5.9.2008

Allerginen pahalle ruoalle

Madden kummisetä kertoi meidän hääjuhliin ilmoittautuessaan olevansa allerginen kaikelle pahalle ruoalle. Mä olen kanssa.

Mä haluaisinkin nyt nostaa esille yhden julmetun vääryyden. Nimittäin sen, että todella usein ruokiin piilotetaan ananasta ja muita hedelmiä ilman, että tää täysin perverssi valinta millään tavalla näkyy ruokalajin nimessä. Ostin kerran nälkäisenä kinkkupaninin. Haukkasin ahneesti odottaen valkoisen hiilihydraatin, suolaisen kinkun ja rasvaisen juuston turvallista yhdistelmää, mutta hampaiden väliin jäikin 1500-asteinen persikan puolikas. Olisin soittanut ambulanssin jos olisin pystynyt puhumaan. Tai kun tilasin lounaalla kanapastan, sain eteeni parmesaanilla kuorrutetun annoksen, jonka ensimmäinen haarukallinen paljasti, että kastikkeessa on 5% kanaa, 10% tomaattimurskaa ja 85% tölkkiananasta. Palautin annoksen vääriin spekseihin vedoten vaikka tarjoilija huokui ärsyynnystä. Oikeasti. Jos siihen fucking pastaan olisi laitettu sinihomejuustoa niin se olisi ollut kana-aura-pasta. Mutta jos siihen laitetaan ananasta, se on kanapasta. Miksi vitussa?

Toinen vihaamani secret ingredient ovat suolakurkut (kyllä, ne todellakin on ihan samaa skeidaa kuin herkkukurkut ja maustekurkut). Karmiva etikkainen yllätyslöllö hyökkäsi viimeksi eilen ruisleivän välistä siellä esimieskoulutuksessa. Jos se oli joku testi, miten henkilö suhtautuu yllättäviin vastoinkäymisiin, en tainnut läpäistä. Hyi helvetti. Myös hillosipulit, nuo vihannesmaailman pienet kalpeat kivekset, persvaolle maistuvat kaprikset ja oksennuksenkatkuinen varsiselleri pilaavat ihan minkä tahansa ruoan.

Kaikki ravintoloitsijat huomio: jos ruoassa käytetään jotain voimakasta (ja pahaa) makuun vaikuttavaa ainesosaa, se tulee ilmoittaa ruoan nimessä. Jos tekee mieli experimentoida niin peskää vaikka hampaat wasabilla.

7 kommenttia:

  1. Toi ananas ja muut hedelmät viittaisi siihen, että käyt nainen väärässä ravintolassa. Tule meille vaan, meillä leivotaan, eikä ole etelän hetelmiä piilotettuna lautaselle. Mäö vihaan sitäö kans niin paljon, ja mun mies ehkä vielä enemmän. Moni keittiömestari on tehnyt ensimmäisen demon ruokalistasta ja jos sieltä on saatunut pilkahtamaan hetelmä, niin se on ollut mun miehelle sisäisen raivarin paikka.

    Hilloripulit on joo pahoja, mut pienistä kapriksista mä aloin diggailla. Kuiva keski-ikä lähestyy, karvaat paskanmaut alkaa viehättää?

    Hanna

    VastaaPoista
  2. Siellä kulmilla kun oot töissä, niin Ysibaarissa on sikahyvä kanapasta sellasella sitruunaisella soossilla. Ei ole piilotettuna mitään ananaksen paloja :) Muutenkin kyseisen juottolan/syöttölän lista on aika bueno.
    Noi persikat on ehkä ihmeellisin juttu, mitä ruokaan voi laittaa... Toinen on ne kuoritut pienet mandariininlohkot. Niitäkin joskus noista valmispatongeista ja voileivistä löytää. Wtf?? Tai pastasalaatti jossa viinirypäleitä.

    VastaaPoista
  3. Kiitti vaan, en voi enää koskaa syödä hillosipuleita ja kapriksia ajattelematta pieniä kiveksia ja persvakoa.

    VastaaPoista
  4. Hanna, mä annan sun miehelle kolme Michelinin rengasta kunnioituksesta sen hedelmäboikottia kohtaan.

    Karina, mä todella vihaan myös niitä mandariinilohkoja ja ihan mitä tahansa hedelmiä salaatissa. Ellei se ole hedelmäsalaattia.

    Koira, ei kestä kiittää. Levitä toki vapaasti sanaa. ;)

    VastaaPoista
  5. *reps*

    mäkin vihaan hillosipuleita, mutta vasta tää sun sanallistaminen sai mut tajuamaan että miksi. :D

    tkk:lla oli joskus muinoin aina ihan joka jumalan safkassa hillosipuileita. ne oli varmaan saanut jonkun karseen hyvän tarjouksen, tyyliin kaziljoona hillosipuilia / 1€ ja sitten niitä tungettiin joka paikkaan. yöks!

    VastaaPoista
  6. Ostin heseltä. Vuohenjuustociabattan. Puraisin hampaani ekalla iskulla vihreään viinirypäleeseen. Voi jumalauta.

    VastaaPoista
  7. Otan osaa. Mä sain tänään Torissa punakaali-ananassalaatin. Se on mahtava hetki, kun tuntee sen fucking purkkiananaksen maun TAAS JÄLLEEN KERRAN suussa ja tietää että niin se universumi vittuilee.

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...