1.6.2008

Aliasta

Palattiin just landelta. Kaksi ja puoli tuntia lapsen kanssa takapenkillä autossa, jonka tuulilasinpesuneste on loppu, ilmastointi paskana ja moottorin varoitusvalo palaa. Jos ikkunaa pitää auki 120km/h vauhdissa, ei tartte onneks keskustella siitä, kenen olisi pitänyt pitää silmällä huoltovälejä.

Skidi diggaili merta, laituria, naapurin koiria ja puutarhaa, jossa vanha omenapuu oli intoutunut kukkimaan aivan valkoisena. Peipposet karjui toisilleen uhkauksia ja joka puolella surisi ja sirisi ja rapisi. Merivesi oli 16 asteista. Ihana ihana kesä. :)

Maailmaa on muuten aika vaikea selittää. Vähän sama kuin ulkoavaruuden muukalainen tulisi kylään ja sille pitäisi kertoa, mikä on lähimarketti.

Esimerkiksi lamppuja on hemmetin montaa sorttia kuten pöytä-, katto-, seinä-, katu-, tasku- ja yölamppu. Ja mitä pitäis sanoa kun pikkuinen sormi osoittaa ikkunaan. Näkyykö siellä jotain (lintu, auto, lippu, puu?) vai tarkoittaako se ihan vaan ikkunaa eli lasia? Vaiko ulkoilmaa? Ei voi tietää.

Sitten on kaikki irtaimisto, joista suurin osa on vaikeita yhdyssanoja, ihan pienetkin asiat kuten pyykkipoika. Mähän menin hankkimaan kersalle lahjaksi sellaisenkin asian kuin kastanjetti. Siitä tuli nopeasti vaan nak-nak.

Ja entäs eläimet, vaikka linnut. Ne on ihan eri näköisiä, mutta silti ne kaikki on lintuja. Mahtaa olla sekavaa. Koirat on onneksi kaikki samanlaisia, tohottavia lipovia otuksia, jotka sanoo hau-hau. Kannattaa pitää lähettyvillä aina helppojakin asioita (panda, kengät, tutti ja kärry), joihin voi aina suunnata lapsen huomion kun äidillä menee puurot ja vellit sekaisin.

Välillä mun vähän tekis mieli käyttää valtaani väärin. Jos vaikka kertois, että koirat sanoo hej, jag heter Peter. Vähän haastetta päiväkodin tädeille.

5 kommenttia:

 1. Kiusa se on pienikin kiusa :D

  VastaaPoista
 2. ei kandee koittaa. mä luulin vielä 10 vuotiaana että jos ilmeilee ja tuuli kääntyy nii naama voi jäädä niin. lisäks olin 100 varma että varis voi ihan oikeesti tulla ja viedä kielen. näitä on muitakin, mutta kyllä siinä oli pieni laura itku kurkussa kun pihakavereita varoittelin ilmeilystä ja nää väittää ettei asia ole niin. mutsi nauraa näitä aina ihan vedet silmissä, mä harkitsen oikeustoimia kunhan oon varma ettei se oo huijannu mitään muuta! ;oD

  VastaaPoista
 3. "Koirat on onneksi kaikki samanlaisia.." clip. No mutkun ei oo! Tällä Ruoholahdessa on enemmän erinäköisiä koiria kuin vilkkilässä kissoja eli koiria löytyy tanskandogista mäyräkoiraan. Yritä siinä nyt sitten opettaa pikkuiselle sormenosoittajalle, että ne ovat kaikki koiria. Sen seurauksena nyt kaikki nallekarhut ja krokotiilitkin on "Vuf-Vuf Koi". Lauantaina tuli Avara Luonto komodonvaraaneista. Nekin oli sormella osoitettuna vuf-vuf. Ja pojan verhojen siili on "koi". Tää on vaikeeta kun norsu ja elefanttikin on sama eläin eri lastenkirjoissa. Kumma kun en tätäkään asiaa joutunut koskaan aiemmin miettimään...Miks hemmetissä meillä on suomen kielessä sekä norsu että elefantti?
  -Krista

  VastaaPoista
 4. Haha, mä arvasin et joku puuttuu tohon koira-asiaan. ;D Todellakin, Madden tapaamat neljä koiraa on kaikki selkeästi hau-hau, koska ne on karvaisia, läähättäviä ja pyrkivät riveleihin.

  Tytsille tiedoksi, että mun isukki sanoi mulle että sen työkalupakissa oleva kuusioavainsarja on presidentin linnan avaimet. Hitto että polleana kerroin sen KAIKILLE jotka jaksoi kuunnella ekat 6v. Paluu todellisuuteen oli kova ja raikas.

  VastaaPoista
 5. Mun mutsi luuli vielä varhaisteininä. että on olemassa sienilajike nimeltä salakavala kärpässieni. Se kasvaa ihan metsäpolun vieressä ja jos se tuntee maan tärähtelystä, että sienestäjä on tulossa, se ottaa ja kaatuu polulle niin että sienestäjä kompastuu. No, mutsi ei ehkä olekaan kirkkain lamppu kattokruunussa.
  Fridan kummitäti haluaa väittää aina kaiken nimen olevan Rami tai Sami. Oli kyse, minusta, pöydästä, puusta tai hänestä itsestään, jota Frida osoittaa, kaiken nimi on aina Rami tai Sami.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...