29.9.2008

Kaljaa nokkamukiin

Sain tänään sähköpostiini otteita Vauva-lehden keskustelupalstalla käsitellystä kysymyksestä ja äitien ohjeista kysyjälle. Koska aihe on meille monelle akuutti, ajattelin laittaa nämä tiedon järkäleet jakoon.

"Mitä tehdä 34-vuotiaan miehen kanssa, joka on huono syömään. Ainoastaan kalja menee."

Ja vastaukset siihen:

Tuon ikäinen pärjää vielä pelkällä kaljallakin, pääasia että juo riittävästi, viljatuotteiden osuus on taattu. Kokeile lihapuolelta HKn sinistä, maistuu useimmille tuon ikäisille. Pullo olisi kyllä jo aika vaihtaa mukiin. Kalja pois niin ruokakin taas maittaa...

Minun mieheeni tehosi tuossa vaiheessa ihan vaan johdonmukainen linja: ruoka-ajat on ruoka-aikoja ja kalja-ajat kalja-aikoja. Jos jäpä ei syönyt, niin minä vaan nostin ruuat veke.

Kaljan suhteen oli meilläkin vaikeeta, kun halusi aika pitkään sen lohtupullonsa sänkyyn - vähän rankkaa vahtia, ettei päässyt pullo suussa nukahtamaan, pelkäsin että vetää sitä juomaa henkeensä tai tukehtuu itse pulloon.

Minulla samanlainen 40 v. Nyt on kyllä kesällä mennyt joskus siiderikin. Mä olen ollut aika tiukka siinä, että jotain mieleistä kielletään - esim. sanomalehti tai launtaisauna tai lauantaisarja - jos ei ruoka mene. Sitäkin kannattaa kokeilla, että antaa aina kaljan vasta ruuan tai kotitöiden jälkeen. Ja omat kaljat pitää tietysti pitää piilossa, ettei tule hinku, kun näkee sinun ottavan. Johdonmukaisesti.

Yritä tarjota hänen herkkuruokiaan ja säästä kaljat kaljapäivään (=lauantai) Kyllä se siitä!

Vaihda kahteen 17-vuotiaaseen, niillä on aina nälkä.

Tarjoa kunnon aterioita ja piilota olut. Tai ainakin tarjoa se olut nokkamukista, ettei miehesi voi käyttää olutpulloa lohtuimemiseen, se vain yllyttää häntä. Muista: rajat ja rakkaus!

Mitä, eikö häntä enää imetetä? Karmea anoppi sulla.

Taitaa olla melko tyypillistä tuossa iässä...
Toisen samanlaisen "kasvattaja".

34-vuotiaasi on uhmaiässä ja haluaa syömättömyydellään taistella auktoriteettiasi vastaan. Rajoja ja rakkautta, niin siitä se homma etenee. Kalja ei ole terveellistä hampaillekaan.

Älä missään tapauksessa pakota miestä syömään, se on julmaa ja merkki omasta epävarmuudestasi kasvattajana. Yritä tehdä ruokailusta hauska ja miellyttävä tapahtuma vaikkapa erilaisin leikein. Syömisen pitäisi olla miehestä miellyttävä tapahtuma, ei pakkopullaa.

Älä missään nimessä tuputa ruokaa. Kyllä terve mies tietää kuinka paljon tarvitsee ruokaa ja kaljaa!

Itse ehdottaisin, että ruokaan voisi sekoittaa aluksi sitä olutta ja hiljalleen sitten vähentää oluen määrää kun mies tottuu ruoan makuun. Olen toki myös pöyristynyt näin aikaisesta imetyksen lopettamisesta. Ei mikään ihme, että kalja maistuu.

4 kommenttia:

 1. =D Nehän oli fiksuja neuvoja. Taidan kokeilla oluen sekottamista ruokaan noin aluksi, mutta mukiin meilläkin on nyt syytä siirtyä, se tuli selväksi!

  VastaaPoista
 2. Aikamoisen naurut tuli :). Mitäköhän tuo mies sanoisi, kun seuraavan kerran laittaisi oluen nokkamukiin... :)

  VastaaPoista
 3. REPS :D:D:D:D:D pelastit illan totaalisesti :D

  VastaaPoista
 4. Mahtava! :-D (Vilautin tätä miehellenikin vähän niinkuin opetustarkoituksessa...)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...