14.5.2008

"Varmaan hampaita tulossa"

Yksi duunikaveri tuli muutama vuosi sitten töihin hirveässä flunssassa ja todella persiisiin ammuttuna läppäriä hakemaan ja maraili siinä kamoja pakatessaan, että tän siitä saa kun firmassa on nykyään niin paljon lapsiperheitä. Nauratti silloin, mutta ei naurata enää. Mä en oo koskaan ollu yhtä paljon kipeänä kuin tänä keväänä. Maddella on ollut kaksi nuhaa ja kaksi vatsatautia. Sen ekan vatsataudin aikana sairasti koko perhe. Muistan pohtineeni, et mahtuiskohan se isoin housuvaippakoko itselle, kun ois pitänyt käydä kaupassa. Ja tänään valuu taas nenä ja yö oli "hiukan katkonainen". Tartun oljenkorteen nimeltä hampaat, sillä me ollaan lähdössä reissuun viikonloppuna eikä kipeänä voi lentää.

Tilanteen haastavuutta lisää se, että lapsi ei itse osaa kertoa mihin sattuu. Arvaustoimisto H&H Moilanen sitten pohtii yön pimeinä tunteina strategiaa: onko nälkä, jano, hampaat, kuume vai pierutauti, pitäskö antaa panadolia (suppona vai nesteenä), kumpi laittaa ja missä kaikki tutitkin on.

Mukava tietoisku: kuumeisten infektioiden poteminen alkaa puolivuotiaana ja alle kaksivuotiaat ovatkin kipeitä keskimäärin joka toinen kuukausi. Kiva kiva. En oikein tiedä, pitäiskö noita mikrobeja sitten väistellä vai ei, täysin mahdotontahan se kuitenkin on. Ei varmaan kannata lähteä pohtimaan millaiset basillikarnevaalit on siellä missä pikkulapset kohtaa: pallomeressä, neuvolan odotusaulan leluissa, uimahallin lastenaltaassa, leikkipuiston keinuissa jne. Uuh. Varmaan myös Madden lempiruoka eli hiekkalaatikon hiekka on tosi puhdasta. Ne leluthan on käytössä vaan jollain sadalla lapsella eikä sinne kulkeudu mitään kissanpissaa ja linnunpaskaa, ei. Lähdin kuitenkin. Yyh ja nyyh.

4 kommenttia:

 1. Niinpä! Lapsi kesällä vuoden, enkä mäkään oo koskaan ennen ollut näin paljon kipeä.. Ja kiitos samoin, ulkomaille lento viikonloppuna, kunhan ei pukkaa tosi pahaa korvatulehdusta (kertahan se olisi ensimmäinenkin ja juuri "oikeaan" ajankohtaan, lupaavalta jo näyttää, kun ollaan jo ihan tukossa, argh).

  Rentouttavaa matkaa/lomaa toivottavasti meille molemmille!

  VastaaPoista
 2. Ne hampaat on kyllä meilläkin päivän sana. On ollut jo pari kuukautta :D Ja yleensä ne "hampaat" on meidän tapauksessa paljastunut korvatulehduksiksi. Että jippii vaan. Kun ollaan nyt viis kuuria syöty antibioottia korvatulehdukseen joulusta alkaen, huhtikuun lopulla saatiin viimenen, niin mun keskiarvon laskemiseni sanoo, että meidän poika on ollut kipeänä keskimääräistä enemmän. Ja aina jaksoin tuleduksen alkaessa olla hirveän optimistinen, että jos ne kitinät johtuisikin vaan hampaista. Mut ton viimosen jälkeen aion mennä saman tien terkkariin, kun näyttää ees siltä että korvakitinä alkaa taas. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
 3. mä sairastin ennen lapsia. lasten tulon jälkeen, viimeisen 7 vuoden aikana oon ollu kerran oksutaudissa.
  tästä sen näkee, kuinka korvaamattomana mä itseäni pidän;)
  mulla ei oo varaa sairastua.

  VastaaPoista
 4. Toi mun ironiseksi tarkoitettu otsikko ei ollutkaan sitten niin ironinen: toinen etuhammas näkyy. Wuhuu!

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...