28.5.2008

Punaista!

Lippu salkoon! Madde alkaa nyt karistella viimeisiä vauvan merkkejä. Ensimmäiset huterat askeleet on jo otettu, sanoja tapaillaan (mm. ätti ja ihi, jotka voi jo tulkita äidiksi ja isiksi) ja korvikkeen sekaan lorautetaan tilkka lehmän maitoa. Ja ei, mä en todellakaan ole haikeuden kyynelissä siitä, että mun vauva muuttuu oikeaksi lapseksi. Eihän Gepettokaan nyyhkinyt puunuken perään!

Noista juomista. Neuvolassa käskettiin antaa rasvatonta maitoa. Olin hiukan ällikällä lyöty - mihin kulutusmaitoa sitten tarvitaan? (Ja milloin sen nimeksi on tullut täysmaito?!) Tein kompromissin ja annan sinistä. Lähinnä siksi, että sitä menee vielä aika vähän ja punaista ei saa sellaisessa pienessä tetrassa.

Itse siirryin täysin rasvattomaan maitoon ekan poikaystäväni ohjauksella 21-vuotiaana. Musta olis muutenkin kaiken logiikan mukaan pitänyt tulla ylipainoinen ja diabeetikko. Mä nimittäin join lapsena kaikkea, mitä neuvola nykyään kieltää: kauheat määrät kaakaota ja mehua ja itse asiassa limuakin, koska yksi perhetuttu oli Hartwallilla töissä. Joskus yläasteella koulussa huomasin, että muut tytöt ei juo maitoa ruokajuomana vaan - vettä! Hämmästelin, että voiko tota käsienpesunestettä muka juoda. Mä muistan elävästi mummon tekemän mustaviinimarjamehun maun, väkevää kuin elämä, mutta kun laittoi riittävästi sokeria niin kyllä sen kesti. Ja kotisimaa, ilman rusinoita kiitos. Teetä mä aloin juoda vasta au pairina Lontoossa -93. Mun faija yritti joskus juottaa mulle ja mun veljelle hopeateetä, joka hienosta nimestään huolimatta on maitoa, johon sekoitetaan sokeria ja kuumaa vettä. Vain tee puuttuu. Ei mennyt läpi.

Onneksi pillimehua on vielä. Mutta mihin on kadonneet ne pyramidin muotoiset pakkaukset? Vadelma oli mun suosikki. Ja muistatteko Friscon? Sitruunalimpparia tummanvihreässä pullossa. Ja ne repäisykorkit.. Niistä sai aina haavan. Kehitys kehittyy. Madde ehkä muistelee sitten joskus Gefilus Kidius tuoteperhettä.

6 kommenttia:

 1. Blogilistalta tänne löysin ja tulenpa toistekin.
  Tosi kiva blogi sinulla, mukavaa luettavaa!

  Niitä pyramidi pillimehuja minäkin olen kaivannut.. Good old times!

  VastaaPoista
 2. Oma piltti on vedellyt sinistä maitoa jo useamman kuukauden, paino -1 käyrällä, vaikka syö ko hevonen. Joten sama maalaisjärki, mitä sulla on, vaan mukaan siihen maidon käyttöönkin.

  VastaaPoista
 3. Siirryn punaiseen heti kun neiti lopettaa piereskelyn blandiksen juomisen jälkeen. ;)

  Miitulainen, kiva että maistuu. :)

  VastaaPoista
 4. kiinnostavia nää linkurat vanhoihin juttuihin ja vähän outoa on kommentoida jotain vuoden vanhaa.

  se "pyramidin muotoinen" oli mehutetra (pakkauksen valmistaja Tetrapak) ja muoto ei siis pyramidi vaan tetraedri (joka kylläkin tunnetaan myös pyramidin erikoismuotona).

  VastaaPoista
 5. No, mäkin nyt näin tosi jälkijunassa ilmaisen hämmästykseni: rasvatonta maitoa??!! Minkä _ihmeen_ takia lapsille suositellaan _rasvatonta_ maitoa?! En mä juo sitä edes itse. Lopetin ihme rasvattomuus-vaiheen ja siirryin takaisin kevytmaitoon, kuohukermaan (myös ruoanlaitossa) ja rasvaa sisältävään jogurttiin. Tadaa - laihduin! Siis eikö lapset nimenomaan tarvitse rasvaa kasvaakseen ja kehittyäkseen?!

  VastaaPoista
 6. Joo tuo on ihme juttu. Synnytysosastollakaan ei saanut kuin rasvatonta maitoa ja sokerittomia mehuja. MISSÄ KEVYTMAITO? Meillä kyllä kaikki lapset (paitsi toistaiseksi ei tuo vauva) juo kevytmaitoa. Neuvolassa jaksa edes enää käydä, kun ei jaksa kuunnella valituksia ties mistä suosituksista.

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...