17.4.2008

Vauvamatkailua osa II

Mähän vannoin sen meidän talvisen Sveitsin keikan jälkeen, että mihkään reissuun ei kyllä lähdetä - ei edes mökille - ennen kun toi ipana on vähintään esiteini.

Pitkäkestoisen itseeni kohdistuneen ajojahdin uhrina olen nyt kuitenkin taas vauvamatkailemassa. Varattiin lennot Cote d´Azuriin ja ihana hotelli Juan les Pinsistä (ei mitään hajua miten toi pitäis lausua ja taivuttaa) - neljä tähteä ja baby-sitting service.  Tämä on nimittäin meidän hääpäivämatka ja yksi ilta vietetään kyllä kahdestaan.

Ainoa miinuspuoli matkassa on se, että Ranskassa on ranskalaisia (kaikki stereotypiat niistä pitää paikkansa). Vihaako ne lapsia? Jännä nähdä.

Olen kuitenkin iloinen, että annoin puhua itseni ympäri, sillä
a) Skidi on nykyään jo paljon isompi ja helppokäyttöisempi.
b) Me ollaan yhtä matkakokemusta viisaampia.
c) Kesäinen Riviera on aina kesäinen Riviera
d) Nizzassa on ihana shoppailla, ja me tarvitaan Skidin kanssa uudet sheidit
ja
e) Everybody needs a second chance!

Mennäänhän me kesällä tietty sinne mökillekin. Hankittiin nimittäin vihdoin kunnon turvaistuin. Ei niitä helpoimpia / halvimpia hankintoja! Täyttä rakettitiedettä, älä vaan osta kokeilematta. Meillä oli edellytyksenä autoon mahtumisen lisäksi kaksisuuntainen asennus ja istuimen kallistuksen säätö, mikä jätti jäljelle kaksi mallia.

Päädyttiin kohtuullisen pähkäilyn jälkeen Gracon Cosmic Comfortiin (299€), vaikka se onkin niin iso, että blokkaa käytännössä pelkääjän puolen etuistuimen pois käytöstä meidän autossa. Loppusuoralla oli BeSafen izi kombi, mutta ratkaisevaksi tekijäksi nousi takapenkin sivuprofiili: se on astrassa niin jyrkkä että BeSafen istuin olisi äärimmilleen kallistettunakin ollut liian pystyssä. Lisäksi Gracon istuimessa on parempi sivutörmäyssuojaus ja köh, kivempi värivalikoima.

Järkeilimme sen niin, että tämä taksimetodi on nyt käytössä jonkin aikaa eli yhdessä matkustettaessa toinen istuu Skidin kanssa takana, joten etupenkki on yleensä vapaa. Lisäksi parin vuoden päästä, kun istuimen voi asentaa kasvot menosuuntaan, etupenkille jää taas tilaa. Saas nähdä osaako siellä enää istua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä itse funtsit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...