14.6.2008

Ja äidille kans

Aina puhutaan vaan siitä, mitä hankintoja vauvalle tehdään, vaikka joutuuhan äitikin ihmisenä uudistumaan ja tarvitsee yhtä sun toista. En tosiaan tarkoita mitään noloja imetysliivejä (eihän ne olleet mulle) vaan paljon globaalimpaa käyttötavaraa.

Jumalattoman isot aurinkolasit.
Välttämättömyys, satoi tai paistoi. Pitää peittää vähintään 30% naamasta. Ei tartte meikata ja samalla näyttää hiukan undercover filmitähdeltä. Win-win.

Hyvät ulkoiluvaatteet.
Hiekkalaatikkoikäisillä lapsilla pitää olla satojen eurojen kulutuksen, veden, yleispaskan, kissojen ja koirien kestävä vaatetta, mutta äideistä ei puhuta mitään! Ihan yhtä lailla siellä kylmässä hiekkakasassa joutuu itse istumaan. Eikä mitään rumaa pölyesteri-whatever tuulipukua, joka leimahtaa liekkeihin tankatessasi, vaan tyylikästä stretch-gorea ja eri kokoisia taskuja joihin mahtuu nenäliinoja, varahanskat, naksuja, tutti, vesipullo ja jätskirahat. Partioaitta on tähän tarkoitukseen soveltuvampi tori kuin Prisma.

Itseruskettavaa.
Noiden aurinkolasien ja vaatetuksen takia olet rajatusti ruskea ranteisiin ja kaulaan asti eli jos et halua näyttää hiihtopummilta, kannattaa illalla tasoitella tilannetta. Toki saa myös näyttää hiihtopummilta. Viehätyksensä siinäkin.

Nopeatehoista särkylääkettä
Jos hedari on iskemässä et voi maata sängyssä tuntia odottamassa että ibuprofeeni tehoaa. Elintärkeää jos kärsit migreenistä.

Herkkujemma
Tulee päivä, että mies on poikkeuksellisen idiootti, muksu ei nuku päiväunia (ja sen kyllä huomaa), ehdit syödä lounaaksi 50% kylmästä einesateriasta ja tukkasi on kolmatta päivää pesemättä. Silloin kaapista pitää löytyä Sinulle varattua suklaata, keksejä, sipsejä, jäätelöä, kukin päättää itse. Mä selviän noista fiilareista yleensä sen mentaaliharjoituksen avulla, että iltayhdeksältä mulla on edessä 16cl punaviiniä, suolakeksejä ja juustoja - ja mahdollisuus refilliin. Muista, että henkisestä kärsimyksestä saa Jenkeissä oikeusteitse helposti miljoonia, joten mitä on yksi suklaalevy tai punkkupullo siihen verrattuna.

Tässä listassa ei ole omaa aikaa ihan siitä syystä, että ei se koskaan (lue 18 vuoteen) ole omaa vaan jonkun muun ajasta varastettua, mutta silloin tällöin käynti jossain ylellisessä rahanhaaskauksessa on suositeltavaa. Lahjakortti olis kiva, toivoo nimimerkki 300€/kk käteen.

9 kommenttia:

 1. aikuista puheseuraa.

  voi ja oivariini sentään, jos joutuu olemaan kolme päivää ilman aikuista juttuseuraa..

  aina kun mä oon jääny äitiyslomalle on siitä hyötynyt myös elisa, puhepaketin koko aina triplaantunut.

  jos ei ole tarjolla liveseuraa, niin ainakin sitten puhelinseuraa :D

  VastaaPoista
 2. henkilökohtainen sihteeri

  joka hoitaa puolestasi suhdetoimintaasi, kun itse olet niin väsynyt tai kärsit synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, ettet siihen kykene. Lisäksi sihteeri voisi blokata anopin liian tunkeilevat tiedustelut ja neuvot puolestasi, kun itse et millään jaksa alkaa vääntämään rautalangasta, että kenen lapsesta tässä nyt on kysymys ja kuka tätä lasta kasvattaa.

  tällaiselle henkilölle olisi mulla ollut käyttöä viime syksynä :D

  VastaaPoista
 3. Hanski, seuraavan lapsen syntyessä ota yhteys Espooseen, kyllä Katja hoitaa :D

  VastaaPoista
 4. Niin siis se oli se mun bisnesidea siitä neuvottelijasta. =) Mä oon myös tullut siihen tulokseen että pakko kai itse lähteä politiikkaan, perkele, mun teesit on: synnytyspalkka, joka maksetaan äidin määrittelemän pankin naiseläkerahastoon kasvamaan korkoa, kolminkertainen kotihoidotuki ja äideille alennusta puhepaketeista!! ;)

  VastaaPoista
 5. ei muuta kun eduskuntavaaleihin sitte seuraavalle kaudelle, takaan että sulla on äänestäjiä, jopa yli vaalialue rajojen ;)

  VastaaPoista
 6. (psst,
  mä voin järkätä vaalirahoituksen)

  VastaaPoista
 7. Joo, ensi vuonna toimittajat kaivelee hämäräpeäisen Heinämammat ry -nimisen tukiyhdistyksen kirjanpitoa, että mistäs tämä edustaja Kattila on kaikki fyrkkansa saanut.
  Rahoittajaksi paljastuu valtio; kotihoidontuki-nimistä tulonsiirtoa nostavat kotiäidit ovat pulittaneet hillonsa kaikki kattila-kortin varaan ja sitten aletaan miettimään, kuka tässä nyt on jäävi ja mihin.

  VastaaPoista
 8. X'D Kehittyvien Heinämammojen Seura äkkiä vireille!

  VastaaPoista
 9. Tää oli paras taas vähään aikaan :) Kehittyvien heinämammojen... hihihii.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...