9.9.2008

Krtek

Me ollaan nyt pikkuhiljaa tutustuttu tv:n lastenohjelmatarjontaan. Juniorilta tulee sekä klassikoita kuten Myyrä, Smurffit, Tuomas Veturi ja Muumeja ruotsiksi mutta sitten siellä on tätä kalsaribanaaniosastoa. Kuten kolme erilaista pingviiniohjelmaa. Kolme. Lapsihan saa todella kieroutuneen käsityksen pingviinien merkityksestä yhteiskunnassamme. Lisäksi siinä yhdessä pingviiniohjelmassa seikkailee pingviini nimeltä Pororo. Perkele! Tää on riittävän vaikeaa muutenkin. Mies nauhoitti (joo ei me eletä enää vhs-ajassa mutta kun mä en osaa käyttää sanaa "tallentaa") yks päivä Ti-Ti nallea ja kiroili kun oli tullut vahingossa jotain Riitta-täti skeidaa. Mäkään en olis tiennyt, että Ti-Ti Nallella on täysin heittopussin rooli siinä showssa ellei olis tullut hiekkalaatikolla puheeksi. Ja siltä se raukka vähän näyttääkin.

Entä mitä pitäisi ajatella ohjelmasta nimeltä Nukkumatin Uudet Iltasadut? Hoh. Punahilkka vetää mummin kanssa sutta pataan ja Tuhkimo keittää kurpitsasta pontikkaa? Eiks ne vanhat nyt kuitenkin kelpais?

Mikä näistä nyt sitten on Madden mieleen? No myyvä (Matilda puhuu sellaista Pirre & Hansu -kieltä) ja sitten se mainos, jossa lammas nukkuu vessapaperipaketin päällä. Bäää.

Tuleehan sieltä Maxilta onneksi formulaa.

5 kommenttia:

 1. Meidän suosikki on Sinisen talon nalle, joita talletetaan ja laitetaan pyörimään sopivissa kohdissa. Valitettavasti kestosuosikki, eli Subin mainoskatkojen yhteydessä tuleva DNA-kana loppui. Nyt ne mainoskatkot ei ole enää niin hyviä :(

  Vanhaan keskusteluun palatakseni - varoitan malesialaisista wok-vihanneksista. SIis niitä jotain Findusin tai jonkun pakaste-wok-vihannespusseja joita on thaimaalaista ja classicia ja kiinalaista, niin nyt on malesialaista....ja niissä on ananaksen paloja. Että näin kävi eilen.

  VastaaPoista
 2. Joo! Noita pusseja sa todella tarkkaan tsekata että ei tuu sitä fucking selleriä tai ananasta. Otan mieluumin vaikka sitä DNA-kanaa.

  VastaaPoista
 3. Aha. Teilläkin on siis jo alkanut myyrä-addiktio. Sä kuulit jo puhelimessa, mitä tapahtui, kun erehdyin mainitsemaan parvekkeella puhelimessa sanan "myyrä" ja poika oli 50 m päässä toisessa huoneessa. Välitön juoksu hakkaamaan televisiota: "MYURÄ, AUTO!!" -> Tarkoitaa suosikkijaksoa, jossa myurä ajaa autolla. Jakso on varmaan jostain 50-luvulta. Onneksi myyrälle löytyy nykyään paljon synonyymejä, kuten eläinmuseon suosittelema kontiainen. Meil on 3 myyrä-dvd:tä. Osaan myyräjaksot aika hyvin. Maisa-hiiri ei oo ollenkaan samanlaista hittikamaa, vaikka se on sentään 90-luvulta.
  -Krista

  VastaaPoista
 4. Madde oli ruvennut tänään itkemään kun Hilarius Hiiri oli loppunut ja osoittanut kaukosäädintä ja iskää. Voi huoh.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole telkkaria, mutta Ylen areenan (www.yle.fi/areena) lastenohjelmat ovat pelastaneet monta iltapuurohetkeä. Sieltä ne muumitkin löytyy, just sillä hetkellä, kun tarve on kipein. Ilman nauhottamisia.
  Hinta on se, että aina kun Fridaa väsyttää vähänkin, se roikkuu mun läppärin piuhassa ja vinkuu "papapa! äääh! papapapapa!"

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...