11.5.2008

Maailman turhin idea

Oon vähän fundeerannu tänään tätä äitiyttä ilmiönä. Miksi sille ei ole universaalia symbolia? Globaali brändi ilman logoa, eihän se käy! Tän vois ulottaa koskemaan myös isiä, vanhemmuutta yleensä. Miettikää, logo olisi kylttinä neuvoloiden oven päällä, marketin korvikeosastolla, Kelan päivärahalomakkeissa ja Ikean perheparkkiruuduissa. Ehkä synnäriltä sais pampersien kanssa hienon vanhemmuuspaidan. Patentinhaltijasta tulee miljardööri!

Hommiin.

Aloitetaan muodosta. Yksinkertaista ja tyylikästä, eikö. Äitiyden muodosta tulee ekaksi mieleen ympyrä kuin pyöreä vatsa tai ammollaan oleva suu - nälkäinen tai hämmästynyt, riippuu vinkkelistä. Tai oikeastaan parempi olisi ellipsi, ympyrä on geometrisesti liian täydellinen symboli, äitihän taipuu. Otetaan siis muodoksi soikea kananmuna. Jotain vielä. Lisätään aikakäsite: kerran äiti, aina äiti. Sijoitetaan siis soikion sisään äärettömyyden symboli, kyljellään makaava kahdeksikko. Ihanaa symboliikkaa: kaksi pisaraa yhdessä, loppumaton rakkaus, ikuinen vastuu, dna - sinun ja lapsen.

Sitten muoto tarvitsee värit, hyvän yhdistelmän. Kaksi väriä + joku border-väri. Äitiyshän on yhtä aikaa riemua ja kärsimystä, kiirettä ja seesteisyyttä, pehmeää ja kovaa. Ehkä liekehtivä okra, elämän ruostetta variseva, ja sen vastakohtana synkkä vihreä kuin sammaloitunut puunrunko. Tai sininen, miljoona vuotta vellonut valtameri. Kumpi? Ehkä sininen. Rajat piirretään jollain tasapainottavalla värillä, tulee mieleen tyyni helmenharmaa. Sellainen mummon hopeinen kihara. Ta-daa!

Sitten pääsin finaaliin ja tajusin että eihän tää toimi yhtään. Kaikki äidit kokee äitiyden eri tavalla - mitä yksi logo mistään symboliikasta tietää. Jollekin äitiys on koko olemassaolon tarkoitus pienestä pitäen ja jollekin täysi vahinko, jopa katastrofi. Jollekin itsestäänselvyys, onnenkantamoinen, adoptio tai jotain ihan muuta.. Sitäpaitsi Kiinassa toi symboli saattaa tarkoittaa kakkahätää.

Se siitä. Onneksi mulla on yks tv-formaatti-ideakin. Taidan ruveta työstää sitä.

4 kommenttia:

 1. "kaksi pisaraa yhdessä, loppumaton rakkaus, ikuinen vastuu,
  dna - sinun ja lapsen."

  sniif. aamuherkistyminen.

  VastaaPoista
 2. Hehee, ollakseni herkkä kuin aidanseiväs, mä oon aika hyvä kirjottaa tollasta bullaa. ;D

  VastaaPoista
 3. Mama, usko vaan, kyllä se aidanseiväskin voi olla hauras sisältä... ainakin ajan myötä ;)

  VastaaPoista
 4. Uskon kun sanot. Sä tiesit siellä synnärilläkin mistä saa safkaa. ;)

  VastaaPoista

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...