4.8.2008

Äidin natsat

Päivä työelämässä ja taas on epäkohta käsissä. Firman sisäinen hierarakiahan selviää yleensä titteleistä. Directorit on ylempänä kuin managerit, jotka on ylempänä kuin assistentit. Samalla tavalla voidaan olettaa, että Senior Project Managerilla on enemmän palveluvuosia ja työkokemusta takanaan kuin juniorilla. Samalla tavalla mun mielestä useamman lapsen äitiä pitäis tituleerata eri nimellä kuin yhden. Oikeesti. Ne on tuottanu valtiolle enemmän uusia veronmaksajia eli olleet raskaana, synnyttäneet, imettäneet ja valvoneet enemmän - miks nekin on vaan äitejä ja miks ne saa yhtä vähän rahaa kuin mäkin? Miks ei oo mitään bonusjärjestelmää? Ei, mä en laske sitä korotettua lapsilisää miksikään bonukseksi.

Yks mahdollinen ratkaisu löytyis armeijasta. Siellä sisäinen ranking paljastetaan vaatteisiin kiinnitettävillä natsoilla, väkäsillä, tähdillä, leijonilla sun muilla. Eikö ois hienoa, jos samantyyppisellä pinssijärjestelmällä voisi tunnistaa ansioituneet äidit! Siinä vois viestiä myös lasten sukupuolet ja syntymävuodet. Vois sitten hiekkiksellä heti avata keskustelun riittävään kunnioittavaan sävyyn. Ja voishan ne saada jotain muitakin kuin välittömiä rahallisia etuuksia esim. paremmat ajat neuvolaan, ruokakupoissa pakkauspalvelun ja ilmaiset bussikyydit oli lapset mukana tai ei. Oikeus, kohtuus ja käyntikortit!

4 kommenttia:

 1. mä just sun työpäivästä innostuneena laadin itselleni ylennyksen, uuden nimen;

  ylästön paronitar femme au foyer von rous

  mä oon tatuoinut mun natsat oikeaan käsivarteen.

  VastaaPoista
 2. No just jotain tollasta! Me yhden lapsen pyöräyttäneet voitais olla vaan jotain junior paronittaria. ;)

  Tossa tatskanatsassahan olis ideaa, äitiys kun jättää aina jäljet juuri ihoon.

  VastaaPoista
 3. rousku kulkee tästä lähtien töissäkin vain hihattomassa paidassa. :) mut joo, sehän voitaisiin hoitaa niin, että heti, kun lapsi on saatu synnärillä ulos, hyppää kehiin tatskantekijä ja hoitaa homman.

  VastaaPoista
 4. joo, samoissa kipulääkkeissä menis sitten se ihon hakkaaminenkin!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...