17.6.2008

Sinä itte

Meidän siivooja oli ottanut eilen loparit ja tähän hätään ei saatu ketään tilalle. Järkyttävää. Vihaan imurointia ja muutan mieluummin kuin pesen ikkunat. Pari vuotta sitten tapahtunut astianpesukoneen hajoaminen pakotti siirtymään viikoksi kertiksiin.

Suomalaisilla on vahva minä itte -mentaliteetti. Jos himassasi käy siivooja, olet laiska ja/tai kermaperse, vain sairaat vanhukset armahdetaan. Jos et tee itse pintaremontteja ja vaihda autoosi öljyjä, olet noloa pullamössösukupolvea. Mun vanhemmat ei tietenkään sortuneet mihinkään löysäilyyn vaan rakensivat itte mm. kolme omakotitaloa - ja erosivat kesken viimeisen projektin.

Mut oli myös aivopesty samaan ajattelumalliin kunnes dippainssi-mieheni laski kerran demonstraatiomielessä, mitä kotityöt maksaa vapaa-ajassa. Lamppu syttyi: kun vapaa-ajalla on hinta, niin kotitöilläkin on ja vertailusta tulee helppoa. Mies on sittemmin katunut laskelmaansa karvaasti, sillä olen käyttänyt kyseistä hinnastoa mm. silityspalveluideni myynnissä. Kymppi per kauluspaita, kaksi kolmellakympillä. Vie pesulaan, jos ei kelpaa. Kjäh.

Varsinkin pienen lapsen kanssa on ilahduttavaa, että kotitöitä voi ulkoistaa. Eipähän tarvitse käyttää viikonloppua mopin tai naulapyssyn varressa, kyllä hommaa silti jää. Puutarhatyöt(sanan ei-kanervistisessa merkityksessä!) teen jopa ihan mielelläni itte mutta kokki olis kiva. No, onhan mulla Stockan Herkku.

3 kommenttia:

 1. Niin, kokki on hyvä olla omasta takaa- pysyy kermaperse muodokkaana! ;)
  Ja sit tää kokki on vielä muusikkokin, sainpas molemmat, kjäh. Kuule, mie rimpautan sulle huomenissa kun sä oot naulapyssyhommissa, niin jubaillaan siitä jussin jälkeisestä elämästä.
  Terkuin,

  Voisarvi

  VastaaPoista
 2. Joo, pelkällä muusikolla ei tee mitään. ;)

  Mä luulen että mun pitää tuotteistaa toi idea: kokki kotiin. Miettikää: voitte perjantaina vaan soittaa ja tilata jonkun huiipu ruoanlaittajan, jolla on aina ideoita ja reseptejä joka lähtöön ja se käy eka kaupassa ja alkossa ja tulee sitten teille tekee safkat. Lisähinnasta tarjoilu ja lapsen syöttäminen. Mä en ehkä meekään eduskuntaan vaan lyön rahoiksi tällä.

  VastaaPoista
 3. Mee vaan Eduskuntaan, pliis.Siellä on kerhoja joka lähtöön, ja sun myötä tulee lisääkin.Mä voin vähän vinkata mitä sit sanot Merikukalle, Jaakonsaarelle, Suvi Lindenille varsinkin ja Sirkka-Liisa Anttilalle. Miehille ei tarvi sanoo mitään. Yritä vaan päästä samaan hissiin...GM

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...