21.8.2008

Mukana ollaan, Carrotmob!

Oman lapsen myötä huoli maailmanrauhasta, ilmastosta, liikakalastuksesta ja universumin laajenemisesta vähintään tuplaantuu. Mä olen aina yrittänyt ostaa hyvää omaatuntoa ja luukuttanut yksilön valintojen tärkeyttä vaikka se olisikin sitä hyttysen paskaa Päijänteessä (no joo, kertakäyttövaipat on edelleen mun pahe). Nyt olisi ehkä vihdoin tarjolla konkretiaa, nimittäin Carrotmob-kansanliike (kamalaakin kamalampi suomennos on porkkanajengi, älkää käyttäkö sitä). Liike luonnehtii itseään näin:

"Yksittäinen kuluttaja on voimaton, mutta ryhmä voi jo neuvotella. Meillä on ostovoimaa, mutta päivittäin kuluttamissamme tuotteissa ja palveluissa tarjolla on useimmiten vain epäekologisia vaihtoehtoja.

Lets go mobbing on yhdysvaltalaisesta Carrotmobista inspiroitunut ryhmä, jonka tarkoitus on muuttaa tilannetta. Liitämme yhteen kuluttajien ostovoimaa ja neuvottelemme yritysten kanssa heidän toimintansa ekologisuudesta, käänteistä boikotointia siis."

Kiteytettynä kyse on kuluttajien organisoitumisesta tukemaan ympäristötekoja ja ekologisia sekä eettisiä valintoja tekeviä toimijoita ja palveluntarjoajia eli äänestämään lompakollaan. Tarjolla on siis valveutuneille yrityksille kepin, barrikadien ja spray-maalin sijasta kahisevaa porkkanaa.

Facebookiin perustettuun ryhmään liittyi 1000 jäsentä alta aikayksikön, joten tälle on selkeää tilausta. Jos ja kun massat saadaan näin helposti liikkeelle, pitäisi käyttää hypeä hyväksi ja konvertoida kiinnostus teoiksi. Mikä hienointa, mahdollisuudethan ovat rajattomat: ruokakauppojen lisäksi tietoa pitäisi saada kaikista palveluntarjoajista kampaamoista lähtien, erilaisia tempauksia ja kampanjoita keksii hetkessä tusinan. Avanainasemassa on tietenkin tiedotus. Mun äitikin osaa nykyään käyttää internetiä, joten ihan ensimmäiseksi tarvitaan saitti, joka lienee jo tekeillä. Looking forward.

Mielenkiintoista myös nähdä lähteekö joku kauppaketju tai liikkeenharjoittaja ihan vapaaehtoisesti mukaan tähän toimintaan. Ensimmäinen kun saa aina eniten palstatilaa.

Mä olen niin messissä. Ja haluaisin päästä mobbaamaan mieluiten jo tänään. Siispä hopi hopi!

Video: http://www.vimeo.com/925729
Facebook: http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=24222803714

4 kommenttia:

 1. Hesarikin on jo noteerannut:
  http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Maamme-laulu+soi+Carrotmobin+kiitosvideolla/1135238825373

  VastaaPoista
 2. Samoin, messissä ollaan että soi! Perskutarallaa, me parannetaan Mama maailma ;)

  H

  VastaaPoista
 3. Samoin, messissä ollaan että soi! Perskutarallaa, me parannetaan Mama maailma ;)

  H

  VastaaPoista
 4. Todella hieno juttu! Itse juuri kauhistelin blogissani Monsanton bisneksiä ja sitä miten voimaton tavallinen kuluttaja tuollaisten jättien edessä on. Mutta joukossa on voimaa!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...