10.8.2008

Viinimarjoja

Oltiin taas viikonloppu maalla. Mun mielestä äitiyden yksi palkitsevimpia hetkiä on se, kun onnistuu antamaan niitä omia parhaita lapsuudenkokemuksiaan omalle lapselleen. Ja näkee että silläkin on hauskaa. Saan sitä mun kaipaamaa konkretiaa: mä olen nyt tarjonnut lapselleni jotain ainutlaatuista, jota se voi muistella aikuisena (joo, tiedän että ei se mitään vielä tallenna mutta ei puhuta siitä). Esimerkiksi kahluualtaassa polskiminen hellepäivänä oli ihan älyttömän kivaa. Ja marjojen syöminen suoraan pensaasta. Pikkuveljen heitteleminen raaoilla omenoilla. Pikkuveljen heittämien raakojen omenoiden väisteleminen.

Pari otosta.

Madde rakastaa punaisia ja valkoisia viinimarjoja, mustat ei jostain syystä maistu. Tässä on muuten joku outo koulukuntaero: jotkut kutsuu niitä herukoiksi, mikä on ihan korrektia, koska eihän niistä mitään viiniä tehdä. Ainakaan sellasta mitä mä ostaisin. Mä kuitenkin kutsun niitä viinimarjoiksi koska mummokin kutsui.

Madde on kehittänyt lievän fiksaation lampaisiin. Ollaan aika monta kertaa viety se rinkkakävelylle läheiselle maatilalle. Sen jälkeen ei tartte sanoa ku "hammas" niin jaloista kuuluu BÄÄ. Me käytiin veljen kanssa skideinä silittämässä naapurin lampaita, mutta siihen nää nykyajan arkajalkalampaat ei suostu.Kävelyllä suvun naisten (ja yhden 1,5v miehen) kanssa. Oli oudon syksyinen fiilis, vaikka olisi voinut olla täysi kesä. Noi pompulakasvit (eli osmankäämit) oli erinomaisia makkaroita kokkausleikeissä. Jossain vaiheessa ne kyllä hajosi sellaseksi tuhkaksi, mutta ainahan lelut joskus hajoaa.

2 kommenttia:

  1. Voi Mama, mä oon tehnyt pojan kanssa samaa eilen! Jätkä söi mustia herukoita tai whatever viinimarjoja puskan tyhjäksi. Mä yritin kerätä omaan kulhoon muutaman noin niinku muodon vuoksi. Kyllä siitä yhteen viiliin saa marjakeon ;)
    Eli noi skidit olis hyvä pariskunta, toinen syö mustat ja toinen valkoiset. Ei jäisi linnuille mitään.

    H

    VastaaPoista
  2. Eiks tullukki hyvä mieli? :D Matilda on myös siitä hyvä vaimokandidaatti että se syö linnunpaskaa, käpyjä, paperia ja hiekkaa mutta ei ruokaa. Kauppalasku on kaksi yhden hinnalla. ;)

    VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...