutta mun ääni on vielä vapaana. Vaalikoneet antaa mulle aina ihan paskoja ehdokkaita ja siksi pyydänkin nyt espoolaista, alla mainitut ehdot täyttävää kunnallisvaaliehdokasta ilmoittautumaan mulle ennen sunnuntaita. Paljon helpompaa näin.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää seuraavia seikkoja:
 • persoonatasolla sinulla täytyy olla päämäärätietoisuutta, hyvä ulosanti sekä uskoa asiaasi, nyhveröt älkööt vaivautuko. Manipulointi- ja päällepäsmäröintitaidot ovat välttämättömät.
 • et ole yli 50-vuotias mies. Etkä alle kolmikymppinen.
 • puoluetaustalla ei ole niin väliä, kunhan et ole minkään aatteen fundamentalisti (paitsi feministi voit vähän olla). Yksisilmäistä oikeistolaisuutta ja kommariurpoilua ei katsota hyvällä. Arvostamme liberaaliutta ja vihreitä arvoja. Viis veisaamme kulttuuritaloista sun muista hölynpölypatsashankkeista niin kauan kun neuvolaan voi soittaa vain arkisin 12-13 välisenä aikana.
 • varsinaisia koulutusvaatimuksia ei ole, mutta kaikki opinnot katsotaan eduksi, etenkin jos niihin on sisältynyt kansantaloutta.
 • sinun tulee olla perheellinen, velkainen ja vähintään jonossa kunnalliseen päivähoitoon. Taistelet saadaksesi kaikki jätteesi kierrätettyä. Käytät enimmäkseen julkisia kulkuvälineitä ja Tapiolan palveluita. Olet joskus asioinut terveyskeskuksessa ja Kelassa. Ja meinannut saada sen jälkeen aivoinfarktin pelkästä vitutuksesta.
 • sinulla on hyvät tiimityötaidot sekä riittävästi kapinahenkeä, että voit tarvittessa poiketa puolueen linjasta jos se on mielestäsi perseestä.
Mikäli täytät kaikki nämä vaatimukset, saat mun puolesta mahdollisuuden vaikuttaa mun asioihin. Fair enough?

Jään odottamaan yhteydenottoanne.

41 kommenttia:

 1. Ihan siltä varalta pistän kommentteja noihin sun vaatimuksiin, että ei sitä täydellistä löydy - minäkään en ole täydellinen - minusta puuttuu vikoja:)

  persoonatasolla sinulla täytyy olla päämäärätietoisuutta, hyvä ulosanti sekä uskoa asiaasi, nyhveröt älkööt vaivautuko. Manipulointi- ja päällepäsmäröintitaidot ovat välttämättömät. Tässä kohtaa täyttyy kaikki toiveet

  et ole yli 50-vuotias mies. Etkä alle kolmikymppinen. Auts olen 52v nainen - haittaako nimimerkillä kokemusta kaikesta on

  puoluetaustalla ei ole niin väliä, kunhan et ole minkään aatteen fundamentalisti (paitsi feministi voit vähän olla). Yksisilmäistä oikeistolaisuutta ja kommariurpoilua ei katsota hyvällä. Arvostamme liberaaliutta ja vihreitä arvoja. Viis veisaamme kulttuuritaloista sun muista hölynpölypatsashankkeista niin kauan kun neuvolaan voi soittaa vain arkisin 12-13 välisenä aikana. Tässä kohtaan toiveet täyttyy taas

  varsinaisia koulutusvaatimuksia ei ole, mutta kaikki opinnot katsotaan eduksi, etenkin jos niihin on sisältynyt kansantaloutta. Humanisti eli puheterapiakoulutuksessa yliopistolla ei tuo talous kuulunut aineisiin mutta 20v yksinnauttijana ja velkaisena sitä enemmän pitänyt aiheeseen vihkiytyä

  sinun tulee olla perheellinen, velkainen ja vähintään jonossa kunnalliseen päivähoitoon. Lapset2kpl jo aikuisia mutta päivähoito myös työni vuoksi kiinnostuksista ja velassa löytyy ilmeisesti vielä perityy lapsillekin

  Taistelet saadaksesi kaikki jätteesi kierrätettyä. Juu taistelen välillä hyvälläkin menestyksellä ja itseäni onnittelen

  Käytät enimmäkseen julkisia kulkuvälineitä ja Tapiolan palveluita. Sori tässä kohtaa iso miinus - en shoppaile ja olen Latokaskesta. Lisäksi kassialmana työssäni ympäri Suomea olen pakotettu käyttämään autoa - kokemusta on kyllä toimimattomasta poikittaisliikenteessä esim välillä Latokaski Kilo - julkisilla 45min autolla 12min - ei mitään järkeä

  Olet joskus asioinut terveyskeskuksessa ja Kelassa. Ja meinannut saada sen jälkeen aivoinfarktin pelkästä vitutuksesta. Jeps ja varsinkin kun olen äitini kanssa asioinu kaikenmaailman tyyppien vastaanotoilla


  sinulla on hyvät tiimityötaidot sekä riittävästi kapinahenkeä, että voit tarvittessa poiketa puolueen linjasta jos se on mielestäsi perseestä.

  Siksi olenkin vihreä - voi poiketa puolueen kannasta - koko työsarkani ja elämäni olen kapinoinut jotain vastaan tai riehunut puolesta ja kuulun useaan "vastustus ja kannatuskerhoon"

  Mikäli jäi kiinnostamaan niin tervemenoa blogiini http://merikoski.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Mä en ole kuntavaaliehdokas, enkä edes espoolainen, mutta vinkkinä voisin antaa Vihreiden Juhana Malmeen (http://www.vihreatehdokkaat.fi/juhana.malme/). On vanha opiskelukaverini ja jo silloin fiksu ja jalat maassa oleva, mutta määrätietoinen poliitikon alku.

  VastaaPoista
 3. Katsopa tätä, olen espoolainen kuntavaaliehdokas:

  http://www.vihreatehdokkaat.fi/sirkka.lindroos/

  VastaaPoista
 4. En täytä kriteereitä (lapsi ei ole ph-jonossa vaan kotona ja ikäasia on issue vielä 300 päivää - huh), mutta nostan hattua! Näin se äänestäminen pitäisikin tehdä, kuluttaja/kansalaislähtöisesti.

  VastaaPoista
 5. ...ja sama linkillä joka ei suostu toimimaan ilman http://:tä

  VastaaPoista
 6. Minä olen etsimäsi ehdokas!

  Vaikka en käytäkään Tapiolan palveluita olen muuten juuri sopiva. Olen 31-vuotias, lapseni ovat kunnallisessa pivähoidossa (jonotimme vaivaiset kaksi kuukautta sillä muutimme toiselta paikkakunnalta työni perässä) ja Kelassa asioimista vältän viimeiseen asti. Aina puuttuu joku RQ76 lappu jota tarvittiin senkin jälkeen kun olet täyttänyt 17 muuta lappua...

  Puutteekseni voi sanoa myös sen että en ole asuntovelakainen.

  Kierrätän kaikki mahdolliset jätteet. Paristoja tosin on kotonani kilotolkulla, sillä paristojen kierrätyspistettä en ole vielä löytänyt. Yrittänyttä ei laitata.

  Neuvoloiden soittoajat ovat syvältä!! Kaikki yrittävät soittaa aina samaan aikaan etkä saa koskaan ketään kiinni silloin, kun tarve olisi suurin. Lisää tietoja minusta löydät kotisivuiltani:

  www.vihreatehdokkaat.fi/marjo.vare

  Jos ei muuta, numeroni on todella helppo muistaa: 100

  VastaaPoista
 7. Minä olisin TÄYDELLINEN! Täytän täysin vaatimasi kriteerit ja olen muutenkin tosi tosi kingi. Mutta olen ehdolla täällä aika paljon pohjoisemmassa vaalipiirissä.
  Jos kuitenkin raahaat itsesi tänne vaali-iltana, arjoan sinulle sen kaljan, tahi jopa kaksikin.

  VastaaPoista
 8. Keksitpä hyvän keinon löytää sopivia ehdokkaita! Hitsi, pitäiskö munkin perustaa blogin, että löytäisin sen oikeen äänestettävän...

  VastaaPoista
 9. Tässä myös mainio ehdokas:

  www.vihreatehdokkaat.fi/rodolphe.le.clech/

  Voit myös ehdottaa hänelle haluamiasi teemoja!

  VastaaPoista
 10. Moi! Olen Ville Stambej, vihreiden ehdokas 89 Espoossa. Hämmästyin itsekin, miten täydellisesti sovin vaatimuslistaasi. Katsotaanpa:

  Olen ammatiltani luokanopettaja, joten päämäärätietoisuus, ulosanti, manipulaatiotaidot, tiimityötaidot ja kapinahenki tulevat viran puolesta - kysy vaikka oppilailta tai työkavereilta.

  Olen 39-vuotias mies.

  Mielestäni en ole fundamentalisti, vaikka joissakin vanhoissa puolueissa taidetaan ajatella, että vihreys on fundamentalismia... Vihreä olen kyllä vahvasti ja yritän parhaani mukaan elää kuten opetan.

  Kansantalouttakin olen lukenut mm. ympäristönsuojelutieteen pääsykokeita varten yliopistolla...

  Olen perheellinen ja todella velkainen, lapset jo koulussa - tuo päivähoitokohta onkin AINOA, joka ei täsmää!

  Kyllä, kierrätämme, vaikka se olisi kuinka "tyhmää tai tehotonta", kuljen Nuuksiosta Tapiolaan töihin julkisilla lasten kanssa ja käytän siksi paljon Tapiolan palveluita.

  Eikä Vihreissä ole mitään pakkoa noudattaa puolueen linjaa.

  Kelpaako? Pääsenkö haastatteluun? :-)

  Tarkempia tietoja www.espoonvihreat.fi/Ville.Stambej

  VastaaPoista
 11. Mainiota!

  Merikoski oli sangen potentiaalinen aloittaja. nainen saa olla yli 50. Pisteet myös nopeudesta ja perusteellisuudesta. Mut tiedoksi et mä kannatan ruuhkamaksuja vaikka kuinka asuis fönessä ja tarttis autoa. Siitä nyt vaan pitää maksaa.

  Helsinkiläinen: Juhana vaikuttaa ihan liian kiltiltä! Nyt etsitään äkäistä työhevosta eikä mitään hymypoikapatsaan voittajaa. Ja Juhana: sun blogissa on sairaasti kirjoitusvirheitä! Arvaa diggaako humanisti? Pistä nyt ees sun teemat sinne ni harkitsen uudestaan.

  Sirkka: miksei, miksei. Mut se metro on kyl saatava. Bonusta kuitenkin ruokaohjeista, kas kun mäkin diggaan lantusta.

  Kurosella oli helvetin hyvä saitti. Ja se on prosenttimies kuten Dippainsseillä on tapana, ei huono. Ainoo mikä vähän tökkii on se lapsen kotihoito. Ei kai nyt siihen oo kellään varaa.

  Marjo jakaa neuvola- ja kierrätystuskan, jee! Mut huom. pattereita vaikeempaa on kierrättää pienmetallia. Ihan ok ehdokas tämäkin mutta onkohan toi taloustuntemus kondiksessa.

  AnuW: perhana! ;) Missä pohjoisessa sä vaikutat? Mikä puolue? Miten käy sun nukkekotiprojektin jos sun kaikki aika alkaa mennä kunnallispolitiikkaan? :D

  Marjaana, varmaan pitää. ;)

  Espoolainen, mä haluan et Rodolphella on jo teemat olemassa! En mä mitään ala vieraille miehille ehdottelee. Oon siinä suhteessa vähän vanhanaikainen.

  Mut antaa tulla lisää vaan. Vielä on kesää jäljellä!

  VastaaPoista
 12. Ville ehtikin ilmoittautua tässä välissä. Kuulostaa hyvältä.. Mut hitto, rinnastatko sä tärkeissä asioissa todella opetuksen laadun ja kuorolaulun. Tsihi! Ja missä hitossa on Hista. Oon kyllä samaa mieltä että ei nyt ihan joka neliösenttiä tartte rakentaa, varsinkin jos se sattuu olee kansallispuistoa. Potentiaalia kyllä tässäkin.

  Jatkakaa!

  VastaaPoista
 13. Mama, sä oot tykki!

  Tässä olisikin hyvä keino ehdokkaille, painua läpi koko blogilistan kommenttilootat, ilmaista ja parasta mainosta ikinä. Mama, ala myydä mainostilaa verottajan ohi, kirjekuori sun postilaatikkoon, niin saa sun bannerriin numeronsa esille.

  Mä en kestä, en vaan kestä, naurattaa niin.
  Tästä mä taidan löytää oman ehdokkaanikin, ehkä.. Venaillaan vielä.

  Hanna

  VastaaPoista
 14. Hanna, oon korkeintaan sinko. ;) Mut hienoa, jos tästä on sullekin hyötyä. Kunnallisvaaliehdokkaan löytäminen ON sairaan vaikeeta.

  Toi laskutus oli loistava idea. Eläköön kuitittomat vaalikampanjat!

  VastaaPoista
 15. Keikutan venettä täällä Oulun kupeessa pienessä KePu-kunnassa ja olen Kokoomuksen jäsen. Eli paikallinen friikki... :D
  Mulla on aina ollut tuhat ja sata rautaa tulessa yht'aikaa, ja aina kaikki hommat on kuitenkin lopulta valmiiksi tulleet. Nukkekodin yritän saada jouluksi vietyä OYS:iin. Tytär on vailla samanlaista, joten nikkarointi ei lopu koskaan...

  VastaaPoista
 16. Hah, ei lopu ei - tsemppiä sulle! Ja käske espoolaisia kokoomuslaisia ilmoittautumaan täällä!

  VastaaPoista
 17. Huhuu täällä potentiaali. missäköhän kohtaa ymmärsit etten kannata ruuhkamaksuja. Liikun lähinnä autolla työni vuoksi ja työnantajani maksakoon. Muuteen liikahdan vapaa-ajaksi joen rantaan, missä harrastamme laaja-alaisesti liikuntaa ilman autoa:) Toivon tietty että äänestät minua mutta ihan korjauksen vuoksi: Juhana on aikaansaapa ja tarmokas nuori mies. Äänestit minua tai et, sulla on loistava blogi. Mies ihmetteli illalla kun repeilin ruudun ääressä itekseni. Lähetin kavereillekin Facebookin linkin. Meikäläisen aikaan muuten syötiin koulussa "Viillettyä lokkia". Tsemppiä oman itsesi kannalta parhaan ehdokkaan löytämiseen.

  VastaaPoista
 18. Hei,

  Olen 31-vuotias kolmen lapsen äiti ja ehdolla Espoossa. Kaksi lapsistani on jo koulussa, nuorin on kunnallisessa päiväkodissa. Opiskelen tällä hetkellä avoimessa yliopistossa sosiaalipolittiikkaa, ja teen parina päivänä viikossa sijaisuuksia päiväkodeissa. Näin olemme yrittäneet saada viikon tunnit riittämään, ja lapset eivät joudu olemaan yksikseen kotona koulun jälkeen.

  Feministiä löytyy, olen Espoon Vihreiden naisten hallituksessa, siellä olemme ottaneet kantaa mm. päiväkotien henkilöstöpulaan. Puolue on siis Vihreät.

  Kierrätämme kaiken mahdollisen, meillä on energiajäteroskis jotta sekajätteen määrä jäisi mahdollisimman pieneksi. Ja taisteluksihan se välillä menee, kun perheellämme ei ole autoa. Olen siis perheineni julkisen liikenteen armoilla, ja intoa riittää myös sen kehittämiseen.

  Olen toki käynyt Kelassa ja pienten lasten äitina myös useammin kuin tarpeeksi terveyskeskuksessa. Ja sanotaan vaikka näin, että kun olimme jonottaneet eräänä sunnuntaina viisi henkisen perheemme voimin kuusi tuntia Jorvin päivystyksessä nuorimmaisemme silmätulehduksen takia, tunsin todellakin tuota v***tusta.

  Vihreissä ei ole puoluekuria, joten oman mielipiteensä saa ja joutuukin sanomaan. Mutta koen myös olevani yhteistyökykyinen siinä määrin, että saan asioita ajetuksi. Ja tulen toimeen ihmisten kanssa, vaikka olisivat toisesta puolueestakin =)

  Terveisin, Taru Saraste, ehdokas numero 82

  lisää:
  www.tarusaraste.net

  VastaaPoista
 19. Moi
  Tarjolla olisi 42-vuotias miesehdokas Kaupunginkalliosta. Asettamistasi kriteereistä täyttynevät ainaskin seuraavat
  1. mulla on 5- ja 7-vuotiaat lapset,joten kokemusta on Espoon päivähoitojärjestelmästä ja tältä vuodelta myös koululaitoksesta, parannettavaa olisi palvelun tasossa.
  2. paikallisen terveyskeskukseen olen tutustunut lasten kanssa ja myös yksikseen, palvelun odottamisen ennätykseni (toistaiseksi) on seuraavanlainen 1.ensin kovat vatsakivut-->puolarmetsän päivystykseen-->ambulanssilla jorviin ja siellä noin 7 tunnin kuluttua lääkäri tuli kertomaan, sulla taitaapi olla sappikivi.
  3. Koulutustasoni on FM ja minulla on myös kansantaloustieteen opintoja Yhteiskuntaopin opintokokonaisuudessa, jotka opettavat suorittavat, olen näet ammatiltani historian ja yhteiskuntaopin opettaja.
  4.Puoluekurista mottoni on "Oma järki ensin" tästä on esimerkki n. 4-5 vuoden takaa jolloin olin Espoonkruunun hallituksessa ja puolueeni toivoi,että et saa äänestää vuokrankorotuksen puolesta, sinällänsä ihan kiva ajatus,mutta kun vuokrataloyhtiön ainut tulonlähde on vuokrat. Pidin asiassa loppuun asti omasta kannastani kiinni, kuten tulen jatkossakin tekemään.
  5.Kierrätystä omassa taloudessani harrastetaan ahkerasti paperi, biojäte, lasit menevät kierrätykseen, metallitölkin menevät roskikseen, sorry vaan kukaan ei ole täydellinen.

  Seuraavat kriteerit eivät oikein täyty
  1. Matkustan työmatkat omalla autolla, josta kylläkin koen huonoa omatuntoa.
  2. Tapiolan palvelut eivät tällä hetkellä ole tuttuja, koska asun Kaupunginkalliossa. Nuorempana Tapiola oli aika tuttua seutua. Koulut olen käynyt Pohjois-Tapiolassa.

  No niin tälläinen ehdokas olisi tarjolla, jos heräsi kiinnostus
  käy nettisivuillani
  akainulainen.blogspot.com

  VastaaPoista
 20. Jestas! Nyt mä olen vaikuttunut! Mama on vähintään kertasinko ja ehdokkaat kiitettävän hyvin hereillä tässä asiassa :-) Harmi, kun joudun itse etsimään ehdokasta Keravalta. Muuten tästä olisi ollut itsellekin apua.

  VastaaPoista
 21. Potentiaali-Hannele, ruuhkamaksupointti olikin vaan kaikille jatkoilmoittautujille tiedoksi, että vaikka miten yksityisautoilee niin sit saa luvan maksaa. Ja ne rahat pitää käyttää joukkoliikenteen kehittämiseen. Juhana näyttäköön terrierimäisen luonteensa ja tulkoon puolustamaan itse itseään. ;) Ja kiitos kehuista, sulla on erinomainen huumorintaju.

  Tarulle pointsit autottomuudesta. Me ei olla, koska se ei ole nähdäkseni mahdollista, ellei halua kökkiä himassa jatkuvasti. Mutta se talousosaaminen jäi kysymysmerkiksi.

  Täytyy sanoa, että ei Anttikaan huono ole, vaikka toi metallinkierrätys ei olekaan kunnossa. Antin blogin kanssa olen samaa mieltä, että jos palveluiden laatua ei todellakaan pystytä parantamaan millään prosessimallin muutoksilla, sitten pitää nostaa kunnallisveroprosenttia. Kyllä espoolaisilta löytyy rahaa. Mutta väitän kyllä että yritysarkkitehtuuriammattilaisten käsissä noita rakenteita voisi helpostikin tuunata järkevimmiksi.

  Yleisenä huomiona: kaikkien ehdokkaiden pitäisi pitää webbipresenssistään parempaa huolta ja kirjoittaa blogia - muulloinkin kun vaalien alla! Blogisisältö on hakukoneiden suosiossa (lue: sieltä saa helposti näkyvyyttä) ja lisäksi se on asiakaspalvelua äänestäjille. Puhtaat paperit saa vain toi Kuronen.

  AnnaK: kiitos, kiitos, mut eihän tää nyt rakettitiedettä ollut. ;)

  Tarja oli kuulemma eilen käynyt äänestämässä. Oispa siistii olla tyyppi jota pressa äänestää. Mä ilmoitan päätökseni perjantaina.

  - Mama

  Ps. Missä on kokoomuksen hakijat? Entä muut puolueet? Eikö yksikään pääse vaatimusseulan läpi? Surkeaa!

  VastaaPoista
 22. Ihan pakko vielä kommentoida silläkin uhalla että totaalisesti kyllästyt. Talousasioissa olen varmaan ihan ylivoimainen. Olin 20v yksinnauttija ja puheterapeuttina vääntänyt paria kolmea eri hommaa, kun ulkopuolista rahoitusta ei elämään. Olen sijoittanut enimmäkseen ihaniin, täydellisiin poikiini mm. rakentamalla meille kauniin kodin Latokaskesta. Se, että siitä on vieläkin ruhtinaallisesti velkaa kertoo että olen luottokelpoinen. Kuten tunnettua lapset tulee kalliimmaksi mitä vanhemmiksi ne tulee. Parin vuoden välein lukion kirjojen ostaminen tuntui tuskaiselta. Toistensa kirjoja eivät voineet käyttää, kun kävivät eri kouluja - hiukka helpotusta toi teekkarien lukiokirjakierrätyssyteemi. Harrastuksia on ollut ja taivas kyllä niihin on uponnut rahaa. Reissattu on ja vihreä perseenjälki on ollut kohtalainen - toisaalta silloin ei edes siitä vielä puhuttu. Pojat ovat omaksuneet äitinsä sinnikkyyden ja sen että raha ei todellakaan kasva puussa. Ovat varhaisteineistä tehneet säännöllistä siivoushommaa 2xvk ja useimiten niillä on enemmän rahaa kun minulla. Nuorempi poikani kohtasi juuri akateemisen opiskelijan arjen - harjoittelupaikan palkka 8€/h - eli ohessa pitää edelleen siivota - toisaalta minä aikoinani harjoittelupaikassa 2 pienen äitinä en saanut mitään palkkaa. Jos jollain on ongelmia oman talouselämänsä kanssa - minulta saa kysyä neuvoja:) mottona "Olen siinäkin suhteessa suhteessa syntynyt onnellisten tähtien alla" ja kuten kaverit sanoo hullu mutta nero.

  VastaaPoista
 23. Hei! Olen 33-vuotias Espoolaisnainen ja vastaan kuvaustasi lukuunottamatta tuota "lapset jonossa päivähoitoon" kohtaa, sen olen jo itse kokenut! Nyt lapset jo koulussa ja jonossa kuraattorille! Kuljen bussilla ja kannatan kestävää kehitystä. Lapsia on kolme ja kokemusta todellakin niin kelasta kuin muistakin vastaavista. Takana myös pari kunnon tappelua heitä vastaan. Eli samoilla linjoilla ollaan.
  t. Pia Roth 406, pia.roth@eeh.fi

  VastaaPoista
 24. Minäkään en läpäise tiukkaa seulaasi sellaisenaan, voin tunnustaa heti, MUTTA anna puolustukselle puheenvuoro.

  Olen alle kolmekymppinen (25), mutta keski-ikäisenä syntynyt. Puoluetaustani on Kokoomus, jota täällä jo kovasti toivoit näkyviin.
  Koulutustaustani on VTM, pääaineena sosiaalipolitiikka, sivuaineina valtio-opin lisäksi talous- ja kansantaloustiede. Siis talouspuoli hallussa!

  Velkainen olen (oma asunto Tapiolassa), perheellisyys rajoittuu vielä toistaiseksi vauvakuumeeseen. Mutta kampanjasloganini onkin: Oikeus vauvakuumeeseen! Ja sehän toteutuu siten, että perheiden palvelut saadaan kuntoon. Ajatukseni on mm., että päivähoito- ja muita perheiden avuntarpeita pitäisi tsekata jo neuvolassa. (Pääsisin minäkin palveluiden piiriin nopeammin.:)

  Tunnustan asioineeni myös terveyskeskuksessa ja Kelassa. Itse sain korvatulehdukseni kanssa Tapiolan tk:sta ajan 40 minuutissa! Mielelläni kuulen kuitenkin myös muuta palautetta (korva voi jo paremmin). Eli aivoinfarktia ei tuosta reissusta päässyt syntymään, sen sijaan iloa siitä, että palvelu toimi. Neljän tunnin jonotus Jorvissa melkein kuitenkin lisäoireita aiheutti.

  Tiimityötaidot, kapinahenki, päämäärätietoisuus, ulosanti ja runsaasti uskoa asiaan - kunnossa! Nyhverö en ole. Manipulointi ja päällepäsmäröintikin onnistunee tarvittaessa...

  Toinen keskeinen kampanjasloganini on Puutarhojen puolesta - eli paljon ympäristöarvoja ja hiukkanen feminismiä. Bussilla kuljen töissä ja ruuhkamaksukokeilua kannatan lämpimästi.

  Jos liberaaliudeksi lasketaan vaikkapa se, etten mielestäni ole mikään määrittelemään miten muiden kuuluu elää ja annan muiden pitää kiinni omista arvoistaan, tunnustaudun myös liberaaliksi. Elän ja annan toisten elää.

  Tsekkaa siis herkkyyttajaselkarankaa.blogspot.com sekä suviaherto.fi.

  Terkuin,
  Suvi

  VastaaPoista
 25. On taktinen ja rohkea veto haastaa kunnallisvaaliehdokkaat: saa lisää näkyvyyttä ja lukijoita blogille. Uusisuomi on tosin jo kunnostautunut tällä samalla tavalla, kun haastoi kaikki Suomen ehdokkaat bloggaamaan (aivan järkyttävän tehokasta mainosta). Luulen, että ensi vaaleissa ehdokkaille on tarjolla tuhat ja yksi vaalikonetta sekä blogialustaa.

  Ilmoitustasi voi verrata deitti-ilmoitukseen: "Hei, olen vapaa ääni ja etsin sopivaa ehdokasta." Aikaa sen Oikean löytämiseen on vain kovin rajoitetusti. Toivottavasti löytyy!

  VastaaPoista
 26. Heippa!

  Tämähän on kerrassaan riemastuttava tapa hakea ehdokasta. Olen kahden lapsen äiti Tapiolasta ja kaipalemasi Kokoomuksen edustaja.

  En viitsi edes väittää täyttäväni kaikkia vaatimuksiasi – kunhan ilokseni kommentoin.

  Lapseni eivät ole/ole olleetkaan kunnallisessa päivähoidossa. Olen tehnyt puolen elämän mittaisen projektin kotihoidon ja ansiontyön yhdistämisestä. Taloudellisesti tämä ei ole järkevää (eläkepäiviä en uskalla ajatellakaan), eikä onnistuisi ilman tukijoukkoja. Vaadinkin palkkaa ja eläkettä kotiäideille ja huomattavasti lisää joustoa työelämään, jotta esim. osa-aikainen työ olisi helpompaa. Väitän, että tämä palvelisi paitsi monen perheen toiveita, ja säästäisi myös kunnan menoja. Kunnallinen päivähoitohan on hirveän paljon kalliimpaa kuin reilustikin tuettu kotihoito. En kuitenkaan ole vaatimassa kaikkia äitejä takaisin kotiin. Kotivanhempihan voi sitä paitsi olla aivan yhtä hyvin isäkin – tätäkin meidän perheessämme on kokeiltu. Usein vain taloudelliset tosiasiat tekevät tämänkin mahdottomaksi - eppaa!

  Kansantaloustieteen opintonikin jäivät aikoinaan vähiin. Lähimmäksi varmaan pääsin, kun valtsikassa opiskellessani hengasin kansista pääaineenaan opiskelleiden kanssa tuopin äärellä pohtimassa päivänpolttavia kysymyksiä, sekä tenttivastauksia. Olisi kannattanut panostaa vähän isommin, mutta historia ja kansainvälinen politiikkaa kiehtoivat nuorta silloin huomattavasti enemmän. Nyt olen herännyt vaatimaan parempaa taloustiedon opetusta jo peruskouluihin. Ei siis vaan kansista, vaan ihan omienkin rahojen ja velkojen hoitoa – siitä se lähtee, tai alkaa mennä pieleen.

  Omahyväisesti väitän sentään täyttäväni vaatimuksesi ilmaisutaidosta ja siviilirohkeudesta. Puhun ja kirjoitan työkseni, olen siihen koulutettu ja työstäni palkittukin. Itsenäinen ja tarvittaessa itsepäinenkin olen, mutta mm. 4 vuotta monikulttuuriaisian neuvottelukunnan puheenjohtajana on hionut tiimityötaitoja ja erilaisten näkökantojen huomioonottamista. Hui, nyt tämä alkoi kuulostaa vaalimainonnalta…

  No, ajatuksiani voi käydä tsekkaamassa osoitteessa: http://marinevalainen.net/ Kestän myös aika hyvin kritiikkiä, kunhan se on perusteltua ja hyvin esitettyä. Nimettömälle kettuilulle olen allerginen.

  Aurinkoisin syysterveisin

  Mari Nevalainen
  Espoon kokoomuksen ehdokas 392

  VastaaPoista
 27. Hyvä Mama!

  Oikeanlaista kansalaisuskallusta ja aktiivisuutta.

  En malta olla ilmiantamatta itseäni, koska hakukriteerisi täsmäävät 99%:sti. Olen 38-vuotias päämäärätietoinen ja vahvan ulosannin omaava kokoomuksen ehdokas.

  Toisia en manipuloi vaan johdatan, eikä itseänikään ole helppo manipuloida. En edusta mustavalkoista-ajattelua vaan laaja-alaista asioiden kehittämistä. Neuvolaan, terveyskeskukseen ja puheterapiaan pitää päästä joustavasti eikä päivähoitopalveluiden järjestämistä pidä kilpailuttaa väärillä kriteereillä. Mutta ei pidä liikuntaa eikä kulttuuriakaan kokonaan unohtaa.

  Kouluja olen käynyt kauppatieteiden maisteriksi asti ja luvut on hyvässä hallussa. Ammattiura on pyörinyt myynnin- ja markkinoinnin johtotehtävissä.

  Lapsista vanhempi on kolmannella luokalla ja nuorempi on päiväkodissa. Lasten harrastuksista on testattu ainakin perhejumppa, mörrikoulu, muumi hiihtokoulu, muskarit, Sykkeen lasten jumpat ja tanssiryhmät, tennikset, baletit, lätkät ja futikset.

  Ostokset hoituvat Lippulaivassa, Ompussa tai viimeistään Tapiolassa. Kunnanpalvelulaitokset ja niin kunnalliset kuin yksityisetkin terveyspalveluiden tarjoajat ovat tulleet tutuiksi.

  Puuttuva 1% tulee kierrätyksen puutteista ja oman auton käytöstä. Omasta autosta muuten en luovu, koska ilman sitä perheen arki pysähtyisi.

  Lisää tietoa (mutta ei blogia) löydät osoitteesta: http://janholst.kokoomus.info/

  Ja se numero, jonka saa lomakkeeseen kirjoittaa on 343.

  VastaaPoista
 28. Hei!

  Sain tietooni, että etsit kunnallisvaaliehdokasta. Normaalista toimintatavastani poiketen päätin vastata tähän minuun positiivisen vaikutuksen erityisesti poikkeavuudellaan tehneeseen blogihaasteeseesi. Yritän vastata lyhyesti ja ei-vaalimainoksellisesti.

  Olen varsin hyvin asettamisiisi kriteereihisi soveltuva Kokoomuksen ehdokas# 351. Olen syntyperäinen 34v.espoolainen, kolmen pojan (11, 6 ja 5v.) äiti. Koulutukseltani YO-merkonomi, työnimikkeeltäni Sourcing Manager (pääasiall. sopimus- ja hintaneuvotteluja ja toimittajasuhteita yms.). Olen nyt neljättä vuotta varavaltuutettu, lisäksi olen toiminut aiemmin monissa erilaisissa luottamustehtävissä.

  Olen hyvin päämäärätietoinen, oikeudenmukaisuutta tavoitteleva, aktiivinen ja mielipiteeni hyvin mielelläni perustellen ilmaiseva. Ystäviltäni ja läheisiltäni saamani palautteen mukaisesti taidan olla lisäksi huumorintajuinen, sosiaalinen, asioita aktiivisesti eteenpäin vievä vaikuttaja. Periksiantamattomaksikin ovat minua sanoneet. Enkä kuulemma pelkää sanoa omia mielipiteitäni, vaikka ne poikkeaisivatkin muiden sellaisista… Kannustan myös muita mielipiteidensä ilmaisuun, sillä mielestäni avoin keskustelu asioista tuo oikealla tavalla uusia näkökulmia asioihin.

  Neuvolamme on joutunut vuosia kuuntelemaan palautteitani annetusta puhelinajasta, viime vuosina olen tuonut asiaa esille myös mm. Perhe- ja Sosiaalipalvelujen jaostossa jäsenenä vaikuttaessani. Valitettavasti Sos.- ja terv.lautakunta ei ole saanut jaostomme palloa?

  Lapsuuteni ja nuoruuteni olen viettänyt Tapiolassa ja Mankkaalla. Viimeiset nelisen vuotta olemme asuneet Järvenperässä, Haapaniemen uudella asuinalueella, missä asuu kuin Tapiolassa 20 vuotta sitten. Veri vetää eteläiseen Espooseen, etenkin Tapiolaan, missä tulee käytyä pari kertaa viikossa. Omalla autolla valitettavasti. Poikittainen julkisliikenne Jäpestä Tapiolaan ei toimi, sillä sellaista ei ole ilman vaihtoja ja kiertelyä. Eikä keskimäärin 5 kauppakassin raahaaminen bussissa lasten kanssa houkuta työpäivän jälkeen…

  Terveyskeskukset, etenkin päivystyspalvelut tarvitsevat pikaisesti parannuksia (pääasiall. lisää henkilökuntaa). On mm. kohtuutonta olettaa, että sairas ihminen odottaa keskimäärin 4 tuntia (perustuu omiin laskelmiini) päästäkseen diagnosoitavaksi. Hyvä esimerkki myös on, että meidän asuinalueen terveyskeskus sijaitsee Kalajärvellä, mistä esim. röntgenlähettepotilaat (joskus myös labra-) siirretään sitten Espoon keskukseen. Tuhansien asukkaiden asuinalueemme sijaitsee Kehä III:n sisäpuolella. Noh, itsepä asuinpaikkamme olemme valinneet, muita asioita painottaen, mutta silti…

  Vihreät arvot ovat minulle tärkeitä, sillä koen meidän kaikkien olevan vastuullisia siitä, millaisen maapallon jätämme tuleville sukupolville. Tämä näkökulma tulee olla huomioituna päätöksiä ja valintojamme tehdessämme. Kierrätämme lähes kaiken. Esimerkiksi biojätteen keräämisen tulee muuttua, sillä biojäteastioiden tyhjentäminen tavalliseen roska-autoon mitätöi kierrättäjien työpanokset.

  Yst.terv. Miia Kaukinen(www.miiakaukinen.fi)

  VastaaPoista
 29. Hei Mama!

  Olet saanut paljon postia! Hyvä! Tässä yksi lisää, ...

  A) …koska minun matematiikkani mukaan tarpeeksi moni vaatimuksesi loksahtaa kohdalleen
  B) …koska suurimmassa osassa niitä listaamiasi vaatimuksia, jotka eivät henk. koht. loksahda kohdalleen, tunnen läheisesti jonkun, jonka kohdalla loksahtaa (jos haluat tarkemman selvityksen, teen sen myöhemmin)
  C) …koska en malta olla lukematta kommenttiasi, vaikka vähän olen kauhusta kankeana, mitä tuleman pitää
  D) …koska tajunnanvirtasi on valloittavaa
  E) …koska meidän kolme toimitusjohtajaa kutsuvat toisen emoyhtiömme hallituksen puheenjohtajaa Mamaksi
  F) …koska neljä vuotta sitten ihmettelin itsekin, miten kummassa löytäisin itselleni sen oikean ehdokkaan. Osittain siksi olen nyt tässä: http://elli.kokoomus.info (Värimaailma varmaan liian pliisu sulle, mutta älä anna sen hämätä. Asia painavaa.)

  Elli 402

  VastaaPoista
 30. Tässä yksi hyvä ellei ihan täydellinen ilmoittautuu!
  En taatusti ole yli 50-vuotias mies, koska olen 45-vuotias nainen.
  Nyhveröä minusta ei saa tekemälläkään ja olen ihan "aikuisten oikeesti" päämäärätietoinen ja kuuden lapsen äitinä olen oppinut taitavaksi manipuloijaksi puhumattakaan päällepäsmäröintitaidoistani!
  Luit ihan oikein, ja tämä ei ole mikään vaalikikka, olen oikeasti kuuden 4-17-vuotiaan lapsen äiti. Olen siis vahvasti perheellinen ja lainaakin on otettu, jopa niin paljon, että jos joku lainaa tahtoo,niin meiltä sitä saa:)
  Huh, emme onneksi ole jonossa kunnalliseen päivähoitoon, sillä jonothan on pitkät, mutta perheemme pienin on kunnallisessa päivähoidossa ja toiseksi nuorin käy eskaria.Kunnallinen päivähoito meille erittäin tuttua, siellähän nämä lapsemme ovat hoitonsa ja kasvatuksena saaneet ollessaan pieniä.
  Jätteet kierrätetään ja vaatetan itseni ja lapsemme kirpparivaatteilla ja saa miehenikin aina välillä sietä tuliaisia. Julkisia käytän, kun se on mahdollista, mutta on se kyllä aika kallistakin, kun koko perhe lähtee reissuuun. Olisivat edes lapset maksuttomia matkaajia!
  Tapiolassa käyn kyllä harvoin:( Me asumme Lintuvaarassa:)
  Terveyskeskus on osoittautunut kohdallamme usein arvaukeskukseksi ja siksi juuri, jotta säilyisin ilman aivoinfraktia valitsemme mielummin yksityisen ja maksamme itsemme kipeiksi (miksi ei voitaisi palveluseteleitä ottaa käyttöön, olisi edes vähän inhimillisempää). Kelassa käydään tarvittaessa, ja aina jonotetaan.
  Tiimityötaidot ovat paras ominaisuuteni, voit kysyä sitä nykyisestä ja entisitä työpaikoistani....
  Ja kerroin tämän jo ehdokkaaksi asettamistielanteessa, että olen huono ihminen tekemään päätöksiä, jotka ovat vastoin omia arvojani ja ajatuksiani. Jotta kapinahenkeä kyllä löytyy:)
  Koulutustaustaa on seuraavasti; lastentarhanopettaja, erityislastentarhanopettaja, erityisluokanopettaja(KM)ja työnohjaaja. Kansantaloutta en ole opiskellut, mutta 8-hengen taloutta pyöritellyt vaihtelevalla menestyksellä.
  Olen samaa mieltä, että ensin hoidetaan Espoossa peruspalvelut kuntoon ja sitten jos rahaa jää niin mietitään, että mikä toissijainen juttu tarvitsee rahaa, jos tarvitsee.
  Ota yhteyttä ja kysy lisää, jos jotain terkennusta jäit kaipaamaan. Näyttäisi siltä, että olemme yhteisellä asialla.
  www.freewebs.com/kaisaalaviiri
  tai sähköposti Kaisa.alaviiri@espoo.opit.fi
  Ja numeroni on 325
  Espoon Kokoomus ja itse aika vihreä sellainen, monessakin mielessä:)
  terveisin Kaisa

  VastaaPoista
 31. Moi
  Taitaapi tämä mamaprojektin vetäjä nyt vedättää meitä ehdokkaita kun haet ehdokkaita vähän joka puolueesta.Ihan vain sulle tiedoksi vaalijärjestelmästämme 1. äänestät vaalijärjestelmässämme aina ensin puoluetta (ehkä et tätä tiennyt) 2. sen jälkeen annat äänesi henkilölle, ja mikäli ehdokas saa tarpeeksi ääniä omassa ryhmässään hän pääsee läpi. Niinpä neuvoisinkin sinua ensin valitsemaan puolueen josta olet kiinnostunut ja sen jälkeen voit nk. kilpailuttaa ehdokkaasi puolueen ehdokkaista. Vetäydyn pois sinun äänesi "kalastamisesta" ja toivotan sinulle viisasta valintaa vaaleihin ja hyvää jatkoa Project Mamalle.

  VastaaPoista
 32. Ihan vaan Antillekin tiedoksi, että uskon vakaasti että Mama tuntee vaalijärjestelmän. Vaikeushan juuri on tuo puolueen valinta. Entisenä aktiivisena kokomusnuorena oli kovasti toisenlaiset arvot kun 5v sitten kiinnostuin uudelleen poliittisesta vaikuttamisesta erityisesti kunnallispolitiikasta. Että oli vaikea valita puoluetta. Kaikki näytti jokseenkin samanmoisilta ainakin vaaliohjelmien ja lupausten suhteen. Yhtään täydellistä en löytänyt. Oli tunne että pitäisi perustaa ihan ikioma puolue. Toisaalta sellaisen puolueen vaikuttamismahdollisuudet ovat kovin minimaaliset. Viimein päädyin vihreisiin ja yksi tekijä oli jokaisen oikeus omaan mielipiteeseen. Nyt 4v kunnalliseen vaikuttamiseen tutusmisen jälkeen olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani ja äitinikin käy ylpeydellä äänestämässä vihreää tytärtään vaikka ensimmäistä kertaa se oli todella vaikea asia.

  VastaaPoista
 33. Jaaha, Kokoomus heräsi! No parempi myöhään.

  Pia, missä saitti, blogi? Pitääks mun meilata sulle? Mikä puolue? Show me the money!

  Suvi, sorry mutta toi alle kolmenkympin sääntö pätee. Mä kaipaan kunnallispolitiikkaan jo lieviä silmäpusseja. ;)

  Ville, olet asian ytimessä. Toivon kyllä että ensi vaaleihin mennessä ehdokkaista löytyy pitempää track recordia kuin parilta edeltävältä kuukaudelta..

  Jan, hoh, mun hiekkalaatikko, mä päätän prosentit. Jos et kierrätä, sulta puuttuu ainakin 20% täydestä.

  Miia, jos oot 34 ja käynyt Pohjois-Tapiolan lukion, meidän pitäis olla rinnakkaisluokkalaisia. Kaivan vuosikirjani esiin ja tsekkaan miten meikkasit 90-luvulla.

  Elli tuntuu olevan kokoomuslaisten symppis ja sun sukunimi on aivan ässä. Oikeesti: Perkleen Elli! :D Sä oot kans potentiaalinen, jos järkkäät Maddelle perhepäivähoitopaikan. Tänään sain just kuulla että vuoden alusta löytyy ei oota.

  Kaisa, edelliseen viitaten, mä en voi äänestää sua koska toivon että jatkat täysipainoisesti töitä lastentarhanopettajana!

  Anttihan drama queeniksi heittäytyi, ethän sä mistään voi "vetäytyä" - voinhan mä äänestää sua ihan kiusallanikin! :D Ja tiedoksi että mä valitsen aina ihmisen, en puolueen perusteella. Väittää sun vaalijärjestelmä mitä skeidaa tahansa.

  VastaaPoista
 34. Kommentoi nyt mullekin jotain, tai mulle voi tulla paha mieli…

  Mä en siis täytä kriteereistäsi, tai mitään (enkä niihin en edes tainnut vastata, vaan juttelin omiani), mutta nyt tuli syrjitty olo, kun noille kaikille kavereillekin jotain heitit. Mä sentään jo toista kertaa täällä tänään notkun; olenkohan koukussa? Juu ja en voi luvata Maddelle päivähoitopaikkaa, näytäpä mulle se ehdokas, joka lupaa hoitaa.

  VastaaPoista
 35. No höh,
  minä ihan jo uskoin, että sinä luet nämä jutut ja käyt kurkkaamassa kotisivujakin. Jotenkin ajattelin, että todella etsit ehdokasta.
  En ole ollut lastentarhanopettajana enää aikoihin. Toimin erityisluokanopettajana ja opetustunteja minulla on 21, joten aikaa kyllä löytyy, töiden ohessa.
  Ja mies luvannut hoitaa kotia ja lapsia, kun minä päätän viisaita siellä valtuustossa;)

  VastaaPoista
 36. Hitsinpimpulat! Mari jäi humiotta kun katselin toisella silmällä vaalipaneelia (Urpilainen on hiukka kuumottava, tekis mieli tykätä siitä kun se on nuori nainen ja kovan paikan edessä, mutta kun ei). Siispä:

  Mari, sun saittia vois luonnehtia perusteelliseksi.. Mut viestintäihmisenä sun pitäis muistaa et kokoomuslainen ei voi enää nimetä harrastuksekseen puutarhanhoitoa! Ike vähän niinku varasi sen. ;)

  VastaaPoista
 37. Kaisa: eipäs nyt marailla. En mä voi sille mitään et toivon kaikkien pätevien lastentarhanopettajien tekevän töitä lastentarhassa.

  VastaaPoista
 38. Huomenta Mama,

  Pahoitteluni päivähoitotilanteestanne. Haluan vastata haasteeseesi, vaikken voi luvata Maddelle perhepäivähoitopaikkaa, vaikka haluaisinkin. Varmin keksimäni tapa olisi, että jättäisin nykyisen työni ja alkaisin perhepäivähoitajaksi (...jos kelpaisin - kokemustahan löytyy lähinnä omien ja naapureiden lasten hoidosta). Madden pitäisi tietysti tässä tapauksessa kestää meidän perheen äänitasoa ja elämää. MUTTA silloinhan minä siirtyisin päivähoitopuolelle ja tulkintani mukaan menettäisin varmasti potentiaalisen äänesi. No, jos puntarissa olisivatkin VAIN nämä kaksi asiaa, valitsisin tietysti "uuden uran"...

  Leikki sikseen. Asia on tärkeä ja ajankohtainen. Päivähoitopaikkoja ja -vaihtoehtoja täytyy olla.

  Jos jotain lupaan, sen myös teen. Sen voin luvata, että lasten puolta tulen pitämään niillä valtuuksilla, jotka minulle annetaan.

  Hyvää syksyä, hyviä päätöksiä ja onnea hyvän hoitopaikan löytämiseen!

  Elli 402

  VastaaPoista
 39. Hei Mama,
  Liityn joukkoon vielä näin viime metreillä. Olen uusi ehdokas Espoossa Kokoomuksen listoilla. Olen 44 vuotias, joten ikäkriteerisi täytyy.
  Olen kahden lapsen yksinhuoltaja. Lapseni ovat jo tarhaiän ohittaneet aikoja sitten sillä ovat 15 ja 18, mutta lapsia edelleen. Ei oota, sain minäkin aikanani kuulla hakiessani lapsille päivähoitopaikkaa, mutta lopulta sain kuin sainkin paikan. Olin saanut työpaikan, mutta hoitopaikaa lapsille en. Uhkasin viedä lapseni joka tapauksessa lähimpään päiväkotiin seuraavana maannataina, oli paikkaa tai ei. Sitten sainkin perjantaina soiton, että kaksi paikkaa on juuri vapautunut, että tervetuloa. Iltäpäivähoitopaikan saaminen alakoululaisille oli myös oma taiteilunsa, mutta selvittiin siitäkin ajasta.
  Nyt ovat lasten ja nuorten asiat sekä perheiden hyvinvointi yleisesti lähellä sydäntäni. Pisatulokset ovat meillä hienoja, mutta miksi lapsemme viihtyvät koulussa muita länsieurooppalaisia lapsia huonommin. Onko taideaineiden ja liikunnan karsimisessa menty jo liian pitkälle? Nuorten pahaan oloon, mielenterveysongelmiin ja päihteiden käyttöön on puututtava ajoissa.
  Kierrätystä kannatan, vaikkakin se vaatii vaivannäköä, kun bussilla kuljetan kierrätyskamaa lähimpään kauppakeskukseen, kun kävelyetäisyydellä sellaista ei ole.
  Joukkoliikenne on saatava joustavammaksi, nimen omaan poikittaisliikenteen osalta ja metro Espoonlahteen asti. Autoa en edes omista.
  Sinnikkyytä löytyy. Tosissani yritän valtuustoon. Olen mukana eri vaalitilaisuuksissa kauppakeskuksissa juttelemassa ihmisten kanssa. Lehti-ilmoituksiin ei ole varaa.
  Jonottamiset sairaan lapsen kanssa terveyskeskuksissa ovat tuttua asiaa.
  Miksi sitten Kokoomus? Arvot vastaavat paljon omiani. Palveluista ja nimen omaan toimivista sekä laadukkaista palveluista tulee maksaa. Jokainen on vastuussa itsestään, ei voi odottaa, että yhteiskunta hoitaa kaiken. Sivistysvaltio kuitenkin pitää huolen heikoimmistaan ja niistä, jotka todella tarvitsevat apua. Kuitenkin yhteisöllisyyttä tarvitaan huomattavasti lisää. Pidetään huolta myös toinen toisistamme.
  T. Sari Andersson, Kokoomus, Espoo, 327, www.sariandersson.fi

  VastaaPoista
 40. Elli, jos et pääse läpi niin ilmoittelepa. ;)

  Sari, kouluissa voidaan huonosti myös siksi, että opettajan ammatti ei kiinnosta niitä joilla olisi aidosti substanssia toimia lasten & nuorten esikuvina. Leipänsä saa helpommallakin.

  Mä oon kahden vaiheilla. Mä meen vielä huomenna Madden kanssa Tapiolan keskustaan stalkkaan ehdokkaita. Vaikka kyllä mä jo melkein tiedän.

  VastaaPoista
 41. Moi Mama!

  Vaikka vaalit jo menivätkin, enkä voi valintaasi postuumisti vaikuttaa, kommentoin vielä tuota vastaustasi minulle.

  Täytän tänä vuonna 35v., joten taidan olla sinua vuoden vanhempi. Näin sinut vilaukselta Tapiolassa, kun etsit Elliä, ja tähän johtopäätökseen tulin. Voin toki olla väärässäkin...

  Joka tapauksessa, jos löydät minut vuosikirjasta, et ainakaan ysärilookkini perusteella ota minua (enää) vakavasti... :)

  Hyvää alkanutta syksyä sinulle, ja muillekin!

  Yst.terv. Miia (Kaukinen)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...