10.7.2008

Myydään uudenveroinen lohennahka

Mun lapsi söi tänään ekaa kertaa mun tekemää ruokaa! Hahaa, mä osaan ruokkia mun lasta! Anoppi nimittäin tajusi tarjota sille mun omatekemää kalakeittoa vaikka vastustelin alkuun, kun olin lorottanut siihen kosolti valkkaria. No, äitinsä tyttö kyllä söi (joi) ja vielä hyvällä ruokahalulla.

Toi kalakeiton loihtiminen olikin aikamoinen episodi, joka hieman korosti sitä, että tämä metamorfoosi kodin hengettäreksi on vielä toukkavaiheessa.

Minähän en nimittäin mitään lue reseptikirjoja ellei ole ideat todella vähissä. Jos ruoasta ei pysty päättelemään, miten se tehdään, se on todennäköisesti liian hankalaa. Lohikeittoidean sain yhdestä Liza Marklundin kirjasta, jossa se päähenkilö laittaa juhlaseurueelle hienon merellisen keiton. Se kuulosti tosi elegantilta vaikka se päähenkilö muuten onkin vähän ärsyttävä.

Koska luotan raaka-aineisiin, kävin Stockalla asti hakemassa perunoita, porkkanoita, sipulia, tilliä, kalafondia, kermaa sekä tuoretta kalaa, katkarapuja ja simpukoita. Ihan ekaksi mä lohkoin perunoita ja porkkanoita niin paljon, että kattila meni liian täyteen ja ne lohet ei meinanneet mahtua muusta nyt puhumattakaan.

Sitten järkytyin, kun huomasin, että se kalatiskin setä oli jättänyt sen nahan siihen lohifileeseen, vaikka mä nimenomaan pyysin leikkaamaan sen pois. Mies huomautti nähneensä, että se leikattiin irti ja vihjaisi että siitä varmaan keitetään se kalaliemi. Täh. Mun liemet tulee todellakin Knorrilta, mutta onneksi en ehtinyt soittaa Stockan kuluttajapalveluun.

Nyt mulla olis sitten yks lohennahka jääkaapissa. En voi heittää sitä poiskaan, jos se on arvokasta liemiainetta, se fondikin on sikakallista. Simpukoita ja katkarapuja olis myös. Ehkä mä pistän ne Huuto.netiin.

5 kommenttia:

 1. Allekirjoittanut osaa kyllä kokata, mutta miten ihmeessä sitä ehtii tekemään joka päivä ruokaa sitten, kun lapsi ei enää syö pakastettuja soseita?? Kaipa tässä täytyy opetella kotitalousihmeeksi, vaikka mielestäni teen kotitöitä jo nyt koko ajan. Ja minulla on vasta yksi lapsi!

  VastaaPoista
 2. Beats me. Semperin tädit ehtii tekee ruokaa kun en mä jaksa joka päivä kalakeittoa tehdä. ;)

  VastaaPoista
 3. kattila,
  sun takii viipale joutui tänään sylkemään äitin lihapullia ja perunamuussia ;D

  VastaaPoista
 4. Höpsis, Viipale vaan kuuli ettei oo enää porukan laihin ja päätti bulimioida ittensä kuosiin! ;)

  VastaaPoista
 5. Vähän menen aiheesta sivuun, mutta mua siis ÄRSYTTI AIVAN HELEVETISTI se kyseinen dekkarin sekaan ujutettu resepti-episodi, mutta hei, mietin asian nyt uusiks, kun siitä on näemmä ollut iloa jollekulle.

  Kas näin kapoinen maailmankuvani laajenee.

  Olen tuore lukija, vedän blogiasi nyt läpi urakkatyönä, ja tää on niin hyvä, että mä ihan melkeen haluun äiskäks kans. (Tänks vaan!)

  Terkut Lausannesta,
  Ginger

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...