16.8.2008

Materiatunnelmointia

Kokosin ja lajittelin eilen illalla vielä kirppiskamoja. Tässä muutama muistoja herättänyt artikkeli.

Nää Giustin tummansiniset korkokengät piti hankkia mun ekan iltapuvun kanssa eräisiin lääkiksen vuosijuhliin avecin ominaisuudessa. Mä löysin noi paniikkikierroksen jälkeen Tapiolan Stockalta, silloin kenkäosasto oli vielä yläkerrassa. Ne oli muuten hauskat juhlat, vaikkakin vähän skandaalinkäryiset: menin nimittäin niihin bileisiin ihan eri seuralaisen kanssa kuin lähdin pois. Ja se käsipuoleen loppuillasta jäänyt tyyppi oli mun poikaystävä seuraavat neljä vuotta.

Tän karvakauluksisen tummanruskean nahkatakin ostin au-pair-vuonna -94 Camden Townista. Maksoi ainakin 50£, mikä oli älyvapaa sijoitus kun ottaa huomioon, että ansaitsin 20£ viikossa, onneksi äiti lähetti rahaa. Ostin tän vikana iltana. Olin reputtanut samana päivänä ajokokeessa (kyllä, osaan käyttää vaihteita vasemmalla kädellä) ja tunsin tarvitsevani lohdutusta, siis shoppailemaan. Illalla käytiin musikaalissa (muistaakseni Saturday Night Fever), seuraavana päivänä lensin himaan. En ollut kertonut paluustani kuin pikkuveljelle, joka tuli noutamaan mut kentältä. Sama takki oli mun päällä kun sain ekan paluukulttuurishokin. Veli kysyi parkkirahaksi femman kolikkoa. Lähtiessäni se oli ollut vielä seteli.


Tää RandigaRutanin jakkupuku taas vastasi joskus vuosituhannen vaihteessa mun tarpeeseen näyttää aikuiselta. Ostin sen täysin tietoisena siitä, että mulla ei ollut mitään hajua, missä sitä voisi käyttää. Lopulta sille löytyi aikaikkuna: pistin sen päälle kun menin ekaan oikeaan aikuisten työpaikkaani. Ja olin luonnollisesti täysin ylipukeutunut, mutta jäinpähän mieleen. Traumatisoiduin kuitenkin sen verran, että en ole pitänyt sitä enää sen jälkeen. Osaltaan asiaan saattaa myös vaikuttaa, että M-koosta huolimatta en mahdu siihen.. Varmaan virheellinen laputus.

Näissä on hyvää karmaa ja elettyä elämää. Mut jos mä vielä jatkan tätä en pääse koko kirppikselle van jään nyyhkimään näiden kanssa himaan. Siispä over and out.

10 kommenttia:

 1. Ihana toi jakkupuku :D - meikällä ihan samantapainen, yhtä ahkeralla käytöllä. Miksiköhän sitä alle 3-kymppisenä tunsi tarvitsevansa tuollaisen ;)
  Harmi kun mun kaapista lähtee kaikki rajantakaisille sukulaisille ja ihan ilmaiseksi :( Mulla ei oo ikinä mitään kirppiskamaa kun kaverit on menossa. Joku kerta täytynee uhrata jotain ajankohtaisia vaatteitaan ihan siitä ilosta, että voi mennä.

  VastaaPoista
 2. Joo! Nykyään tollasen pukee päälleen vain jos on menossa johonkin huippukonservatiiviseen palaveriin ja kaikki muut toimistolla repeilee.

  Multakin lähtee sukulaisille ja tutuille suurin osa ilmaiseksi eli se H&M kama. Oon kuitenki säästelly noita reissuilta nousuhumalssa tehtyjä ostoksia ja kalliita merkkituotteita sitä tulevaisuuden kirppisreissua varten. Ja nyt mä oon menossa sinne!! =D Tuu hakee inspiraatiota ja moikkaamaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Hitto mama, mä pelästyin ku näin ton jakkupuvun.
  Akka ilman päätä retkottaa sohvalla. Hui helvetti.

  Pidä se kaukana musta huomenna, mä lupaan ettet sä joudu tapaamaan mun killtävää, hopeanväristä, jätesäkin kokoista ysäripaitaa.

  Hanna

  VastaaPoista
 4. "Akka ilman päätä retkottaa sohvalla."

  Toihan on just mä. Emmä ehkä voikaan myydä sitä. Mä laitan sen päälle. ;D

  VastaaPoista
 5. Miten meni? :) Ois ollut kiva tulla käymään, mutta meillä oli menoa tänään :(

  VastaaPoista
 6. En ole ennen kommentoinut, mutta sain vinkin blogista Sylvian kautta ja olen seuraillut hihitellen postauksiasi muutaman viikon. Itsellä 2v. tyttö, töihin palattu vuosi sitten ja tunnelmat NIIN tuttuja.

  Mäkin odotan nasevaa kuvausta siitä, millaisiin uusiin koteihin mm. jakkupuku ja takki pääsivät :-)

  Multakin löytyy tuo vastaava ylikonservatiivinen jakkupuku vuodelta 2000 (mutta se on harmaa), kun 22 v:n piti näyttää ekassa duunissa mahdollisimman vanhalta... Oi niitä aikoja.

  VastaaPoista
 7. mä taas veikkaan, että ne ei saaneet uutta kotia, ainakaan se jakkupuku;)
  vai oiskohan mama terästänyt sitä viiniä jakkupuvun kohdalla??

  VastaaPoista
 8. Mama kirjoita jo, vieläki naurattaa toi sun upee myyntitaktiikka. Sähän myyt ihan mitä vaan nainen, ja millä tyylillä. Hah, kaikki tulee saamaan vatsakrampin kun sä kerrot päivästä.

  Hihhhihhii..

  H

  VastaaPoista
 9. Rous on nostradamus. :D

  Mua väsyttää niin helevetisti etten jaksanu kirjottaa enempää, sorry. Muistellaan joskus lisää.

  Nimimerkki "Antaisitko itte 50 sentillä?"

  VastaaPoista
 10. Karmeeta saivartamista, mutta sun veli tais kysyä parkkirahaksi KYMPIN kolikkoa. Sitä sellaista nykyisen kakseurosen väristä.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...