21.8.2008

I love Freda

Kirjoitan tämän silläkin uhalla, että lipsahtaa vähän muotiblogin puolelle. Good news is, että mun kaikki ostoshuolet on ohi.

Mikä fucking salaliitto on se, että kukaan ei ole kertonut mulle Fredrikinkadusta. Helsingissä on siis olemassa kortteli, joka on ihan täynnä juuri sellaisia pikkuputiikkeja, joista ei oikein tiedä miten ne pystyy maksamaan vuokransa. Kun tällaiseen paikkaan menee sisälle, on pakko tervehtiä, sillä tunnelma on kuin jonkun himaan saapastelisi. Jos oltais Ranskassa, omistaja olisi hyvin pienikokoinen, supertyylikäs 50+ nainen, jolla on mustaksi värjätty lyhyt tukka, punaiset timanttikoristeiset pokat ja ylenkatsova asenne. Ja aivan liikaa parfyymia. Koska ollaan Suomessa, myyjä on ihan tavallinen täti, mutta todella asiantunteva ja auttavainen.

Hirveintä on se, että löysin tän kadun sattumalta. Se on mun uus duunimatka Kampista Roballe. Pakko valita aina Kampista katsoen vasen puoli, koska oikealla on Zio, Tizziana ja Fizzi (miks vitzissä kenkäkauppojen nimessä pitää olla noin plajon zetaa!?). Niin ja Funky Lady, Deb, muutama kutsuva laukkukauppa ja Chez Marius. Vasemmallakin on kyllä Gaudete, Red Shoe ja muutama kivan (ja kalliin) näköinen sisustusliike sekä yks konditoria josta tulvii kadulle aamuisin huumaava korvapuustin tuoksu. Onneks siellä on myös Crazy, jonka näyteikkuna on vissiin suunniteltu houkuttelemaan pääsiäisnoitia.

Mä pääsin kuitenkin tänään vähän ostelun makuun, koska siellä Fizzissä oli 50% ale kaikista tuotteista. Ei sellaisen tarjouksen ohi kävellä. Ostin vaatimattomasti kolmet kengät: yhdet mustat kävelykengät, yhdet ruskeat nilkkurit ja yhdet ihanat harmaat saappaat. Ihan siitä ilosta, että ne mahtu mulle pohkeesta. Samaan rahaan kävin myös Funky Ladyn alessa.

Joudunkohan mä ottaa duunista loparit kun mulla ei ole varaa kävellä mun duunimatkaa? Onneksi saan kohta ees palkkaa.

11 kommenttia:

 1. Mä oon tartuttanut sen nyt suhun, onneksi olkoon! Eiks ollu ihanaa, kolmet kengät, noin sitä pitää Mama! Mä oon susta ylpee ;)

  Hanna

  VastaaPoista
 2. Kokemukseni pikkuputiikeista: toisessa oli niin hienoja rouvia että ja kaikki olivat putiikinpitäjän kavereita ja katsoivat minua pitkin nenänvartta, kun olin nahkakuteissa. Toisessa oli vastassa playboymalli Susanna Pentikäinen(?) mutta hepenet olivat ihan alimitoitettuja minun varrelleni. Susannalla oli enempi rintoja kuin pituutta... Mutta hän ei sentään katsonut minihametta nenänvartta pitkin. :-)

  VastaaPoista
 3. Kolmet kengät kerralla! Ihanaa :-) Mä löysin netistä kenkäkaupan ja uskaltauduin tilaamaan sieltä. Paketti ei ole vielä saapunut, saa nähdä, miten onnistui... saahan ne sitten palauttaa, jos ei tärpännyt.

  Jos työmatkat alkaa käydä liian kalliiksi, ainahan voit ajaa sen taksilla. Selvää säästöä!

  VastaaPoista
 4. Hanna, mulla hiukan poltteli se kirppisrahasto + mä oikeesti tarvitsen kenkiä. ;) Teemu tosin totes jotain lakonista että "hyvä ettei tarvii enää paljain jaloin kävellä." Mitä lie tarkoittanut.

  Helena, mua yleensä katsotaan nenänvartta pitkin kun en tiedä kuka vittu on Susanna Penttilä. :D

  Anna k: laita heti nettikenkäkaupan osoite kehiin.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon onnistuneesta shoppaamisesta, mama! Kiitän luojaa, että työpaikkani ei ole enää Kampissa, koska Zio-kenkävuoreni alkoi jo olla vaarallisen korkea. Miksi muuten mä en ikinä löydä itse Espanjasta Pura Lopezin kenkiä? Onko se oikeasti joku rupumerkki jota vaan kärrätään Suomeen?? No, jos näin on, niin fine by me. Bulevardilla, Fredasta ehkä 20 metriä merelle päin, on muuten liike Niina's (ent. Lumenen malli Niina Kurkela), jossa oikeasti merkkikenkiä. Siellä voi käydä kauhistelemassa, mitä kalliit kengät oikeesti maksaa :D
  Älä muuten ikinä eksy Debiin.... Ne vaatteet menee ehkä 13-vuotiaille rinnattomille tytöille.
  Muuten siinä Fredan alkupäässä, Fredan torin lähellä, on lastenvaatekauppa Zicco, jossa on aika kivoja vaatteita, joita voi ostaa sitten kun siinä on seuraavaksi ale - (kai meidän pitää lapsistakin välillä puhua? ;) ).

  VastaaPoista
 6. Oh, laitetaanpa korvan taa toi Zicco. ;) Löysin myös jostain kulmasta Gaudeten Kids-myymälän! Mun on varmaan pakko hommata sellaset silmälaput ku entisaikaan hevosilla oli.

  Tää mun blogi ei muuten oo enää kauhean lapsikeskeinen vaan enemmän mun elämää yleisesti. Johtuen siitä että mulla on nykyään elämä. ;) Pyydän anteeksi kaikilta pettyneiltä lukijoilta, mutta tää taitaa olla nyt pysyvä tila. Ja hyvä niin. ;)

  VastaaPoista
 7. Tässä tulee: www.brandos.fi

  Toivottavasti teet(te) hyviä löytäjä. Kuvat ovat aika hyvät, vaikka eihän se tietenkään sovittamista korvaa...

  VastaaPoista
 8. Voi ei.... anna k. - en tiedä kiittääkö vai itkeä..... Shoe heaven!

  VastaaPoista
 9. Minä "löysin" Fredan vuonna 1995 18-vuotiaana, joten salaliitto sen on täytynyt olla :D

  Mama minun makuun! sus siunatkoon keskinkertaisia äitejä :D

  Pitäisikin etsiä duunipaikka niin, että voi kävellä jonkun ostosparatiisin kautta.. tosin.. se käy kukkarolle ajan mittaan kalliiksi.. ja täytyy etsiä duuni jostain, minkä varrella ei ole edes otto-automaattia.. kokemusta molemmista löytyy.. kummassakin puolensa :D

  VastaaPoista
 10. Moi Mama,

  Varoituksen sana...
  Ostin maaliskuun lopulla Zio-kenkäkaupasta 120 euron korkokengät, joista irtosi liimaus 4 kuukauden päästä. Heidän hovisuutarinsa mielestä ei ollut kyse valmistusvirheestä, vaan käytöstä johtuva asia. Niin, kenkiähän pitäisi kai voida käyttääkin;)
  (Käytin kyseisiä kenkiä työkenkinä toimistotyössä.)

  VastaaPoista
 11. Hei uudestaan Mamalle ja Maman blogin lukijoille.

  Zio palautti uskoni heihin!!! Toinen myyjä ottikin uudestaan yhtettä ja sain noiden kenkien rikkoutumisen korvaukseksi lahjakortin. Harmittaa tietysti, että ne ihanat kengät menivät rikki, mutta pääasia on, että liike korvasi nyt todella asianmukaisesti tuon. Ihanaa, nyt voin jatkossakin suositella paikkaa ja shoppailla siellä itsekin:)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...