16.7.2008

Kenkää

Nyt tulee semi-muoti- ja semi-kasvatuspostaus. Madde diggailee kenkiä ja osaa laittaa niitä sekä suuhun että jalkaan. Kyseessä on siis myös eka itse onnistuneesti päälle puettu vaatekappale. Madde tunnistaa myös eri kenkälajikkeet ja tuo pyydettäessä nauhakengät, saappaat tai sandaalit. Onko tää normaalia vai friikkiä? Iskä sanoo, että se on vaan ihan perusnainen, mutta mua epäilyttää. Oonko mä aloittanut klassisen sukupuolikasvatuksen ihan huomaamattani opettamalla sille, että kenkiä on monenlaisia? Ja että kengät on iloinen asia. Sanokaa nyt joku, jolla on poika, että a) se kans tykkää paljon jalkineista ja b) te ootte esitelly sille erilaisia kenkiä, pliis!

Kertokaa toinenkin juttu: mistä hitosta tietää, että kengät on liian pienet? Ei toi osaa vielä puhua eikä siitä kärjestä isovarvasta painamalla saa mitään tolkkua. Voiko kengännumeroa jotenkin mitata? Mä huomasin tänään, että se varpaiden edessä oleva tyhjä tila on noissa kesäkuussa ostetuissa sandaaleissa lähes hävinnyt. Kuukaudessa on siis tullut ainakin yksi numero. Miten voi olla? Jos olis ollut talvi, mä olisin varmaan pitänyt niitä numeron 19 nauhakenkiä ihan huoletta. Lasten kenkien kärkien pitäis olla läpinäkyvät!

Mutta hyvä vaan, jos jalka kasvaa. Mulla on nimittäin Madden kenkälaatikossa odottamassa noi Sveitsistä ostetut kuvan nahkasaappaat numeroa 24. Pitääkin mennä Madden kanssa vähän näpelöimään niitä heti kun se herää päiväunilta. Sukupuolikasvatuksesta viis.

14 kommenttia:

 1. :D Itellä ei ole poikaa, mutta kaverin 1v pojalla on ihan kenkäfetissi. Kengillä on kivointa leikkiä, ja kyllä hänelle on opetettu eri kenkälajit tietääkseni ;)

  Mä oon piirtänyt Bellan jalasta paperiin "muotin" ja välillä tungen sitä paperia kenkään sisään ja katon mahtuuko rypistymättä. Bellan kaikissa kengissä on myös irrotettavat sisäpohjalliset, niin sen kun vetää ulos ja vertaa jalkapohjaan, niin avot.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, Bella, 1v, sovittaa jo mun kenkiä jalkaansa... Mä luulin, että ne äidin korkokenkien sovittamiset tulee vähän vanhempana :-/

  VastaaPoista
 3. pohjallinen irti ja lapsi siihen päälle seisomaan.
  tilaa kärjessä pitää olla 1-1,5cm.

  VastaaPoista
 4. Matias tykkää kengistä hirveesti. Kaikista parhaimmat on sandaalit ja tietenkin isin työsellaiset :D Tarpeen tullen käy myös mun sandaalit, mut nauhakengistä kelpaa ainoastaan mun addut :D

  VastaaPoista
 5. Elmon mielestä kengät ovat ylivoimaisesti parasta syötävää eli kyllä näitä kenkäfaneja on pojissakin.

  Kenkäkaupassa voi käydä mittaamassa jalkaa, jos haluaa uskonvahvistusta.

  anu

  VastaaPoista
 6. Yritin nyhtää noista ensikengistä pohjallista mutta ei se lähde. Onks ne ensikengät nimetty ensikengiksi siks että äitikin tajuis että seuraavat pitää ostaa pian..

  Mut vähän tää on hyödyllinen blogi. Mun pitäis saada jotain opetusministeriön tukea koska täällä jaetaan niin paljon tärkeää tietoa. God knows että mä mistään mitään tietäisin, mutta mun valistunut lukijakunta on ihan promammoja. ;D

  VastaaPoista
 7. jos pohjallinen ei irtoa, niin toinen keino on sitten se, että työnnät jalan kengässä niin syvälle eteen kun vaan saat ja työnnät sormet kantapäästä kenkään ja arvioit sitä kautta onko siellä se tarvittava sena kautta puoltoista.

  VastaaPoista
 8. "niksi-roiska" joojoo.
  piti laittaa, että niksi-rousku as you know me well.

  VastaaPoista
 9. Äh, en mä siis todellakaan tunge sitä samaa paperia vaan piirrän aina uuden muotin... Huoh ;)
  -Karina

  VastaaPoista
 10. No jopas! Oivaa huumoria, eksyin tänne ekaa kertaa. Muotia on täälläkin juuri mietitty, vaikka kengistä vielä viis.

  VastaaPoista
 11. Niksi-Ruisku on ihan yhtä hyvä, mä tunnistan kyllä. :D Sama juttu Karinalle, mä ymmärsin kyllä mitä tarkoitit. Muutenhan se ei ehkä olis mikään hyvä kasvun mittari. ;)

  Weetuksen Mamalle tervetuloa toistekin. ;)

  VastaaPoista
 12. aina sitä äidit selittelee tätä salakieltä, ja silti toinen äiti kyllä ymmärtää mistä on kyse:D

  VastaaPoista
 13. Meillä taitaa olla "erilainen nuori". Kaikki kengät on ihan p:stä. Kaapissa on monta paria, Reino-tossut mukaanlukien.Kaikki potkitaan heti pois jalasta jos vaan saadaan. Kuljetaan siis edelleen joka paikassa sukkasillaan. Toivotaan että Sami suostuu pitämään kenkiä viimeistään kouluun mennessään ;)

  VastaaPoista
 14. Meidän kohta kolmekuisella neidillä on jo noin kymmenen kenkäparia. Isä on tietysti kauhuissaan että tuon ikäinen oppii heti alkuunsa kenkäfriikiksi, mutta minkäs sille mahtaa kun niitä kaappiin kertyy. :) Tietenkään tuossa iässä ne eivät vielä pääse pohjasta kulumaan puhki eikä niistä mitään ymmärretäkään. Jalatkin löytyivät oikeastaan eilen...

  Luru

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...