1.9.2008

1500km Portugalista länteen

Tänään oli jo niin syksyistä, että piti ruveta ajattelemaan lomaa. Ei varsinaisesti ajankohtaista mutta piristää poikkeuksetta.

Tässä on kaikille äkillisestä syyshalvauksesta kärsiville muutama kuva Azoreilta, jossa me oltiin häämatkalla 2005.

Tarkoitus on testata se joskus lapsiperhekohteena (edellyttäen, että sieltä löytyy hotelli con baby-sitting service), mutta pistän vinkin jakoon jo nyt, koska puitteet on muuten kunnossa: rauhallinen paikka, lento inhimilliset 5h ja Hispanian matkat suht edulliset.

Azorit on pyörryttävän kaunis yhdeksän vulkaanisen saaren palaveri keskellä Atlanttia. Islanti goes Välimeri.

Sao Miguelin pääsaarella on ehdottomasti eniten nähtävää ja tehtävää. Koska kalliorannat on jyrkkiä ja merenkäynti voimakasta, möykkäävät brittipissikset puuttuu täysin. Yksin se on jo hyvä syy lähteä sinne.

Sen lisäksi, että paikka on kala- ja äyriäisruokia rakastavan paratiisi, ei viininystäväkään jää kylmäksi: paikallinen viini (vinho verde) on todella edullista ja helppoa juotavaa ja sen kera nautittavat juustot ja leivät kerrassaan mainioita. Sää on oikukkaampi kuin Suomessa: keli saattaa vaihtua vartissa auringosta helvetin kylmäksi rankkasateeksi. Ja toisinpäin.12 kommenttia:

 1. Oi vinho verde! Miksei Alko myy sitä, kysyn katkerana. (Meillä kaihotaan alati Madeiralle - eikse oo vähän ku samaa naapurustoa.)

  VastaaPoista
 2. Kyllä Alkosta muutamaa eri vinho verdeä löytyy ;)

  VastaaPoista
 3. Mitä vittua, mäkin luulin ettei sitä saa alkosta?? Jos saa niin mehän pidetään välittömästi muisteloilta: keitettyjä perunoita, chilitahnaa, frittiäyriäisiä ja gulgulgul..

  VastaaPoista
 4. No helevetti. Miten olen voinut elää ilman tietoa asiain oikeasta laidasta? Gulgulgul!

  VastaaPoista
 5. Juu, taitaa olla ainaki 4 tai 5 erilaista vinho verdea tarjolla Alkossa. Ovat olleet minunkin suosikkeja viime kesäisen Portugalin reissun jälkeen.

  VastaaPoista
 6. mamaa ja lukijoita selvästi yhdistää samanlaiset virvoitus mieltymykset:D

  VastaaPoista
 7. Heip!

  Azoreista jäin joskus pohtimaan säätä ja jäi siksi menemättä vaikka lupasivat esitteessä delfiinejä. Kuvauksesi valoi kuitenkin uutta uskoa - hienoltahan ilma tuolla näyttää!

  Muutamat päivitykset jäi lukematta muuta touhutessa, nyt vasta osui silmään, että pidit Ivanin touhuista. Saanko siis paketin? Niin siistiä! Paketit on parasta! Vaan kuinka? Miten tulee minun toimiman?

  VastaaPoista
 8. Joo, mun lukijoiksi on näköjään valikoitunut viininlipittäjiä. Se on hyvä se. ;)

  Polly: Azoreille ei kannata mennä keväällä, silloin siellä myrskyää harva se päivä mutta kesäkuusta eteenpäin pitäisi olla aika miellyttävää. Hienointa on se että sateet kestää vain hetken eikä kolme viikkoa niinku täällä, prkle. >:( Laita Polly mailitse sun osoite ja joatrin lukunmieltymyksistä niin valkkaan sulle luettavaa. ;)

  VastaaPoista
 9. Ooh. Azorithan kuulostaa vallan loistavalta mestalta. En ollut tollasta paikkaa jotenkaan edes tiedostanut olevan olemassa. Kauhee matkakuume nyt tuli.

  VastaaPoista
 10. Casal Garcia. Joku seittemän euroo. Ihan lempparia. marsmars Handeliin!

  VastaaPoista
 11. Casal Garcia on munkin suokkari. Sitä sai Alkosta jo vuonna 2000, jolloin olin rakastunut tuohon litkuun kielikurssilla Aveirossa.

  PS. con = espanjaa, com = portugalia

  VastaaPoista
 12. Com hit, Casal Garcia! (ruotsia)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...